Aikaa kuluu

Aikaa on taas kulunut viime kirjoittelusta. Nyt voi jo sanoa, että aika paljon on kerennyt tapahtumaan. Vaikka voisi kuvitella, että kotosalla töitä tehdessä olo olisi kuin lepo potilaalla. Toisin se kyllä todellisuudessa on. Olen kuukauden ollut työharjoittelussa, jonka siis suoritan näin kotosalta käsin tekemällä koiraihmisille kotisivuja. Tämän syksyn aikana olen tehnyt seuraavat sivut;

- Suomen Schapendoes ry ::
http://www.schapendoes.fi/
- Kennel Backout's ::
http://www.kaxkoo.fi/
- Rasmus & kamut ::
http://personal.inet.fi/koti/rasmuksenkamut/
- Kennel Svartheim's ::
http://koti.mbnet.fi/quincy/
- Kennel Facilis ::
http://www.kolumbus.fi/facilis/
- Veeti & Bente ::
http://www.cloudbeard.com/veetibente/

+ Schapendoes yhdistyksen vuosikirja + joulumainos sekä mainos erikoisnäyttelyn luetteloon kennel Backout'sille ja nyt kohta puoliin pitäisi aloittaa tämän vuoden viimeisen jäsenlehden kasaus. Hommaa on riittänyt, mutta kuukausi tässä on vielä aikaa "lomailla" kotosalla. Joulukuun alussa vasta kouluun. Suunnitelmissa olisi vielä tehdä omille sivuille uusi ulkoasu sekä parannella ja hieman muutella Buffingin ja Trasselin sivuja. Ei välttämättä koko sivuston uusimista, mutta jotain pientä uutta ja toki toimintaa parantavaa.

Viime viikonloppuna Lahden KV-näyttelyssä oli näytillä 27 schapea, jotka ensi kertaa Suomessa arvosteli hollantilainen erikoistuomari John Wauben. Roope sai laatuarvosanan erinomainen ja sijoittui valioluokassa kolmanneksi, sekä loppuen lopuksi PU-kehässä neljänneksi. Paulan Seita oli ROP. Roopen Riitu-lapsi oli avoimissa nartuissa kolmas laatuarvosanalla erittäin hyvä.

Viikonloppuna ja vielä alkuviikosta ollaan juhlittu synttäreitä; lauantaina Atte täytti 19 vuotta, sunnuntaina juhlittiin äitiin, maanantaina Paula-kasvattajaa ja tiistaina meidän isukkia, Outi-tätiä ja vielä kaveriani Inkaa. :) Että onnitteluja vaan kaikille yhdessä ja erikseen! ;)

Jo kaksi viikkoa sitten päivittelinkin jo sivuille tiedot poikien luonnetesti tuloksista ja tarkoitukseni oli kuvailla poikien toimintaan hieman tännekin. Tavallisia digikuvia saatika videokuvaa ei tullut pojista otettua, vaikka olisi kyllä ollut hyväksi.

Roope aloitti päivän ja pisteitä kertyi yhteensä +84, laukaustestistä tulos: laukauskokematon (minä hätkähdin ensimmäistä laukausta). Roopen kanssa en yllättynyt mitään kovinkaan paljoa, ehkä eniten hämmästystä aiheutti puolustushalu joka on +3, olin kuvitellut, että tuo painuisi minun koipieni taakse häntä koipien välissä. Mitä vielä urheasti se haukkui uhkaavalle tuomari-sedälle.

Olli oli vuorossa sitten muutama koira Roopen jälkeen, pisteitä kertyi yhteensä +144, laukaustestistä tulos: laukausvarma. Ollia hämmästelin sitten useempaan kertaankin. Ensimmäinen hämmästyksen aihe oli kohti tuleva rämisevä kelkka jota Olli-poika ensin haukkui ja kun kelkka oli tarpeeksi lähellä Olli sinkosi karkuun niin pitkälle kuin remmi vain myöden antoi. Kelkan pysähdyttyä Olli kuitenkin nopeasti hölkötteli haistelemaan tuota rämisevää otusta ja sitten se olikin jo ihan tyhmä ja tylsä juttu. Ollin puolustus Juulian kanssa sitä mitä kuvittelinkin - Juulia nippa nappa jaksoi pidellä Ollia paikoillaan, kun Olli niin hanakasti kävi puolustamaan. Itseään se ei sitten osannutkaan puolustaa, aluksi haukkui muutaman kerran, mutta kun uhkaaja oli tarpeeksi lähellä painui Olli seinän viereen niin pieneksi kuin mahdollista.

Molemmat pojat selvisivät minusta rämisevistä tynnyreistä ja maasta vedettävistä hahmoista hyvin, yhtään eivät arkailleet uudella kierroksella tapahtumakohtia. Pimeässä huoneessa Roopelle saatiin näyttää valolla aika paljon tietä, mutta kyllä se sieltä sitten tuli ihan syliin asti. Olli taas oli käynyt reippaasti siinä osassa rakennusta missä Juulia oli, mutta oli kääntynyt ympäri ja vaati sitten hieman lisää avustusta omansa löytämiseen.

Vaikka minulta niitä ennakkoluuloja löytyi aika paljon tuosta testistä, niin kyllä niistä moni tuli kumottua. Kyllä tästä eteen päin varmasti tullaan testaamaan tulevatkin koirat, mikäli nyt eivät jo kotioiloissa ole ihan hermo heikkoja seinille kiipijöitä. :)

Nyt sitten pidetään pientä paussia poikien sivuilla, takaisin linjoille yritetään ensi viikon aikana, sikäli mikäli inspiraatio iskee. Ideoita löytyy, mutta niiden yhdistäminen ei ole vielä onnistunut.