Nöffi-leirillä, päivä 1

Lomalta takaisin "töihin". Newfoundlandkoira kasvattaja Outi (kennel Wave Seeker's) lähti tänään matkalle kohti Tanskaa ja paikallista rodun erikoisnäyttelyä. Outin matkassa lähti mukaan kaksi nuorta nöffi-neitiä Vilma ja Chili, Turussa seurueeseen liittyvät kaksi Outin kasvattia perheineen. Heidän matkatessa maailmalla me Roopen ja Aten kanssa pidetään huolta erittäin raskaana olevasta Easystä sekä Emmystä, Piperista ja Demistä. Easyn laskettu aika on ensi viikolla, mutta sen varalta, että se synnyttää aikasemmin seinällä roikkuu liuta numeroita joihin voi soittaa jos jotain alkaa tapahtumaan. Onneksi synnytystä edeltää kuitenkin monta erilaista tapahtumaa, esim. emo alka tyhjentämään suolistoaan minkä takia kakka muuttuu löysemmäksi, sitten lapsiveden (tai miksi ikinä koiralla sanotaankaan) tulo (koiran peppu kastuu yhtäkkiä) ja sitten tietenkin tuo lämmön mittaaminen. Kun lämpö laskee paljon koiran normaalia lämpöä alemassa ja nousee takaisin ylös on synnytys valmistelut menossa. Nöffien lisäksi talossa isännän virkaa pitää englannin springerspanieli Eddie, 5v. Eddie lähtee kuitenkin vielä tänä iltana muualle hoitoon.

Roopen ensi reaktio oli jähmettyminen, mutta siitä jähmeästä hiippailusta päästiin onneksi nopeasti eroon. Easy on ainut jonka kanssa Roope joutuu olemaan tekemisissä sillä muut koirat ovat päivät tarhassa ja yöt kenneltiloissa. Easy (=helppo, rauhallinen) on todella nimensä veroien, Roope joka ei tutustu uusiin koiriin hirveän helposti menee pihalla jo Easyn vana vedessä ja hakee sen selän takaa turvaa kun toiset koirat tarhasta haukkuvat sille.

Hieman on vielä rauhottumista ja oppimista talon tavoissa niin minulla kuin koirallakin. Eiköhän tämä kuitenkin tästä lähde rullaamaan ihan mukavasti. Tällä hetkellä Roope nukkuu minun vieressäni ja Easy nauttii ulkona varjon viileydestä.

Huomenna sitten taas lisää kuulumisiä nöffi-leiriltä Haarajoelta. Nyt ruokkimaan koiria.