Hiljaa tai muuten...

...saadaan sitruunasta. Niinpä niin, kolme päivää Ollin synttäreistä juhlittiin omiani ja äitsykkä ilahdutti ostamalla lahjaksi sitruunapannan. Olen kuulemma niin kova ääninen... no siis, joskus, sillon kun pitää. No ei nyt sentään, Roopellehan se meni välikäden kautta käyttöön. Roope kun ei osaa Atella kerrostalossa olla yksin hiljaa niin piti hommata apuvälineitä, alkaa menemään hankalaksi kun aina täytyy jonkun jäädä koiran kanssa ettei toiselle tule itku. Lauantaina kokeiltiin ekan kerran miten homma toimii ja toimihan se kun puolentoista tunnin päästä tultiin kotiin ei haissut sitruuna eikä ollut koira yhtään märkä. Ja vaikka olisikin saanut sitruunasta niin ei ole kovin pelästynyt kun tuli häntä heiluen ovelle vastaan... tai sitten Roope oli vain päivän menoista niin puhki ettei sitä kiinnostanut oliko yksin vai porukassa.
Meinasin minäkin saada sitruunasta kun isukille esittelin synttärilahjaani ja demostroin laittamalla pannan kaulaani ja patteri toki paikoillaan. Kerkesin sentään saamaan lukon jo auki kun herkkä kapistus suihkautti sitruunat ilmoille. Patteri pois aina kun ei ole käytössä!!

Viikonloppuna riitti menoa ja melskettä. Sekä lauantaina, että sunnuntaina oli Järvenpäässä näyttelyt ja totta kai piti olla turistina paikalla melkein alusta loppuun asti.
Lauantaina schapeja oli paikalla 10kpl, tuomarina slovenialainen Janez Plestenjak, aivan uusi tuttavuus tuomarina, mutta ihan miellyttävä vanhempi herra. Esitin Banjon avoimessa luokassa ja yllätykseksemme tuomari noteerasi Banjon tasapurennan. Siitä huolimatta vaikka kuinka hän sanoi ettei anna muuta kuin erinomaisen, piti hänen pistää ensin voittamaan luokka kun muut avoimet saivat EH:n. PN-kehässä valion laitettua voittamaan nartut hän mittaili Banjon, junnun ja veteraanin välillä, sanoi minulle loppuen lopuksi, että "kakkonen ja kolmonen on kyllä vielä liian hyvät sijoitukset, mutta mene nyt kakkoseksi". Ja sieltä tuli sitten se toinen serti!! Jippii!! Tuomari totesi lopuksi hieman itsekseen mumisten, "I gave you too much". Seuraavaksi lähdetään sitten Kuopion kolmepäiväiseen kokeilemaan onnea.
Nuori Uuno-poika oli päivän komein schape ja ihan ansaitusti!! Onnea Uunolle perheineen vielä! :)

Sunnuntaina tuomarina oli sitten Marja Talvitie ja paikalla kahdeksan schapea. Urokset raakattiin parhaimmillaan EH:n kanssa ulos kehästä ja huonoin taisi olla peräti hylätty! En nyt ihan ole satavarma kun keskityin saamaan Riinan huomion itseeni. Niin siis taas piti olla turistina, mutta kehästähän minä itseni löysin. Tällä kertaa avoimesta luokasta Trasseli Okariinan kanssa. Riina esiintyi muutamaa loikkaa lukuun ottamatta niin hyvin, että oltiin toinen pari jolle ERI annettiin. PN-kehässä Nuoska-junnu veti ihastutti tuomaria ja voitti heti ensi esiintymisellään sertin ja oli vielä rodun kauneinkin. Okariinan kanssa oli tyytyminen sitten PN-2 sijoitukseen ja vara-sertiin.

Sää suosi lauantaina, sunnuntaina tuli ajoittain vettä, mutta ei mitenkään katastrofaalisen paljoa. Roope oli turistina mukana molempina päivinä ja rahaa tuli tuhlattua uuteen pienempään kevythäkkiin, muutamaan peittoon ja piti sunnuntaina nopeasti kävästä Hong Kongissakin ostamassa Atella oma näyttelytuoli ja pressu häkin alle/päälle. Ei kaduta, häkki on laadukasta materiaalia ja vedepitävä, helppo ottaa mukaan.

Viikonlopun kohokohta oli ehkäpä Välimaan Tiinan Roopen kuvasta piirretty taulu. Olivat Välimaan pariskunta markkinoimassa Tiinan tauluja ja Roopen taulukin pääsi kaiken kansan ihasteltavaksi. Hieno se kyllä onkin!! Ihan eri arvoluokkaa kun mitkään maailman valokuvat! Suuren suuret kiitokset Tiinalle upeasta taulusta! Paikka on jo mallattu. ;)Huomenna onkin sitten jo heinäkuu ja ollaankin sovittu treffit Jäniksenlinnan hiekkakuopalle Marin ja koirien kanssa. Huomenissa siis tiedossa lisää kuvatuksia koirista. Ollikin pääsee kerrankin mukaan kuvaan. :)