Aina ei voi voittaa..

..ei edes joka kerta. Kun elämä potkii päähän se potkii sitten kunnolla, ei riitä että menee parisuhde, oma koti ja itsenäisyys, vaan vielä pitää koiran ontua, ontua, ontua ja ontua. Kun ei Antin ontumisesta tullut loppua 2,5 viikon levolla käytiin röntgenissä ja toivottiin ettei sieltä mitään löydy, eihän näillä koskaan mitään ole, pelkkä pahemman luokan lihasrevähdys. Vaan ei.

Very suspicious OCD

Oikeasta olkapäästä löytyi epämääräisiä muutoksia, ei ihan tyypillisiä OCD-muutoksia vaan ikään kuin luusta olisi puuttunut viivottimella vedetty siivu ja muuta epämääräistä. Kuvat lähetettiin Aistin ortopedille Silvia Jauernigille, joka antoi vastauksensa viime lauantaina ja kirjoittaakin oikean olkapään kuvasta, että "the right shoulder is very suspicious for OCD". Artroskopian eli tähystysleikkauksen hinta-arvio 800-900 euroa, tässä vaiheessa ei tietoa korvaako vakuutus. Lisätietoa artroskopiasta.

Tulevana perjantaina mennään sitten aamusta Aistiin ja Antille tehdään olkapään tähystysleikkaus, jossa olkapään pintaa siistitään siten miten se nyt tähystysleikkauksessa näyttää sitä tarvitsevan. Leikkaus jännittää, mutta lukeman ja kuuleman perusteella todennäköisyys saada tämän jälkeen täysin toimintakykyinen koira on täysin mahdollista.

Selvittelin viikonlopun aikana onko rodussa leikelty olkapäitä, mutta en törmännyt informaatioon internetissä enkä kysellessäni maailmalta ihmisiltäkään. Kyynäriä rodussa on leikattu Suomessa ja muualla, erästä tapausta peräti kolmesti ennen kuin koirasta tuli kalua, mutta siitäkin tuli, käyttökelpoinen koti- ja harrastuskoira.

Antin "very suspicious OCD" olka

Antin terve olka

Pääsiäiskesä

Säätilaltaan aurinkoinen pääsiäinen vietettiin pihahommissa, autokaupoilla ja suklaamunista nauttien. Herkuttelun lisäksi reippailtiin kuitenkin pihatöiden lisäksi 15 kilometriä Herthan kanssa, Kotojärvi ympäri ja siitä vielä reitin varrelta luontopolku.

Vietettiin vähän synttäreitäkin, kun ensimmäiset (ja viimeiset) Walman kasvatit täyttivät 3 vuotta ja tänään Hertha viettää 5-vuotis syntymäpäiväänsä, maksavammastaan huolimatta... johan sitä on vuosia "tapettu".


Otso, Hertha, Antti, Roope & Walma

Kuin kaksi marjaa, Roope & Walma

Note to myself; älä osta omakotitaloa liiiian isolla lehtipuisella pihalla..

Työnjohtaja

Antti

Hertha aka SilakkaAntti ottaa lepoharjoituksia

Hertha "hyppy"

Roope "hyppy", "tule", "vapaa", "hyppää nyt"

Herttuatar 5v

Otso