Onnellinen koira

Voi, että Roope oli eilen onnellinen!! Se pääsi ensimmäistä kertaa mukaan Atelle. Pääsyynä oli se, ettei Atte olisi muuten kerennyt peliin jos oltaisiin viety Roope vielä kotiin ennen sitä, joten Roope pääsi yökyläilemään.Ensin piti kysellä lupaa Aten äidiltä sillä hänellä on allergia. Hyvin kuitenkin on mennyt, eikä Irja ainakaan ole sanonut mitään oireista. Roope tosin on ollut aika rauhallinen... maannut Aten sängyn alla ja seurannut sieltä kerrostalohuoneiston menoa. Normaalisti Roope on vieraassa paikkaa aluksi stressaantunut ja ei oikein tiedä mihin rauhottua, mutta täältä löytyi heti ihana pölyinen sängyn alunen missä on hyvä makoilla turvassa putoavilta esineiltä ja pystyy sieltä hyvin seuraamaan talon tapahtumiakin.

Atte lähti puolen seiskan aikaan peliin, joka alkoi klo 19.15. Ennen kun Roopen kanssa päästiin iltalenkille piti järjestää Aten koneella kaikki vanhojen kovalevyjen tiedot uudestaan järkeviin kansioihin. Jäi hieman viime tippaan tämä koneen korjaus... meinasi jo käydä niin, että se kovalevy jolla kaikki musiikki ja lukiotehtävät sun muut ei olisi enää millään aukaissut itseään tiedon kopioimiselle. Jonkin aikaa siinä piti venkslata ja kyllä se sen yhden kerran vielä suostui aukeamaan. Onneksi! Mutta niin takaisin siihen onnellisen koiran -aiheeseen... elikkäs siinä vähän ennen puolta kasia lähdettiin Roopen kanssa kiertämään ensin lenkki, oltaisiinko kierretty sellainen 35min, sillä kun päästiin peliä katsomaan niin lähestulkoon samantien vihellettiin ensimmäinen puoliaika päättyneeksi. Viiden minuutin tauko ja sitten peli jatkui uudestaan. Ei me kauaa jaksettu sitä katsella kun ei voinut penkillä kunnolla istua kun juuri oli satanut ja kylmäkin siinä rupesi tulemaan. Kentän laidalta suunnattiin päättäväisesti viereisen lukion parkkikselle jossa pyöri jos jonkinlaista nuorta, jos jonkinlaisessa kunnossa.

Valittiin semmonen "hiljasempi" nurkka ja otettiiin muutamat toko liikkeet. Ei olla pitkään aikaan treenattu ihmistenilmoilla ja ajattelin, että Roopea häiritsee poikien mopon huudatuskilpailut ja kikattavat tytöt jne... mutta mitä tekee Roope!! Tapittaa silmiin niin kuin ei maailmassa mitään muuta olisi, hakee itse koko ajan perusasentoa... se oikeen lehahti siihen viereen istumaan kun itse otin asennon ja olin kutsumassa sivulle istumaan. Seuraamista otettiin aluksi vain max. kymmenen askelta kerrallaan, olisi varmaan voinut enemmänkin, mutta jumankeuta kun se meni hienosti niin eihän sitä viitsi rikkoa. Sitten muutamat luoksetulot, missä nyt ei oikeastaan koskaan ole ollut mitään ongelmaa. Paikalla makuutin noin 3min ja sinä aikana eräs herra käväisi autollaan ja ihmetteli kovasti, että mitä tuo koira yksin makaa... vasta vähän ajan kuluttua herra tajusi minut. Oli äärimmäisen hauska seurata hänen ilmeitään... saatika että mitähän mahtoi päässä liikkua. :)
Lopuksi otettiin pidempi seuraamiskaavio johon otin mukaan yhden käännöksen suuntaansa, ensin vasen, sitten oikea ja lopuksi täyskäännös. Yleensä käännöksessä Roope hidastaa ja jää jälkeen, mutta ei tänään. Tämä onnellinen mukaan päässyt koiruus teki työtä kuin paremminkin koulutettu tottelevaisuuskoira! Ylpeä saa olla! Todella!

Kohtapuoliin aletaan lähtemään aamulenkille ja suunnataan Tuusulanjärven rantaan, Järvenpään vanhankylän niemeen missä voi hyvin pitää poikaa vapaana. Täytyy katsoa jos vaikka hakisi tädin schapet; Veetin ja Bentenkin mukaan. Saisi Roope lenkki- ja leikkiseuraa. :)

Tanskan-matka lähestyy ja eilen siis käytiin hakemassa matkaa varten tarvittavat paperit. Tästäkin aiheesta on saanut vääntää eräiden henkilöiden kanssa kättä, että mitä sinne tarvitaan ja mitä ei, mutta Kennelliiton sivuilta linkki ohjaa Eviran sivuille jossa selkeästi kerrotaan mitä tarvitaan ja meillä ne nyt on. Tehköön muut miten lystäävät. Olen toki tietoinen, ettei niitä papereita varmasti missään katsota, mutta sitten jos katsotaankin niin meillä on ainakin oikeanlaiset merkinnät passissa.