Mistäpäs sitä aloittaisi

Oivoi, pitäisikö sitä aloittaa aikajärjestyksessä aamusta vai kirjoittaa asiat tärkeysjärjestyksessä? Ehkäpä se aikajärjestys on selkeämpi ja mukavampi lukea.

Aamulla siis on herätty lievässä paniikissa puoli kahdeksan aikaan... sillä klo 10:00 pitäisi olla Järvenpään katsastuskonttorilla ensimmäistä teoriakoetta varten. Edellisenä iltana pänttäsin varmaan enemmän kuin ikinä mihinkään kokeeseen ja se kyllä tuotti tulosta. Kymmenestä kysymyksestä joissa kolme vaihtoehtoa yksi väärin, tilannekuvissa, joissa viisi kuvaa per väittämä (10 väittämää), kaksi väärin. Eli kirjallinenkoe suoritettu hyväksytysti ensimmäisellä yrittämällä. Nyt tulee sitten muutaman viikon tauko kun autokoululla ei ole ketään lomien takia paikalla, eli viimeiset ajotunnit ja inssi menee elokuun alkuun. Mutta eiköhän sen kortti ole ennen koulun alkua lompakossa niin pääsee heti hyötykäyttämään sitä, ettei tarvii aluksi ajella paskarinkia ;)

Teoriakokeen jälkeen sitten ajettiin PetPostin kautta ja ostettiin Roopelle vähän ihraa pakkaseen + paistetut naudankoipiluut. Roopella oli varsinaiset juhlat pystyssä kun eka rouskutteli luuta olkkarin viileydessä ja sitten tehtiin pientä aivojumppaa ja harjoiteltiin pitkästä aikaa agilitykeppien pujottelua... kyllä se varmaan ne oppisi kun jaksaisi joka päivä pikkasen aina opettaa. Tänään katselin muuten myös BH-kokeita. Ajattelin, että jos ensimmäisen yrityksen ottaisi elokuun lopulle Jokelaan ja sitten jos siellä ei onnistu niin sitten Mäntsälässä lokakuun alussa. Täytynee vaan reenailla tuota kontaktia ja koittaa saada Roope viritettyä niin, että jaksaa olla innostunut koko pitkän tylsän seuraamiskaavion ajan. Onneksi tässä on vielä aikaa reenailla.

Juulia kertoi justiinsa puhelimessa miten heillä on mennyt leirillä... Olli kuulemma on kaikkien mielestä snautseri ja kukaan ei meinaa uskoa sen todellista rotua. Agilityssä Olli on mennyt niin hyvin, että kouluttaja oli kysynyt kuinka kauan he ovat kilpailleet! Tuossa itseasiassa äitin kaa puhuttiin, että ihan hyvin ne voisi syksyllä ilmoittautua kisoihin, mutta Juulia voipi olla erimieltä asiasta! :)
Olli on aina ollut herkkä pikkasenkin kostealla ilmalla ja Juulia sai tuta sen nahoissaan toko-treeneissä kostealla nurmikolla. Olli ei ollut suostunut istumaan kunnolla, vaan jäänyt juuri sille korkeudelle että märät heinät ei osu peppuun ja maahan meno se ongelma vasta olikin, sitä ei voinut edes ajatella tällä säällä!
Sitten niillä oli ollut siellä sellainen pudotuspeli Matc Show, eli pareittain mentiin arvosteltavaksi ja vain toinen pari jatkoi seuraavalle kierrokselle. Samaa systeemiä käytetään Champion of Champions & Veteran of Veterans -gaalassa, johon kutsutaan vuoden voitokkaimmat koirat kilpailemaan (Roope sai kutsun vuoden 2006 gaalaan). Olli oli voittanut ensimmäisen parin, mutta toisessa parissa oli sitten joutunut taipumaan. Tuon kilpailun oli voittanut saksanpaimenkoira.

Illalla kierrettiin sitten kunnon lenkki niin, että minä sain askelmittariin tarvittavat yli 10 000 askelta per päivä. Katsotaan miten tätä tahtia pystyy pitämään yllä ja ennen kaikkea tuottaako se mitään tulosta... niin ja pystyykö pitämään päätöksensä syömisen suhteen! Ah, niin monta asiaa mitä pitää muistaa, painon hallinta on ihan liian vaikeaa! ;)