Viimeistä päivää viedään

Viimeistä päivää tätä kuuta viedään. Muut meidän perheestä koirat mukaan luettuna lähtivät viime lauantaina Kuopioon mökkeilemään. Minä jouduin jäämään vielä tänne kotopuoleen autokoulun takia, mutta torstaina sitten huristellaan Aten kanssa perään.

Viime lauantai kului aika pitkälti Swifty's kennelin sivujen ulkoasua uusiessa. Yövaatteitakaan en saanut vaihdettua päiväkuteisiin ennen kuin kolmelta päivällä. Siinä ei vaan yksinkertaisesti kerennyt kun inspiraatio vei sillä tavalla mukanaan.

Viikonloppua vietetään sitten pitkästä aikaa mökkeillen, viimeksi olen Kuopiossa käynyt kesällä 2004. Kuten tulevana viikonloppuna niin silloinkin sitä vietettiin koiranäyttelyn merkeissä. Tuona vuonna näyttely oli kaksipäiväinen, ensimmäisenä päivänä kansallinen kaikkien rotujen näyttely ja toisena päivänä kansainvälinen. Ensimmäisenä päivänä Roopen tulos oli nuorten luokasta EH 1, mutta seuraavana päivänä sitten kirkastettiin tappio voitoksi, Roope oli ROP kera ties monennenko sertin ja ensimmäisen cacibin. Samaisena päivänä käväisi eräs kuvaaja nykimässä hihaa ja pyytämässä Roopesta muutamaa kuvaa, ne kuvat löytyivät sitten aikanaan Koiramme-lehden sivuilta schapendoes-rodun esittelytekstistä. Tulevana lauantaina tuomarina on ruotsalainen Sonny Ström josta minulla ei ole paljoakaan tietoa, sen näkee sitten. Roopen poika Repe on tulossa myös Kuopioon, todella kiva nähdä miten Repe on kehittynyt toukokuusta, jolloin viimeksi nähtiin.

Viime sunnuntaina vietettiin Hollannissa Hollannin Schapendoes yhdistyksen 60-vuotisjuhlanäyttelyä jossa Buffing-pentuset pistivät hulinaksi. Hollantiin Rialle ja Henkille (kennel Rollecaterdeel) keväällä myyty Buffing Karelia voitti narttupennut ja Buffing Jean Harlow oli samaisessa luokassa toinen. Molemmat pennut saivat laatuarvostelussa arvosanan lupaava pentu. Tuomari Jan de Gids oli Rialta kysynyt pentukehässä, että "onko tämä sinun oma kasvatti?", Ria vastasi "Ei vaan se on Suomesta" ja Jan de Gids oli sanonut siihen vain, että "Niin arvelinkin". Oli kuulemma ihastunut molempien Buffing pentujen luustoihin ja ihastellut, että miten ne voivat olla niin keveitä ja tyylikkäitä. Samainen herra Gids pisti aikoinaan Roopen voittamaan nuoret urokset Hollannin yhdistyksen erikoisnäyttelyssä, Roope oli kaiken lisäksi ainut luokassaan joka sain laatuarvostelussa erinomaisen, luokassa oli sentään 14 muuta urosta.

Nyt täytyypi lähteä valmistautumaan ajotunnille lähtöä varten. Pitää kaivaa jostain sadetakki, ettei kastu jos alkaa satamaan matkalla. Ilma ei ainakaan lupaile kauhean hyvää. Ensi kuussa sitten taas lisää. :)