Melkein Voittaja 2007

Niin se taas meni Vuoden odotetuin näyttely, Voittaja 2007 -näyttely, joka järjestettiin Helsingin messukeskuksessa. Schapendoes rodun oli saapunut arvostelemaan Charlott Sandberg Ruotsista. Ruotsista oli saapunut myös eräs rodun kasvattaja-tuomari kilpailemaan koirineen... ehkä aavistuksen kyseenalaisella tavalla, mutta jos muulla ei pärjää niin kai heidän sitten on pakko toimia niin kuin ko. henkilö toimii. Roopesta sain olla kyllä ylpeä, se oli niin iloinen ja reipas, kehtasi pirulauata sotkea tukkansa juuri ennen yksittäisarvostelua hinkkaamalla itseään lattiaan ja mukaviin rapsuttelijoihinsa! Oli ollut kuulemma katsojilla hauskaa, kun meidän Roope-neiti oli niin sievästi pyyhkäissyt etutassullaan kutiavaa naamaansa. Urokset, kun kuulemma normaalisti rojahtavat koko persiilleen istumaan ja rapsuttavat takajalalla oikein antaumuksella kutiavaa kohtaa... ei meidän Roope koskaan, se on aina niin sievästi ja tyylikkäästi! :)
Mutta niihin tuloksiin, Roope siis sievällä käytöksellään otti ja voitti valiourokset ruotsalaisen jääden kakkoseksi valiouroksensa kanssa! PU-luokassa Roope oli ainut suomalainen sijoittuja, ykköseksi tuomarimme valitsi nuortenluokan ruotsalaisen voittajan, toiseksi sijoittui Roope kera vara-cacibin, kolmanneksi valioluokan ruotsalaiskakkonen ja neljänneksi ruotsalainen junioriluokan voittaja.

Nartuissa juniorivoittajaksi ja narttujen voittajaksi nousi suloinen Nera, Trasseli Arvaa Kuka. Loppuenlopuksi Nera oli VSP ja ruotsalainen toki sitten ROP. Kehtasi ruotsalainen kasvattaja-tuomari voitosta huolimatta olla epäkohtelias täysin tuntemtonta ihmistä kohtaan, olin ottamassa lehteä varten ROP&VSP-kuvaa ja kysyin kohteliaasti tuomaria sekä ruotsalaista mukaan kuvaan. Ruotsalaisen törkeä vastaus oli "I don't want you to take picture of my dog!", tuli vähän semmonen öö-olotila ja ajattelin, että kuulin väärin, muitakin tuli kuvaamaan voittajia joten ruotsalainenkin asettui kuvaan koiransa kanssa. Minä sain kuvani otettua ja siirryin juttelemaan tuttujen kanssa lähelle ruotsalaisen koirien häkkejä. Kun muutkin olivat kuvansa ottaneet ruotalainen tulee raivoa puhkuen häkilleen ja ohimennessään melkein huutaa "I said I do not want you to take picture of my dog!". Ruotsalainen jäi vaahtoamaan sitten suomalaiselle tuttavalleen asiasta ja siinä toisella korvalla keskustelua kuunnellen kuului muutamaan kertaan "such a person"... ja olin kuulevinani, että kyse on siitä etten ole lisännyt keräämälleni schapendoes linkkilistalle hänen kennelinsä nettisivuja ja hänen perustamaansa uutta ruotsalaista schapendoes yhdistystä, jonka hän perusti kun hänet potkittiin pois tyrannisoimasta virallista yhdistystä. Aikanaan lisäsin ko. linkit listalle, mutta Ruotsista rupesi tulemaan sekä kasvattajilta, että yksityisiltä viestiä, että "ota pois ne". He eivät halua tukea tämän ruotsalaisen toimia ja sitä en kyllä halua minäkään, ainakaan tämän tapauksen jälkeen. Ruotsalaisen suomalaistuttu vahvisti, että kyse oli nimenomaan siitä, etten ole lisännyt hänen linkkejään listalle, pikkumainen ihminen jos tuollaisesta noin suuttuu, että julkisella paikalla äityy tuollaiseen käytökseen.
Joo, ei tästä enempää... näytteöyssä oli kuitenkin pääosin mukava tiivis suomalaistuntu. Oli mukava juoruta pitkään ja hartaasti tuttujen kanssa ja parantaa maailmaa. :)

Ollaan edelleen jatkettu remmirähinän pois harjoittelua ja kaikki on sujunut aika tasaisesti, eilen ei löydetty naksutinta mukaan lenkille ja toki silloin tuli koiria vastaan joka puolelta. En saanut niin tarkkaan merkattua sitä oikeaa käytöstä, mutta yllättävän hyvin se meni kuitenkin. Ohitettiin jopa yksi mäyräkoira noin 5m päästä. Nolotti oikeen kun omistaja kysyi saako päästää haistelemaan ja kieltäydyin, mäyräkoira näytti kyllä ihan kiltiltä eikä Roopekaan noteerannut sitä häntää nostelemalla tai murisemalla. En kuitenkaan viitsinyt ottaa sitä riskiä, että mentäisiin taas harjoittelussa taaksepäin.