Nöffi-leirillä, päivä 3

Jos ei vieraat koirat aiheuta syömisongelmia niin sitten sen tekee oma koira!! Eilen iltaruuan aikaan Roope päätti, että hän ei tälläistä nappula-ihra-muusia suostu syömään... sitten yritettiin jos tonnikala öljyssä kelpaisi, mutta ei. Kovasti se kyllä kerjäsi sitten minun eväitäni, mutta harvinaista kyllä minä en antanut periksi sen suloiselle katseelle. Niin paljon otti päähän, että sillon ei voi sitten syödä kun yritetään vähän hemmotella hyvillä nappuloitten lisukkeella. Roope siis oli illan ilman ruokaa. Aamulla yritin tarjota eilisiä ruokia, mutta ei kelvannut taaskaan. Nyt en enää pystynyt olla antamatta muuta vaan pistin uusia tuoreita nappuloita kuppiin ja lisukkeeksi Pedigreen lammas-riisi-purkkiruokaa. Siitä se sentään suostui syömään suurimman osan, vajaan kourallisen se jätti. Liekö johtuu siitä, ettei täällä pääse niin usein lenkille kuin kotona. Täällä ollaan kerran päivässä uskallettu jättää nöffit keskenään ja kävelty noin puolen tunnin lenkki.

Tämän päivän lenkki oli reipas puolituntinen isontien vartta kävellen, todella tylsää kävellä edestakaisin autotien reunassa missä kulkee autoja suht tiheään. Tämän päivän lenkin yhteydessä otettiin vähän enemmän tokoa kuin pelkkää katsekontaktia. Seuraaminen suju tänään innolla ja katsekontaktikin löytyi, kun vaan ei itse sortunut liian pitkään matkaan. Luoksetuloja tehtiin tuossa viimeisellä hiekkatien pätkällä, nekin sujuivat tänään tosi reippaasti. Paikallaolo taitaa olla meidän vahvin ala tällä hetkellä, Roopella, eikä Ollilla, ole mitään ongelmaa olla paikallaan kymmentä minuuttia tai vähän enemmänkin, vaikka ohjaaja ei olisikaan näkösällä koko ajan. Häiriön allakin ne pysyvät hienosti jos häiriö on ollut alusta alkaen, yhtaäkkinen häiriö voi saada pojat unohtamaan käskynsä.

Nöffi-neideistä ja -rouvista ei ole paljoa kummoista kertomista. Ruoka maistuu ja kaikki nauttivat ulkoilmasta. Aurinko paistaa jonkun verran, mutta tuuli onneksi viilentää hieman niiden tukalaa olo. Varsinkin Easyn olo mahtaa olla tukala kun pennut ovat vanuttaneet ja venyttäneet mahan reippaasti puoleen väliin jalkoja, siihen päälle vielä tisut mihin alkaa näin loppuvaiheessa kertyä enemmän ja enemmän maitoa.

Viime yö sujui kivuttomasti tai sitten minä olin vain niin väsynyt, etten herännyt ulinoihin. Neljän aikaan aamuyöstä heräsin ihan omia aikojani ja kuulin kun Emmy vaihtaa koko ajan seinän takana asentoaan häkissä ja pitää pientä surkeaa piippausta. Kävin päästämässä tarhakoirat tarhaan ja sitten päästin Roopen ja Easyn aamupissille. Aten lähdettyä töihin me kömmittiin taas takaisin nukkumaan lämpimän peiton alle.

Pariin kertaan ollaan tänään Easyn lämpöä mitattu ja molemmilla kerroilla ovat olleet 38 asteen kieppeillä. Minun tuntemilla schapeilla lämpö on useimmiten ollut 37-37,5 asteen välillä useimmiten. Mahtaako lämpöero johtua koosta ja väreistä. No ainakaan lämmön mukaan mitään ei ole vielä tapahtumassa.