Ensimmäiset uunista ulos

Kevättä kohti

Kevät etenee yllättävänkin nopeasti, vaikka vähän aikaa sitten ei siltä näyttänytkään. Tiet ovat paljaana.. tai hiekan peitossa, mutta kuitenkin mukavampi tuolla on nyt kävellä kuin liukastella jokaisella askeleella jäällä ja loskalla. Pellolle tosin ei enää meillä pahemmin ole asiaa, ja Herthasta valitettavasti huomaa että enemmän pitäisi päästä liikkumaan villinä ja vapaana.. taas on meinaan keksitty omia aktiviteetteja päivien aikana. Nytkin suolistaa suurella antaumuksella nallea, vaikka yleensä vain vinguttelee pallojaan. Onneksi en ole se joka tänään tulee ensimmäisenä kotiin.......

Viime torstaina 31.3. myöhään illalla Roopen kuopukset syntyivät Lahdessa Luna-mamman huomaan. Pesueeseen syntyi kaksi urosta ja kolme narttua, joista valitettavasti yksi narttu menehtyi heti vajaan vuorokauden ikäisenä. Luna rupesi sitä hylkimään ja pieni oli nukkunut rauhassa pois.
Eilen kävin pentusia ihmettelemässä ja tyytyväisenä voin todeta, että perusteet olivat kohdillaan: hyvät päät, pitkät hännät, terhakat luonteet ja tasainen pesue kooltaan ja kehitykseltään tällä hetkellä. Kaikista tulee hieman eri tummuusasteen siniharmaita, muutama tummempi ja muutama vaaleampi. Alla muutama kuva muksuista 5 vuorokauden iässä.
H-hetki lähestyy


Ei vain Walman synnytys, vaan myös muutto. Meinaan nythän tässä kävi niin, että ostimme rivitaloasunnon Järvenpäästä, muutama kilometri keskustan ulkopuolelta. Uuteen omaan kotiimme kuuluu neljä huonetta ja keittiö, etu- ja takapiha sekä koirille tutut lenkkipolut. Nämä pennut saavat ihka oman huoneensa, josta on suora pääsy takapihalle ulkoilemaan, saadaan heti sisäsiisteyden opettelu alulle.

Hieman käytännön järjestelyjä tämä vaatii, kun muutto on viimeistään 28.4. ja pupsit ovat tuolloin hieman reippaan viikon vanhoja. Walmalla on nyt menossa 49. vuorokausi ensimmäisestä astutuksesta, eli noin pari viikkoa synnytykseen vielä. Tulevana viikonloppuna asennetaan makuuhuone pentuvalmiuteen laatikkoineen ja tyhjennetään "muuttokama" alta pois. Sellaisia tällä erää, palataan aiheeseen. :)


Walman maha 49 vrk astutuksesta