Vasemmalle kallellaan

Kohta alkaa olla neljäs lepoviikko takana ja tänään käytiin hakemassa niitä fysioterapeutin jumppaohjeita turvalliseen tervehtymiseen. Jatketaan tässäkin kohtaa Aistin asiakkaana, kun palvelu on ollut niin mainiota ja kaikki on mennyt kivuttomasti. Fysioterapeutti Petra Snellman-Niemenpato selitti tekemisiään koko tunnin terapiasession ajan ja siinä sivussa jutun juurta riitti koirista noin muutenkin.

Edelleenkään ei ontumaa liikkeessä, suoralla eikä ympyrällä. Antti nojaa seistessään hieman vasemmalle eli terveelle puolelle, edestä ja takaa yhtälailla. Lievää tukkoisuutta löytyi rintarangasta ja lannerangan lopusta, enemmän vasemmalta puolelta. Ei siis periaatteessa mitään normaalista poikkeavaa vaan koiran pitkään kipumuistiin liittyvää lievää "kipeän" puolen kevennystä vaikka kipu onkin jo poissa.

Kotiin saatiin päivittäiset jumppaohjeet ja tulosta tarkistellaan kolmen viikon päästä uudella käynnillä. Jokaisen harjoituksen tarkoitus on saada koira käyttämään tasaisesti painoaan jokaisella jalalla.
  
  • Lenkillä ravin lisäksi rauhallista kävelyä niin, että Antti joutuu tasaisesti askeltamaan jokaisella jalalla kerrallaan
      
  • Lenkin jälkeen laajaa kahdeksikkoa, noin neljä kertaa suuntaansa
      
  • Etu- ja takajalkojen vuorotellen nostelua, noin 10 toistoa/jalka/päivä
      
  • Sivutaivutukset (nenä häntää kohti) rangan liikkuvuutta lisäämään, noin 2-3 kertaa/puoli/päivä