Mökkeilemässä ja näyttelemässä

Torstaina ilta-päivästä lähdettiin ajamaan kohti Kuopiota. Matkaa tehtiin reipas 4,5h, eli aika sutjakkaasti oltiin liikenteessä. Pysähdyttiin Varkauden kohdalla kerran ja vähän aikaa seistiin Kuopiosta Joensuuhun menevällä tiellä onnettomuuden takia. Mutta hyvin kerettiin illaksi uimaan ja saunomaan.

Perjantaina sitten mökkeiltiin ja todettiin Juulian kanssa, että ei se aina niin tapahtumarikasta hommaa ole. Äijät lähti kalaan ja kun ei niitä rupenut kuulumaan niin piti soittaa perään ja käskeä mökille, että päästäisiin kauppaan. Hieman kallis kauppareissu, kun veneellä mentiin, mutta se on paljon hauskempaa kuin autossa köröttely. Olli ja Roope pääsivät laivakoiriksi ja todella hienosti olivatkin. Molemmat vain katselivat maiseman ohi vilistystä ja välillä ottivat jopa rennosti makuullaan. Iltasella oli sitten hieman uimaharjoituksia, jotka eivät kuitenkaan johtaneet muuhun kuin kahlailuun.
Lauantaina oli sitten se reissun päätapahtuma, Kuopio KR. Päivä raviradalla oli aika helteinen vaikka lupailivatkin pilvistä aluksi. Onneksi oltiin varauduttu arinkovarjolla ja sen lisäksi käytiin vielä ostamassa sellainen häkkipuhallin, ei maksanut FinnDogsilla kuin 13 euroa. Kun menin hintaa kysymään ajattelin, että vastaus on "30 euroa"... eikun sellainen sitten.

Kehässä Roope ei reippaudeltaan yltänyt ihan samaan kuin Tuusulassa, mutta oli se ilma hieman tukalampikin kyllä. Raviradan pohja oli paikoin turhan pehmeä ja meinasin siinä seota jalkoihinikin, mutta en nyt sentään esittänyt mitään komeaa ilmalentoa. Ruotsalainen tuomari Sonny Ström oli todella tarkka koosta, kuudesta koirasta mittasi muistaakseni neljä. Roopea ei tuomari-setä mittatikulla lähestynyt. Roope oli päivän ROP ja toki kun tilaisuus saatiin niin ryhmiinhän me jäätiin rotua edustamaan. Saatiin kiva varjopaikka raviradan päärakennuksen varjosta ja siinähän se aika ennen ryhmiä kului kivasti muiden touhuja katsellessa ja muutamia rotuja ihaillessa.

Roopen Repe poikakin oli Iisalmesta ilmoitettu mukaan pentuluokkaan, tuloksena PEK 1. Kunniapalkintoa ei tuomari-setä antanut, kun Repe-poika on hieman isokokoinen. Alkuun minun piti esittää Repe ja se menikin harjoitellessa yhtä nätisti kuin Tampereellakin, mutta jostain syystä pikkumies pisti liinat kiinni kehänauhan kohdalla, eikä auttanut muu kuin luovuttaa numerolappu ja remmi omistajalleen, Hannalle. Hienosti Repe esiintyikin. Tsemppiä Repelle ja Hannalle Joensuuhun ja Kajaaniin!!Repe


Ryhmäkilpailusta ei Roopelle herunut sijoitusta portugalilaiselta tuomarilta, mutta eipä mittään. Käytiinpähän taas näyttämässä rotua niille jotka siihen helteeseen jaksoivat jäädä. Esiarvostelu-kehässä Roopea rupesi hermostuttamaan se seisoskelu ja päätti sitten alkaa pyytämään edessä seisonutta bergamascoa leikkimään, siis Roope joka pelkää isoja koiria!!

Lauantai-iltana ennen saunaa piti ottaa pienet päikkärit, että jaksoi loppuillan. Vaikka eihän siihen iltaan nyt sen enempää kuulunutkaan kuin saunat, uinnit ja syönnit. Tänään lähdettiinkin jo yhdeksän aikaan kotimatkalle. Huomenna ja tiistaina toivon mukaan viimeiset autokouluhetket vähään aikaan.