Nyt onnistuu

Pakko tulla raapustamaan samantien julki meidän onnistuneet tokotreenit tältä päivää. Käytiin Pornaisissa porukoilla syömässä ja toki kun lääniä on missä treenata ja aito hyppyestekin löytyy niin pakkohan se oli ottaa purkillinen nakkia, naksutin ja kosketusalusta mukaan.

Toissa päivänä meinasi epätoivo iskeä hyppy-liikkeen kanssa, mutta ei tänään, ei ollut tietoakaan siitä urposta joka ei ymmärtänyt perjantaina esteen (lue: silityslaudan) päälle mitään. Otin ensin pelkästään yhdellä laudalla, jotta saadaan itse liike tekeille. Sitten kun rupesi hyppy sujumaan käskystä lisättiin pikku hiljaa lautoja Roopen säkäkorkeuteen asti. Tänään koko homma sujui niin erinomaisesti, että sain liikkeen "valmiiksi" noin 15 min aikana. Täytyy huomenna kokeilla uudestaan kun mennään Ollin tukkaa siistimään, ettei vain olisi ollut joku hetkellinen mielenhäiriö. Hyvin vakuuttavasti Roope kyllä liikettä teki ja väistäminen alkaa olla voitettu juttu!! Jee!! Nyt vaan luoksetulon loppuasento kuntoon (vaihdettiin kesken kaiken suoraan sivulle tuloon) ja siinä se sitten oikeastaan on, alokasluokka. Kisojakin tuossa jo katselin, kovasti täällä päin yrittävät iltakisoja tarjoilla, mutta ei oiken sovi meille kun tiedetään seuraavan kuun työvuorot niin myöhään ja turhaan en viitsi sumplia ilmojen kanssa, joten tyydytään katsomaan viikonloppu koitoksia... joita niitäkin sopiville viikonlopuille löytyi vain yksi elokuun alulle ja loput menee sitten reippaasti syyskuun loppu puolelle.

Jouduttiin keskeyttämään treenaaminen raekuuron takia, vaikka tuli sekin aika käytettyä hyödyksi kun otettiin Walman kanssa sivulletulon alkeita ja naksuteltiin agilityputkea.

Ollin kanssa treenattiin ruutua, joka on niin yksinkertanen opettaa naksulla ja kosketusalustalla. Onnistuvuus oli 100%, aivan loistava keksintö... melkein tuntuu, että mitä korkeammalle tokossa kiivetään on naksulla liikkeet entistä helpompi vain opettaa. Ainakin vielä siltä tuntuu, katsotaan jos joskus sinne asti itse pääsee. ;)
Seuraaminen on Ollille vaikeaa, pohdittiin syytä ja luultavasti keksittiin vastaus: peitsaaminen. Olli on saanut peitsata aina, lenkillä, seuratessa jne... eli se on todella syvällä selkärangassa. Ongelmana on siis, että peitsatessa Olli ei kykene tarpeeksi reippaaseen seuraamiseen ja jää jälkeen ja seuraa huomattavasti löysemmällä välimatkalla. Harjoiteltiin siis reippaita liikkeelle lähtöjä ja palkattiin ravatuista seuraamisista. Jos olisin tarpeeksi nopea olisin naksutellut oikeasta liikkeestä, mutta Juulia itse huomasi aina hetken ennen minua liikkuuko Olli ravaten vai peitsaten. Selkeetä muutosta ei saatu aikaan, mutta huomenna jatketaan ja varmasti tätä saa tehdä paljon ennen kuin saadaan pysyviä muutoksia. Lisäksi treenattiin vähän hyppyä ja noutoa. Noudossa pitäisi saada Olli tulemaan suoraan sivulle kapulan kanssa, mutta ilman sivulle käskyä pappa jää ihmettelemään eteen, että mitäs nyt. Tästäkin jatketaan huomenna. :)
Treenien päätteeksi Tico esitteli harvinaisia terrieri-ominaisuuksiaan omimalla maahan jätetyn nakeilta tuoksuvan vyölaukun ja antoi tuta Herthalle joka olisi mielihyvin mennyt osingoille. Eniten taisin pelästyä minä ja loppuen lopuksi myös Tico joka sai kyllä lähtöpassit, että se siitä terrierimäisyydestä sitten. Loppuen lopuksi kaikki oli onneksi sulassa sovussa ja mitään vahinkoa ei syntynyt. Hertha kyllä itsekin antoi Ticon tuntea nahoissaan raiskaus yritykset, joten tasoissa taidetaan olla. :)

Hirveästi koulutus höpinää vaikka muutakin ollaan tehty. Eilen käytiin piiitkästä aikaa Jäniksenlinnan hiekkakuopalla Marin porukan kanssa. Yhteensä meillä oli mukana 6 schapea ja bordercollie Bonbon. Roopen, Walman, Herthan, Banjon ja Boogien lisäksi mukana oli vielä Herthan velipoika Keke, joka muuttaa vasta huomenna maanantaina uuteen kotiinsa. Leikit oli hurjat pennuilla, huusivat ja tappelivat kuin pahaisetkin terrierit, raivopäisiä suorastaan jos sattuivat alakynteen jäämään... hullut mukulat! Walma taas nautti Bonbonin juoksuttamisesta kun kerrankin oli tilaa, tosin Banjo sabotoi Walman juoksuesitystä ottamalla sen muutaman kerran kiinni ja silloin pääsi Bonbonkin iskemään. Boogie ja Roope juoksentelivat sitten omiaan, eivätkä pahemmin yhtyneet muiden rientoihin. Hyvin jaksoi sekä pennut, että lapset olla kuopalla puolitoistatuntia ja kotona oli sitten väsynyttä porukkaa.


Muuten ei sitten varsinaisesti mitään erikoista olekaan tapahtunut. Tilasin itselleni synttärilahjaksi uuden objektiivin kameraan, josko tämä kallis lahja toisi sitten upeita sisäkuvia, esim. hallinäyttelyissä. ;) Nyt treeni-intoa täynnä lähden pilkkomaan uusia herkkuja huomisiin harjoituksiin... pidetään peukut ja varpaat pystyssä, että hyppy sujuu vielä huomennakin! :)

Lisää kuvia hiekkakuopalta täältä