Suolapatsas

Tänään se sitten oli: möllitoko alokasluokan tyyliin... Roope teki tottelevaisuusliikkeitä, kun ohjaaja yritti ymmärtää annetut ohjeet ja päästä pinteestä mahdollisimman nopeasti pois. Suolapatsas ja pihalla kun lumiukko, tila jonka tajusin vasta katsottuani videon jonka Mari ystävällisesti tuli kuvaamaan... hyi, että melkeen hävettää, mutta jos siitä jotain oppisi. Tulokset olivat seuraavanlaiset:

Luoksepäästävyys: 10
Paikalla makuu: 10
Seuraaminen kytkettynä: 8
Seuraaminen taluttimetta: 7
Maahanmeno: 9
Luoksetulo: 9
Seisominen: 8
Hyppy: 6
Kokonaisvaikutus: 8
Loppupisteet: 165, 1. tulos

Luoksepäästävyys ja paikalla makaaminen on meidän juttu, ehkä siitä saatiin hieman lisävarmuutta tulevaan... vaikka olisi sitä varmuutta voinut vielä vähän lisääkin olla. Seuraamiset kärsivät omasta "varaslähdöstäni", suurinpiirtein ensin äkkiä liikkeelle että pääsee pois ja sitten vasta.. ai niin"seuraa". Vähemmästäkin koira myöhästyy lähdössä, tuomarin huomautuksen jälkeen muistin asian noin kaksi seuraavaa liikettä! Maahan menossa ei omasta mielestä suurempaa moitittavaa, itse voisi toki pitää nenän meno suuntaan eikä painaa katseella koiraa maahan... luoksetulossa ollaan vaihdettu suoraan sivulle tuloon pari kuukautta sitten ja työtä perjaatteessa vielä riittää, hauskasti Roope nytkähtää "sivulle" kutsun kuullessaan - miettii sekunnin murto-osan ja syöksyy matkaan. Tänään jopa tuli aika tyylikkäästi suoraan sivulle oikeaan asentoon, välillä tuppaa jäämään vähän siihen puolitiehen ollako edessä vai sivulla? Seisomiseen hiffattiin toimiva käsky vahingossa Jeren avulla vajaa kuukausi sitten, ihan hitusen hiippaili, mutta videon mukaan ei minusta melkeen kuin yhden jalan siirron verran. Hyppy taas on enemmän kuin hupaisa juttu: ollaan harjoteltu yhden käden sormin laskettuna moista liikettä sisällä... tuoli&maalarinteippi esteellä, ei siis kovin vakuuttavaa. Tänään tosin sain paikalla olleesta hypystä inspiraation millä rakentaa pieni, kasaan saatava ja kevyt este itse: ohutta viemäriputkea, viemäriliitoksia ja päällystettyä aaltopahvia.
Jos ei omaa kohellusta oteta laskuihin mukaan niin voimme olla ihan tyytyväisiä ja ensi kerralla varmasti paremmin, virheistään oppineena ja paremmin tietoisena miten se homma menee.

Walmakin oli mukana harjoittelemassa hälyisessä parkkihallissa. Reipashan tuo on, mutta kyllä vähän ihmetytti kun neiti käveli melkeen kuin kotiinsa automaattisesti liikkeeseen reagoivasta nosto-ovesta joka meni ylös ja alas ja kolisi kaikenlisäksi. Häntä heiluen käveli sisään, seurasi kavereita, mutta häntä ei kertaakaan laskenut koipien väliin! Kehässä kokeiltiin ennen varsinaisen näytelmän alkua, mutta juokseminen ei tahtonut onnistua, ihan tylsää kaverit kököttää kehän laidalla ja toisen muka pitäs jolkotella kehää. Itse tuomarin koplaukset meni hyvin, ottaen huomioon, että pääsimme ensimmäistä kertaa pöydälle seisomaan. Hyvin meni, täytyy vaan pitää yllä tuota avoimuutta ja reippautta käymällä (+varjelemalla ikäviltä tapahtumilta). Tico osallistui myös pentuihin tuloksena punainen nauha ilman sijoitusta ja Ollille jo totutusti sininen nauha ilman sijoitusta (ja mätsäreissä ei vai ole purennalla väliä?). Ticosta alkaa näkymään terrierin piirteitä kun Roope yritti alistaa sitä ennen lähtöä niin eihän Tico sitä kauaa katsonut vaan rähähti takasin, Roopella oli varmasti lautasen kokoset silmät "Mitä, sanoitko sä mulle takasin?".. mutta keskustelu loppui siihen ja Roope uskoi, että Tico pysyy ruodussaan.

Saatiin lisää tietoa tänään siis mitä harjoitella, joten illat varmasti täyttyvät pienillä liikkeiden osien hiomisella. Ja Walman kanssa tahkotaan näitä perusjuttuja, istumista on yleistetty nyt eripaikoissa, paremminkin voisi keskittyä, mutta antaa olla lapsi. Ei ole kiire, varsinkin jos näyttää että tosissaan päästään Roopen kanssa esteiden yli ja virallisiin kisoihin.

Pari viikkoa Roope on ollut raakaruokavaliolla, alkuun ei meinannut kotitekoiset kasvismömmöt ja jauheet maistua, mutta nyt kun ollaan löydetty suhteet missä niitä voi kerrallaan syödä niin nekin menee... eilen tosin olivat illalla muutaman tunnin yksinolon aikana tutkineet keittiössä kaappeja ja löytäneet Ticon nappulapussin, joka OLI avaamaton. Heti huomasi aamulla, että nyt on syöty nappulaa kun paska lehahti ennen kun pussia sain esille. Walma on opiskellut myös raakaruokintaan ja saanut lihakasvis sörsseleitä omaan kuppiinsa, sen verran ollaan noviiseja etten pentua uskalla pelkästään näin kasvattaa. Rustot ovat olleet kivoja herkkuja, mutta broiskun siipi se saikin eilen neidin ahmimaan. Atte yritti ottaa Roopelta varastettua siipeä pois ja vaihtaa pienempään, mutta neiti kahmasi kokonaisen siiven suuhunsa. Posket vaan pullisteli kun akka juoksi karkuun aarteensa kanssa.

Tällaista tänne siis, videon yritän viikon aikana saada sellaiseen muotoon ja kokoon, että saisin todistusaineistoa näytille!