Ota(mme) suunnaksi...

...Mikkelin.
Tuli kyllä ensimmäisenä mieleen mainio (ärsyttävä) Visulahden renkutus "Visulahti, Visulahti, siinä on kesäloman tahti, ota suunnaksi Visulahti!".

Eli siis kuukauden päästä on aloitettu jo koulutie näin seitsemän "välivuoden" jälkeen ja toivottavasti omiksi kolmekymppisiksi valmistun metsätalousinsinööriksi Mikkelin ammattikorkeakoulusta. Armoton asunnon metsästys on käynnissä ja jäljellä olevat työpäivät käyvät vähiin (2 viikkoa ja 2 päivää). Reilun viikon ehtii lomailla, mutta taitaa sekin olla jo täyteen buukattua aikaa Liettuan näyttelyreissun, Saksan pentukeikan ja muuttohommien muodossa... jaksaa, jaksaa! Onneksi AMKissa tunnetaan sellainen kuin syysloma (lokakuun loppua odotellessa)!


Naksutinkoulutusta koirallesi

Kaivettiin väliotsikon mukainen kirja esiin muuttolaatikosta ja ollaan vähän mietitty koirien kanssa, että pitäskö tässä jotain alkaa puuhailemaan. Enhän minä enää edes muista mistä kaikki olisi parasta aloittaa. Arska nyt ainakin vaikuttaa lähinnä tyhmältä kuin vasemman jalan saapas konsanaan! Se osaa istua ja odottaa - olla siis tosi söpö. Antilla sentään on alkanut löytymään hyvää yritystä, mutta eniten se tarjoilee suosikki liikkeitään, jotka ovat maahan syöksy tai peruuttamalla istumaan. Ja siis peruuttamisella puhutaan nyt useammasta koiranmitasta ennen kun sen takamuksen voi painaa tantereeseen. Seuruun/kontaktin poimimista on aloitettu ja höntsätemppuja, että Antero oppisi tuon tarjoamisen jalon taidon.

Ehkä me uuden elämän myötä intoudutaan kun päästään tästä työläisen oravanpyörästä (väsymyksestä) irti ja uudelle paikkakunnalle. Arskan kanssa ollaan pohdittu myös kaverikoiratoimintaa, mutta siihen pitää vielä odotella, että 2v ikä tulee täyteen. Mikkelissä olisi vieläpä tuttuja opastamassa siihen touhuun sitten aikanaan.


Sibeliuksen jäljillä

Noin niin kun normaalistikin meidän lenkkireitit kulkee Sibeliuksen mailla, onhan Sibeliuksen Ainola ihan kivenheiton päässä. Täytyy kyllä tunnustaa, että on tullut vierailtua itse kohteessa vain kerran - vuonna 2006, kun hollantilaiset schapendoesystävämme tutustuivat alueen kulttuurielämyksiin Euro Schapendoes Show ja Euroopan Voittaja -näyttelyn aikaan. No anyway.
Laajennettiin Sibeliuksen viitoittamana lenkkimaisemiamme tuossa viime viikolla Helsinkiin Sibelius-monumenttia kuvaamaan. Lopputulema on sitten esillä Eukanuba Summer Show'ssa viikonloppuna Helsingin Tuomarinkartanon vinttikoiraradalla.


Voi niitä muistoja! Euroopan Voittaja 2006 näyttelyn voittajakoiria vasemmalta alkaen; Bente v.h. Rollecaterdeel, Roefie v.h. Rollecaterdeel, Dazzel Eefje Jodie v.d. Brederwiede, Don Juan v.d. Brederwiede, Bronco Ochun v.d. Rietveldsche Vaart, Seita v.h. Rollecaterdeel ja Crazzan Dream Of Love. Rodun arvosteli Elina Tan-Hietalahti.


PS. Hertha on asunut uudessa kodissaan nyt vuoden päivät ja on pilalle hemmoteltu onnellinen lellipentu, joka osallistuu perheensä elämään 110%. Kiitos Miia ja perhe kaikesta, jatketaan samaan malliin!