Pentutreffailuja

Ensimmäiset rokotukset

Pennelit ovat käyneet ensimmäisillä rokotuksilla ja molemmat saivat kiitosta eläinlääkäriltä, reippaita pentuja! Isla on tullut isäänsä ja vyötärön ympärysmitta joutuu suurennuslasin alle, alempana kuvaa Islan tihutöistä... Demolla taas muutoin kaikki passelisti, mutta purenta on edelleen 3kk iässä alapurennan puolella. Siisti saksipurenta, mutta väärinpäin.

Demo kävi kyläilemässä meillä viikko sitten tiistaina käydessään opettelemassa talvisen kotikaupunkinsa julkisen liikenteen saloja. Reipas poika ei ottanut yhtään itseensä äidin ja puistotädin rähinöintiä, pitihän se kurinpalautus antaa, kun sillälailla lietsuun lähdettiin niin huomaamatta. Demo oli kasvanut mukavan sopusuhtaisesti, vaikka odotin huomattavasti honkkelimpaa ilmestystä. Hieno ja etenkin reipas poika, kyllä näiden luonteita vain jaksaisi hehkuttaa vaikka kuinka!! Pikku miinuksena pakko kyllä kertoa, että yksin jäädessään ihmekaksoset antavat kuulua kaikin palkein, vaikka kotiin tullessa löytyvätkin ihan tyytyväisen oloisina omista oloistaan.. toivottavasti ajan kanssa nämä ihmisiä rakastavat pallerot oppivat tämänkin asian.

Islan luona kyläiltiin maanantaina. Kätevästi Esa sai napattua koirat kuorma-auton kyytiin jo ennen työpäivän loppua ja päästiin suoraan työmaalta Espooseen. Vastassa oli iloiset tytöt, eikä Peppi ollut yhtään mustasukkaisen oloinen kun oli oikeasta rodusta kyse... tai sitten kolmen lauma oli jo niin vakuuttava ettei uskaltanut sanoa sanottavaansa.
Isla oli ihana iloinen itsensä ja kiersi sylistä syliin pusuttelemassa (ja puremassa..). Roope oli edelleen tosi kiinnostava leijonamurinoineen ja huisku häntineen. Ihanasti Isla on perinyt äidiltään tavan levätä tilanteessa kuin tilanteessa. Nytkin se meni pation nurkkaan lepäämään vaikka kuinka oli vieraita ja varmasti olisi ollut kiva touhuta mukana. Isla on kuningatar-isoäitinsä kopio, pieni berninpentu pörröisine karvoineen ja väreineen. Vaikea sanoa kumman turkkiin Isla tulee, pituutta on yllättävän paljon ollakseen ikää 3kk huomenna. Sormet ja varpaat ristissä, että perisi äitinsä turkin... nimim. kyllästynyt 2h kerran viikossa kampaussessioihin tuon poikakoiran kanssa! Demon tukkalaite onneksi näyttäisi samalta kuin äitinsä nuorena. :)

Vähän on jo Islan loppuvuoden suunnitelmia käyty läpi: napatyrä leikataan syys-lokakuun vaihteessa ja ensimmäiset näytelmät käydään marraskuussa Helsingissä. Messukeskukseenkin Pikku-Kuningatar pääsee patsastelemaan.


Kaikella on tarkoituksensa

Kehtaako kiittää sitä joka yritti muutamisen viikkoa sitten anastaa rakkaan autoni? Ehkä pitäisi, ei varmaankaan ilman sitä oltaisi ajateltu unelmien toteuttamista ja oltaisi ostamassa uudempaa ja urheilullisempaa kulkupeliä. Ei tämäkään projekti ihan tuosta noin vaan onnistunut, ensimmäinen kappale myytiin nenän edestä ja toisesta autokauppa pyysi kilometreihinsa nähden hieman ylihintaa.. "Onhan se sentään Riitta Väisäsen entinen auto", sanoi autokauppias. Ja? Nyt näyttäisi olevan pullat paikoillaan uunissa ja jos katsastus näyttää vihreää valoa auto saadaan pian, ehkä jo huomenna jos ehditään pankkiin vaihtamaan rahaa autoa vastaan.

Urheillulliset ovat olleet viikot tässä muutoinkin, nyt kun ei niin törkeän kuumat ilmat ole olleet ollaan päästy koirien kanssa kiertämään pidempää lenkkiä iltaisinkin. 5+5km päivittäin, kai se jossain joskus näkyy? Viikonloppuna käytiin pitkästä aikaa kävelemässä myös Hyrylän varuskunta-alueen metsissä, sateisestä säästä huolimatta muutama otos 1,5h kierrokselta odottaa kameralla purkamista koneelle.
Ensi viikolla vietetään viikkoa viiden koiran kanssa, kun Pornaisten porukka tulee neljäksi päivää hoitoon. Toiset kun lähtee lomailemaan Kööpenhaminaan.... mikä loma, koska ja missä? Ehkä ensi vuonna sitten! Tästä syystä viikonloppu menee sitten työn merkeissä Helsingin kv-näyttelyssä, sunnuntaina sentään pyörähdetään oman rodun kehässä ja juhlitaan vähän Buffingin 10v schapendoeskasvatusta. :)

PS. Olli voi mainiosti, vaikka edelleen siis kortisoonikuuri päällä uusintakuvaukseen saakka. Tico-terrieri kävi virallisessa sydänkuuntelussa ja tervettä oli, samalla putsattiin hampaat Norjaa varten ja trimmattiin tukka kuosiin. Siihenkään reissuun enää kuin kuukausi aikaa, jännää!Kasvattini Isla Ahne Bäcklundin tekosia