Nyt se on loppu

Walman pentuluokat ja toukokuu meinaan. Tänään vietettiin äärimmäisen lämmin päivä Tuomarinkartanon vinttikoiraradalla, Beauceron yhdistyksen järjestämässä pentunäyttelyssä. Onneksi saatiin pikatoimituksella VipVescorsilta teltta joka suojasi pahimmalta helteeltä. Teltan kasaaminen vaan oli omanlainen kokemuksensa ja aiheutti kyllä useamman hikipisaran ennen kuin hökötys oli kasassa. Jos se jo ensi kerralla sujuisi jouhevammin.

Walmalla nenä veti kehässä nurmikkoon oikein urakalla, jatkuvasti sai olla hinaamassa nenää ylös ja sillä seurauksella, että liikkeet olivat varmasti vielä epävakaamman näköiset mitä ne tuolla ovat olleet. Seisoi kuitenkin kauniisti ja antoi tuomarin kopeloida itseään ilman että kyykistyin viereen antamaan tukeani. Lopputulos oli luokkavoitto, kunniapalkinto ja ROP-pentu! Mukava lopetus pentuluokille, nyt vaan nokka kohti uusia saavutettavia.
Muutamat tunnit jouduttiin ryhmiä odottelemaan, mutta kiitos teltan pentu jaksoi erinomaisesti vielä ryhmien ajan. Vaikka harvoin tuon ihan väsyksiin saakaan... korkeintaan muutaman tunnin sikeät saa sen jo jaloilleen ja taas pitäisi olla menossa. Näistä muutamasta tunnista pitää siis ymmärtää ottaa kaikki irti. ;) Ryhmän tulos siis kovin tuttu, "kiitos ja näkemiin".
Roope pääsi turistin ominaisuudessa mukaan ja voi, että herra nautiskeli oikein kunnolla. Näyttelypaikalle kun saavuttiin Roope piippasi autossa vauhtia liikenteen ohjaukseen ja näyttely alueella patsasteltiin pentusille maailman omistajan elkein. Mutta toisaalta taas tuo oli niin unelma kiltisti omassa teltassa vapaana, ei tietoa mistään remmirähinä ongelmista vaikka ohi käveli kaikenlaista kulkijaa! Heinäkuisessa erikoisnäyttelyssä koittaa vasta Roopen vuoro päästä kehään, siihen asti treenaillaan tokoliikkeitä. Aloitettiin itseasiassa vihdoin ja viimein alokasluokan hypyn opettelu. Kerrostalossa asuessa on hieman hankaluuksia päästä oikealla hypyllä harjoittelemaan joten täytyi käyttää luovuutta ja käytössämme on ollut pöytäsilityslauta kumoon kaadettuna, noin metrin leveä ja noin 40cm korkea. Roope ei ole mikään kovin hyppeleväinen koira, mutta kyllä se tuosta kevyesti ponnistaa ja pohja on jo saatu. Jäljellä ei olla nyt käyty, jos sää sallii niin keskiviikon ja torstain vapaapäivinä pitää käydä pistämässä asiaa eteenpäin.Eilen Tico paistatteli samaisella näyttelyalueella niin erinomaisesti, että ensimmäinen serti irtosi irlantilaiselta tuomarisedältä. Lisäksi Ticsu oli VSP! Onnea Juulia & Tico, siitä se lähtee! Nyt on kaikilla Ticon pentueen sisaruksilla serti-tilit auki, siskolikoilla useampikin jo plakkarissa.
Erinomainen näyttelyviikonloppu siis takana, ensi viikko kuluu pitkälle töissä ja match show'n viime hetken valmisteluissa. Täytyy kyllä myöntää, että kun ensi viikonloppu ja match show on ohi niin täytyy olla hyvin helpottunut olotila! Niin paljon aivokapasiteettia ja toimen aikaa jää muihin hommiin... vaikka toki nekin nopeasti täyttyy muilla puuhilla, kuten ne puhutut arvostelujen puhtaaksi kirjoittamiset, beauceronyhdistyksen kotisivujen kasaus jne. Huomenna on sitten jo kesäkuu ja uudet kujeet! Hauskaa kesää kaikille!