Paluu pokaalikantaan

Malliksi nuoremmille

Lauantaina vietettiin Tuusulan kaikkien rotujen koiranäyttely mahdottoman kuumissa tunnelmissa. Saija Juutilaiselle oli tuotu rotua näytille 2 pentua, 5 urosta ja 4 narttua, yksi uros oli poissa.

Kuumuudesta huolimatta koirat jaksoivat hienosti esiintyä kehässä ja tuomari olla tuttuun tapaansa iloinen ja ystävällinen. A-pentujemme Väinö-isi esiintyi ensi kertaa moneen vuoteen kehässä, muuten ihan hyvin, mutta vuodet ovat tuoneet vyötärölle makkararenkaan, josta saluki-ihmisenä tuomarimme rokotti rankemmalla kädellä antamalla arvosanan hyvä. Väinö oli kuulemma sanonut emännälleen ettei enään ikinä osallistu näyttelyyn, kun ensin läkähdytetään kuumalla kentällä vailla varjoa, juoksutetaan ympyrää ja sitten vielä haukutaan läskiksi. Isikoira joutuu nyt laihdutus kuurille, muutaman viikon päästä uudella yrityksellä Helsingissä. ;)

Meidän omalla pappakoiralla meni niin mainiosti, että se pesi nuorempansa omassa sukupuolessaan ja vielä morsmaikkunsa veteraaneissa. Ainoastaan nuori Quibus päihitti ROP-kehässä sen, ja tietenkin sitten ryhmissä ne monet muut rodut, josta tyypillisesti kiitos ja näkemiin tällä kertaa englantilaiselta tuomarilta. Roopen arvio on melko maireaa luettavaa:

Erinomainen rodun edustaja, jolla hieno runko, sopiva luusto. Hyvä pää, purenta ok. Hienot paimenkoiran liikkeet, joita katselee mielellään. Upea häntä ja karva. Voisi olla malliksi monelle nuoremmalle!! (Huom. Kaksi huutomerkkiä on todella arvosteluun kirjattuna!)

Sellainen päivä, kuumuudesta selvittiin pienellä väli viilennyksellä ja mäkkärin kautta. Mukava kun näyttely oli niin lähellä kotia, ettei tarvinnut jäädä ryhmiä odottamaan moneksi tunniksi sinne kentän kuumuuteen. Alle listattuna rodun tulokset kokonaisuudessaan:

PEK 1 KP VSP-PENTU High Volts I Am A Hooligan
PEK 1 KP ROP-PENTU Lumikuono Hermana Pastora

JUN ERI 1 Buffing Quu-Ukko

AVO ERI 1 PU 2 SERT FI MVA Buffing Pelleas
AVO H Buffing Henkie Smit
AVO POISSA Buffing Pavarotti

VAL EH Lumikuono Basajaun

VET ERI 1 PU 1 ROP-VET VSP Buffing Pilviparta

JUN ERI 1 PN 1 SERT ROP Buffing Quibus Seita
JUN ERI 2 PN 3 VASERT Buffing Quintessa

AVO EH Lumikuono Dacia Gabasa

VET ERI 1 PN 2 VSP-VET Seita v.h. Rollecaterdeel

KASV 1 KP ROP-KASV Kennel Buffing

Näyttely kuvin: http://pilviparta.kuvat.fi/kuvat/2011/Tuusula+National+Dogshow/


Viikonlopun vipinät

Viikonloppu alkoi perjantaina lievillä sydämen tykytyksillä, kun naapuri oli soittanut meillä huutavasta palohälyttimestä. Talkkari oli tietenkin kesälomalla ja varatalkkarista ei ensin meinannut olla mitään tietoa. Palokuntaa paikalle ja olihan se oven avaajakin sitten löytynyt. Onneksi selvittiin säikähdyksellä, palohälytin mennyt ilmeisesti oikosulkuun ja alkanut piippaamaan omiaan. Koirat olivat tyytyväisiä päästessään vähän ulkoilemaan, oli palomestari naureskellut.

Extempore saatiin myös hoitokoira Bente, joka ei onneksi pahemmin koiramäärää tunnu lisäävän. Sen verran huomaamaton tapaus se on ollut. Tälläkin hetkellä töissä ollessani, se makoilee suurimmaksi osaksi toimiston sohvalla ja kuuntelee tietokoneiden ja tulostimien tasaista hurinaa. Mummo-koira siitäkin alkaa pikku hiljaa tulla, vaikka aina se kovin rauhallinen ja leppoisa on ollut. Muistuttaa kovasti äitiään Siiriä.

Lauantai-ilta vietettiin näyttelyn jälkeisissä tunnelmissa ystävien kanssa hyvin syöden ja juoden. Sunnuntaina olo oli jo hieman ryytynyt edellisen illan (lue: yön) Rock Band -tunnelmista, mutta ei auttanut kuin ottaa harjaa käteen ja suoria neitojen kuontalot. Lisäksi Roope pääsi koko vartalopyykille (miten poikakoirat voikaan olla aina niin rypeneitä...).
Ja jottei maanantai ihan ilman jäisi, niin tokihan jonkun on täytynyt yrittää viikonlopun aikana parkkipaikalla viattomana seisoneeseen Puntoon. Urhea oli rakas autoni ollut, kun oli rosvoilla jäänyt vain lukko kouraan ja ovet pysyneet visusti lukossa. Onni onnettomuudessa, autolle ei pahemmin käynyt ja korjaukseen tunnutaan pääsevän jo tämän kuukauden puolella. Puntolla kulkiessa on vain siihen asti hieman jumpattava, kun joutuu pelkääjän puoleisestä ovesta kulkemaan.


Ollin olot

Olli on syönyt nyt viikon kortisoonia ja on ollut liikkumiseltaan parempi. Etujalkaa selvästi kyllä lepuutetaan enemmän, mutta nyt pappakoira voi käydä jo vähän helpommin ulkoilemassa kotipihalla. Sivuoireena pappakoiraa pissattaa useammin ja vahinkoja sattuu, viikonloppuisin on helpompaa kun on avoimet ovet ulkoilemaan. Viikon päästä kuulemme sitten missä mennään ja mihin suuntaan. Mutta ainakin positiivisemmalta vaikuttaa, kun koira näyttää voivan ulkoisesti paremmin.

--

Edit. 5.7.2011 klo 20:50
Roopen Ruotsin lapsukaiset ovat viikonloppuna olleet upeasti esillä Tukholmassa.

Tukholmassa paikallisen yhdistyksen järjestämässä näyttelyssä Bryngans Benny Goodman "Babar" on saanut Sertin ja sijoittunut Paras Uros-kilpailussa toiseksi.
Näyttelyn yhteydessä järjestettiin myös rallytokon yhdistysmestaruudet, jossa upeasti rallytokon klubimestariksi totteli Bryngans Sara Vaughan "Pim". Grattis till er alla!!