Kaksi tehty, kolme jäljellä

Niin siinä sitten taas kävi, että pitkän tekstin olin kerennyt kirjoittaa kunnes painoin tasan yhtä nappia ja "puff" koko teksti katosi bittiavaruuteen!! Että ottaa päähän... ei pelkästään tämä tekstin kadottaminen vaan Keuda Sipoon ammattikoulun toiminta, tai pikemminkin toimimattomuus. Mikään ei tunnu toimivan, opettajat unohtavat merkata suorituksia, meidän koko luokalta on unohdettu liikunnan kurssi kokonaan opetussuunnitelmasta, vaikka se on osana pakollista koulutustamme. Onneksi liikunnan kurssi on nyt ainakin suullisesti järjestetty kolmanteen jaksoon, saa sitten nähdä miten käytännössä on. Vaikka tuota koulun haukkumisaihetta voisin jatkaa ikuisuuksiin, niin säästän teidät siltä ja mennään tuohon otsikon viittaamaan aiheeseen.

Elikkäs tämän vuoden loppuun kasautui viisi isompaa projektia joista on nyt kaksi saatettu päätökseen. Moilasen Leenan kautta nämä kaksi mukavaa snautseri-ihmistä ottivat yhteyttä ja pyysivät tekemään sivuilleen uuden ulkoasun, sekä päivittämään niitä tulevaisuudessa. Työskenteleminen on sujunut melko mutkattomasti ja olen saanut toteuttaa aika vapaasti omaa näkemystäni. Hankalinta oli varmaan sukutaulujen tekeminen, tässä omassa karvarodussa kun muistaa ainakin suurinpiirtein jokaisen koiran tausta kolmanteen sukupolveen asti. Snautseri-sukutauluihin piti katsoa joka kahden sekunnin välein, että "miten se nimi nyt kirjoitettiinkaan".

Nyt kun nämä kaksi työtä on valmiina niin voidaan alkaa tosissaan keskittymään vuoden kolmeen viimeiseen isompaan projektiin, jotka kaikki palvelevat meidän schape-yhdistystä. Enismmäisenä listalla on vuoden 2006 vuosikirja, johon on tähän asti kasattu ja taitettu jo kaikki koe- ja terveystulokset, rekisteröinnit, alkusanat, hallitukset + muut toimihenkilöt. Paula on kääntänyt ja puhtaaksi kirjoittanut jo suurimman osan arvosteluista, joita siis on noin tuhat kappaletta. Tällä hetkellä arvostelut ovat näyttelyittän ja minun hommaksi jää arvosteluiden koirakohtaisesti laittaminen... joka sekin on tehty jo siihen malliin, että muutamia alkuvuosien näyttelyitä on jo lajiteltu, sekä kaikki Euro Schapendoes Show'ssa ja Euroopan Voittaja näyttelyssä vierailleet ulkomaan elävät. Paljon niitä on vielä jäljellä ja järki siinä varmaan menee... mutta samaan hommaan sitä on ensi vuodellekin jo lupauduttu, joten ei auta valittaa.

Roopen vuoden viimeiset näytelmät ovat erikoisnäyttely Hyvinkäällä syyskuun lopussa, Lahti KV lokakuussa ja Voittaja-07 joulukuussa. Tädin Bente ja Veeti pääsevät metsästämään cacibeja Jyväskylään ja ensi vuodelle katsotaan tälle kaksikolle ulkomaan näytelmiä muutama kappale.

Tälle päivää on suunniteltu tottis treeniä, seuraamiseen tiiviimpiä käännöksiä ja paljon kivaa yhdessä tekemistä. BH-koe nimittäin lähestyy turhan kovaa vauhtia ja olisihan siellä ihan kiva jotain osatakin, ettei ihan urpoilta näytetä.
Kerran tai kaksi olisi kiva päästä reenaamaan niitäkin juttuja Ollin siskon Piun omistajan Hennan valvovan silmän alle, jotta tietää mitä voisi vielä pikkasen petrata (niitä löytyy varmaan aika pirusti).

Tämän viikon sunnuntaina on schape-syystapaaminen Helsigissä ja jos olen oikein ymmärtänyt porukkaa on tulossa ihan mukavasti. Etenkin näitä uusia naamoja joita sinne ollaankin houkuteltu. Henna joka tämänkin tapaamisen järkkäsi valjasti minut ohjaamaan näytelmäharjoituksia, joten pitäisi kai alkaa sitäkin miettimään, että mitä ja miten opettaa.