Kontrollikäynti

Seesteisempää eloa

Tämä viimeisin viikon vaihde oli hieman rauhallisempi, kuin edeltäjänsä. Nyt nautiskeltiin ihan rauhassa kauniista säästä... tai siis sen jälkeen kun ilmastointilaite oli saatu asennettua olohuoneeseen viilentämään tukalaa ilmastoa.

Viime viikon hoitolainen Bente, pääsi kotiinsa perjantaina ja lauantaina sain pestä mattopyykkiä (perhanan nartut!). Meillä on hommat ihan päälaellaan, kun Herthan olisi jo pitänyt pitää juoksunsa kesäkuussa ja Walman pitäisi pitää (jos ei pennuista mennyt sekaisin) lokakuussa. No nyt on pappakoira Roope aivan sekaisin Walman hajuista ja kovasti se siskoaan kosiskelee kaikilla hienoilla kosiotempuillaan, kuten kujertamalla ja hyppäämällä 36o astetta ympäri paikoiltaan.. oikeasti, pappa 8,5v tekee sitä edelleen kevyesti! Toivoa sopii ettei nyt tekisi enää kumpikaan ennen kuin elokuun puolella reippaasti. Menee muuten Herthan näytelmät sivusuun kun ei iskäpojan kanssa matkustaminen onnistu, saatika mökkeily. Ja kuten huomaatte blogin oikeaan reunaan ilmestyneestä kalenterista, näihin on nyt syydetty rahaa sievoinen summa, joka olisi mukava hyödyntää.


Reipas vanhapatu

Olli on varsin reipas vanhus, eilen kontrolli röntgenissä käydessä oli jo ihan normaali oma luupäänsä, joka piti kantaa eläinlääkärin vastaanotolle. Ja reipas oli kyllä eläinlääkärimmekin, kun ei Olli päässyt sanaakaan sanomaan kun ihan hereillä jalka kuvattiin uudestaan.

Ollin tulos oli positiivinen, ehkä jopa yllätys, kun oli niin voimakkaasti jo varautunut luusyövän mahdollisuuteen. Rikkonainen luukalvo oli kahden viikon kortisonikuurin jäljiltä parantunut ja tasoittunut huomattavasti. Rustosolut olivat jo alkaneet uusiutua ja onhan se koirastakin jo näkynyt parempana vointina. Vielä pitää varmistaa uudella röntgenillä 2-3 viikon päästä onko kohta luutunut kuntoon, sen aikaa syödään vielä kortisonia päivittäin.

Samalla ell reissulla kyselin mahdollisuutta Herthan kohdun poistoon syksymmällä. Hinta-arvio Jär-Vetissä 330-350 euroa... eivätkä suosittele. Siis omalla riskilläni leikkauksen teetän, jos koira sattuisi korkeine maksa-arvoineen jäämään leikkauspöydälle. On tästä puhuttu, helpompi se olisi elää taloudessa jossa ei tarvitse miettiä kuin yhden nartun juoksut kerrallaan.. arvaatte varmasti ettei ole ihan helppo päätös, riksi on melkoinen. Mutta toisaalta olen ajatellut, että kaikella on tarkoituksensa, jopa sillä että "sairas" Hertha meille aikanaan tuli.

---

Uutiset * Roopen jälkikasvu
Kaikkien rotujen koiranäyttelyssä Hyvinkäällä, viime lauantaina Roopen ja Tessun tytär Lumikuono Besadora "Bessi" oli ROP ja sai ensimmäisen Sertin. Bessille on suunnitteilla pennut 2011/2012 Luomikuonolaan.
Pentueen muutkin sisarukset ovat menestyneet mainiosti tämän kevään aikana, kun Pohjanmaalla asuva siskonsa Badiana "Badi" tuli Suomen muotovalioksi ja velipoika Basajaun "Basso" on kiertänyt ulkomailta hakemassa Viron ja Latvian muotovalioarvot. Loppu vuodesta Bassolla onkin sitten kansainvälinen muotovalio katkolla aikarajojen täytyttyä.

Luigi (Lumikuono Bandido) taas on käynyt lampailla ja mitä ilmeisimmin hyvällä menestyksellä suoriutunut alkukantaisesta käyttötarkoituksestaan oikeassa opissa. Myös Dana (Aurinkokeijun Pikku-Pilvetär) osallistuu seuraavalle rotuyhdistyksen järjestämälle paimennusleirille.