Unohtumaton matka

Tasan yhdeksän vuotta sitten, vuonna 2003, tehtiin ensimmäinen matka Hollantiin Paulan kanssa. Kahden viikon matkaan mahtui pari näyttelyä, tapaamisia, lenkkejä tyypillisissä hollantilaisissa maastoissa ja turistiseikkailut kaupungeissa.


Matka Hangosta Saksan Rostockiin laivalla oli lievästi sanottuna myrskyinen, tämä taisi olla ainut kerta kun kävimme kannella edes yrittämässä pissattaa koiria. Tuuli puhalsi suurimman osan matkasta myrskylukemissa ja kiitos tämän reissun laivalle ei tarvitse lähteä enää muussa mielessä kuin pakollisia veden ylityksiä varten... jo satamassa keinuttaa ajatuskin laivassa olemisesta.

Rollecaterdeel puutarha syksyisessä asussaan

Henkin rakentaman saunan, jonka kiuas on muuten Suomesta sinne viety,
ikkunasta näkee viereisen maatilan lehmät vehreine peltoineen.

Rotunsa PARAS Roope kunniakierroksella, oli muuten aika hieno kokemus 14-vuotiaalle handlerille!

Tässä kuvassa Hollantiin jääneet pytyt

ROP Buffing Pilviparta ja VSP edellisen kahden vuoden voittaja Lokke Lonneke Hop van't Sassenhoes, yksi kauneimmista schapendoeseista joita olen nähnyt. Harmillisesti Lonniesta ei koskaan tullut äitiä ja pian tämän jälkeen päättyi myös Sassenhoes -kasvatustyö. Tuomarit keskellä Roel van Veen-Keur sekä Anne-Marie Beenen-Sluyters.

Club Winner 2004, kotiin saadut pytyt
Roope oli nuortenluokan uroksista (15kpl) ainut laatuarvosanan erinomainen saanut, luokan arvosteli Jan de Gids.

Roope ja Bente parikilpailun kolmansia, Bente voitti myös narttujen junioriluokan jossa kilpaili 24 muuta nuorta narttua


Kolme sukupolvea Rollecaterdeel puutarhassa -- isoäiti Jinne, äiti Amelie ja poika Roope

Roopen mummi, ehdottomasti yksi lempikoiristani, vaikka isompi narttu olikin!
Jinne van het Rollecaterdeel (Grover Does v.d. Korte Toren * Warrig v.d. Stam Dolerna)
Enemmän kuin matkan näyttelymenestys on mieleeni jäänyt vierailu rodun pitkäaikaisimman kasvattajapariskunnan luona la Richesse kennelissä, josta on lähtöisin schapendoesien lisäksi briardeja sekä vehnäterriereitä. Ensimmäinen schapendoespentue heille on syntynyt 1969 ja viimeinen 2010. Rotua ensi vuoden erikoisnäyttelyyn arvostelemaan tuleva Jettie Alberts on pariskunnan oma kasvatti, joten näkemys rodusta on vankka. Itseasiassa alla olevan kuvan menestyksen arvosteli juurikin Jettie, Roopesta voiton vei Lonnie.

Amsterdamin Voittaja 2004 -- Buffing Pilviparta
Roopesta tuli ensimmäinen Hollannin muotovalio, joka on pohjoismaissa syntynyt ja siellä asuva schapendoes. Hollannin muotovalioon vaaditaan neljä sertipistettä, kolmesta näyttelystä, kolmelta tuomarilta, jonka saa ainoastaan paras uros- ja narttu. Voittajanäyttelyssä sekä erikoisnäyttelyssä pisteet jaetaan tuplana. Roopesta tuli valio käytännässä kuudella sertipisteellä ja neljällä näyttelyllä!

Nieuw Balingen lenkkireitin kauniit maisemat, vierailimme Rietveldsche Vaart kasvattajan Margot'n luona


Kuvia Hollannin matkoilta löytyy galleriasta, alla myös linkit:

- Hollanti 2004
- Hollanti 2005
- Hollanti 2010

Seuraava reissu Hollantiin on ihan viimeistään vuoden 2018 maailmanvoittajanäyttelyyn! Toivottavasti jo ennen sitä... jos vaikka kesäaikaan seuraavan kerran.