NN Show

NN Show 2014

Otso oli ilmoitettu maaliskuun lopulle Suomen Norwich- ja Norfolkinterrieri ry:n epäviralliseen näyttelyyn, johon tuomariksi oli kutsuttu Dot Britten Iso-Britanniasta. Koirat jaetaan syntymävuoden perusteella luokkiinsa ja sijoitetaan tuomarin katsomaan paremmuusjärjestykseen. Kunniapalkinnon saaneet sijoittujat jatkavat kilpailuaan paras uros ja - narttu luokassa.

Folkkeja oli ilmoitettu 49, joista jokunen vanhempi uros poissa. Otson, eli vuonna 2012 syntyneiden urosten, luokka oli ehdottomasti isoin urosten luokka ja oikein tyytyväinen sai olla sijoittuessaan kolmanneksi rodun voittaneen saksalaissyntyisen, mutta Venäjällä asuvan uroksen sekä englantilaisen Jaeva-koiran jälkeen. Sama järjestys säilyi PU-luokassa, jossa Otso kolmanneksi komein uros ja vielä yksi viidestä (vai kuudesta?) parhaimmasta päästä rodussa. Ehkä hieman huvittavaa, mutta rodun voittanut uros eikä narttu kumpikaan saaneet kutsua parhaan pään valintaan, uros kilpaili sentään parhaimmasta hännästä rodussa, mutta narttu ei siitäkään. Molemmat voittajakoirat olivat kyllä valtavan hyviä ja terhakoita esiintyjiä, Otsolla oli jumipäivä vaikka ihan siivosti esiintyikin.

Koepotilaat

Antti ja Otso kävivät Viikissä Yliopistollisessa eläinsairaalassa koepotilaina polvitarkastuksessa, jossa neljä eläinlääkäriopiskelijaa tekivät ensin omat lausuntonsa ja eläinlääkäri kävi vielä vahvistamassa tutkimuksen. Molemmilla pojilla oli jämäkät terveet polvet eli 0/0 lausunnolla päästiin kotiin. Antille tarkastus ei olisi ollut mikään pakollinen jalostuksen kannalta, lähinnä omaksi mielenkiinnoksi, mutta Otso ja pienet rodut ylipäätään ovat tämän tutkimuksen varsinaista kohderyhmää. Sitten alkaakin olla terveystutkimukset suoritettu ja toivottavasti jatkossakin eläinlääkärillä vieraillaan ainoastaan pakollisten toimenpiteiden osalta.

Kotona taas

Hertha pääsi viime viikonloppuna karvoistaan elämäntilanteen helpottamiseksi. Nyt ei tarvitse huolehtia kuin yhdestä kuramaakarista, joka sekin on ollut levossa telottuaan etutassunsa portaissa.

Tulevana viikonloppuna näyttelykouluttaudutaan Gerard O'Shean kurssilla Porvoossa ja sitten jäädäänkin odottelemaan kevät/kesäkauden avausta joka koittaa Lahdessa muutaman viikon päästä.