Hetki pieni

Vierähti pieni tovi kirjoittelussa, vaikka juttua olisi perjaatteessa riittänyt. Mutta aika ei. Kelataan aikajanalla hieman taaksepäin ja otetaan uudestaan.


Tallinnan tuliaiset


Parisen viikkoa sitten suunnattiin suoraan sairaslomalta Tallinnan näytelmäreissulle. Alkukankeudesta ei ollut tietoakaan, kun matka meni oikeastaan juuri niin kuin oli suunniteltu. Tuloksia myöden.

Arvostelut olivat jokseenkin epäselvästi kirjoitettuja, joten ei niistä sitten sen enempää. Tuomari oli mukava irlantilainen setä, John Walsh. Demo esiintyi opetustensa mukaisesti ja sai ensimmäisen Eestin juniorisertinsä, ollen myös ROP-juniori. Aina iloinen Hertha ansaitsi ensimmäisen cacibinsa, tuli Eestin muotovalioksi ja oli vielä Demon nenän edestä rotunsa paras. Nyt tikittää intti-kello ja seuraavia ulkomaan cacibeja lähdetään haastamaan Latviasta kesäkuussa. Ja siihen ne tämän vuoden näyttelyt tämän neidon osalta taitavat jäädäkin jos tulos on toivotunlainen, ainakin kunto on kohdallaan ja suunnitelmat hyvät. :)

Tiinalle ja Demolle iso kiitos matkaseurasta ja onnea vielä kertaalleen! Alla linkki Tallinnan reissun kuvatuksiin.

http://pilviparta.kuvat.fi/kuvat/2012/Tallinna+Int+11-02-2012/

FI EE MVA Aurinkokeijun Please Please Me "Hertha"


Viiden koiran vilskeessä

Viikko 8, hiihtolomaviikko... ainakin toisilla. Meidän tehtävä oli majoittaa onnellisten Italian-matkalaisten nelijalkaiset viikoksi. Isla oli kuin kotonaan ensi hetkistä saakka, Pepillä otti hieman aikaa tottua ajatukseen. Hihnalenkkeily, mitä siitä nyt voi sanoa... ylimääräinen kolmas käsi olisi tarpeen ainakin silloin kun kierretään hihnaa toisen alta ja päältä ja jalkojen takaa jne. Onneksi Walma&Hertha ovat niin kuuliaisia irrallaan ollessaan, ettei edes vastaantulevat koirat aiheuta rähinöintejä vaan molemmat kulkevat kuin näkymättömien hihnojen päässä tien vasemmassa reunassa. Pääasiallisesti ollaan kyllä käyty hautausmaan metsässä "pelottelemassa" kanssaulkoilijoita, jossa saa huoletta pitää yli puolet lenkistä koko revohkaa valtoimenaan.

"Hiihtoloma" viikon viisikko,
Roope, Walma, Peppi, Hertha & Isla


Wikidoes

Kansainvälinen tietokantaprojekti, joka on saanut alkunsa yksityisten ihmisten intresseistä koota yksiin kansiin faktaperäistä tietoa rotumme terveydestä. Tietokantaan on kerätty vapaaehtoisvoimin nyt noin 20 000 schapendoesia perustietoineen, nyt on sitten omistajien vuoro täyttää koiriensa tiedot tietokantaan. Tietokannan perusideana on: "Jos jaat, niin saat!". Jaa tietosi koiriesi terveystutkimuksista (niin terveistä, kuin sairaista), titteleistä (saatavilla OmaKoirasta valmis listaus) yms. Tietojen avoin jakaminen edistää rotumme tulevaisuutta terveydellisesti, käy tutustumassa Wikidoes-sivustoon joka löytyy nyt myös osittain suomenkielelle käännettynä.

http://www.wikidoes.info/index.php/fi/


Sellaisissa tunnelmissa siis tällä erää täältä sairastuvasta. Neljä viikkoa piti potea erinäisiä kurkku/äänihuuli-ongelmia ennen, kuin lääkäri suostui antamaan penisliinikuurin ja vähän lisää puhekieltoa. Viiden koiran talous siis kiittää ja yritämme viihdyttää toisiamme sisätiloissa ja useilla piha-ulkoiluilla päivässä.

Walman Actually I'm The One "Isla" 10kk