Tampere kv

Viikonloppuna tehtiin sitten Roopen kanssa vuoden ensimmäinen näyttelyreissu, joka suuntautui Tampereelle. Perjantaina ajettiin ensin Aten ja Roopen kanssa Kiikkaan Paulalle. Ilta meni koiria viimeistellessä, saunoessa, syödessä ja tietenkin juorutessa. :)

Lauantaina ajettiin sitten heti aamusta Pirkkahallille, jossa rotumme arvosteli hollantilainen erikoistuomari Jan de Gids. Gids on samainen tuomari, joka pisti Roopen voittamaan Hollannin erikoisnäyttelyssä nuortenluokan urokset, Roope oli tuomarin mielestä tuolloin myös luokassaan ainut laatuarvosanan erinomainen arvoinen. Tampereella Gids kuitenkin löysi paikalla olleista 47 koirasta 19 erinomaista rotunsa edustajaa. Paikalla oli 24 urosta ja 23 narttua.

Roopen tulos onkin ollut jo luettavissa kotisivuilla, mutta kertauksen vuoksi siis vielä... Roope voitti siis valiourokset laatuarvosanalla erinomainen, valioissa Roopen lisäksi neljä muuta urosta, PU-kilpailussa Roope sijoittui toiseksi vara-cacibin kanssa.
Roopen Ripi-lapsi yllätti ainakin minut ja Paulan voittamalla avoimet nartut laatuarvosanalla erinomainen, sitten se vielä kilpaili PN-kilpailussa itsensä kakkostilalle vara-sertin ja ensimmäisen cacibinsa kanssa!! Pienestä jäi kiinni valioituminen, mutta narttujen voittaja Boogie kyllä ansaitsi ehdottomasti voittonsa! ;) Ehkä ensi kerralla on Riitun vuoro valioitua.

Roopen arvostelu:
Very nice typical dog. Nice head, ears a little heavy. Nice eyes & teeth. Well constructed, light boned. Nice coat, but a little soft. Good tail. Moves beautifully. (Erittäin mukava tyypillinen uros. Mukava pää, hieman raskaat korvat. Hyvät silmät ja hampaat. Hyvin rakentunut, kevyt luusto. Mukava turkki, mutta hieman pehmeä. Hyvä häntä. Liikkuu kauniisti.)

Allekirjoitan tuomarimme kirjoituttaman arvostelun Roopesta, korvien raskaudella hän taitaa kuitenkin tarkoittaa karvan määrää, meinaan Roopella ei ainakaan rusoja korvissa ole, eikä ne muutenkaan ole paksut tvs.

Mukava päivä oli kaiken kaikkiaan, oli kiva nähdä tuttuja pitkästä aikaa ja juoruta koira asioita. Käytiin samalla antamassa myös Roopesta verinäytteet Hannes Lohen veripankkiin, olemme ainakin kantaneet kortemme kekoon jos joskus vuosien päästä geenitutkimukset olisivat tarpeelliset meidänkin rodussa. Myös Paulan Nero, Seita ja Riitu kävivät antamassa näytteensä.