Tästä se odotus alkaa

Viime vuoden vaihteessa Paula-kasvattaja kertoi, että Nero-pappaa on kysytty Ruotsiin ihanaiselle Yayalle, virallisemmin rouva on Mc Marra's Yaya Want It All. Viime viikonloppuna pariskunta vihdoin ja viimein vihkiytyi, eikä ollut kuulemma kulunut saapumisesta kuin kymmenisen minuuttia kun vanhaherra oli jo hoitanut temput ensimmäisen kerran.
Olen kerennyt tämän reilun puolen vuoden aikana puliveivaamaan pentu päätöksen kanssa aika monta kertaan suuntaan jos toiseen, mutta nyt se tuli niin todelliseksi, että päätös pennusta on tehty. Ja kyllä mikäli temput onnistui haetaan Ruotsinmaalta Ruska-tyttö kotiin marraskuun alussa. Hetken mielijohteesta lähdettiin Aten kanssa ajamaan vielä Kiikkaan sunnuntaina vain nähdäksemme Yaya livenä, minä pitkästä aikaa (viimeksi heinäkuussa 2006) ja Atte ensimmäistä kertaa. 400km koiran takia ja näillä bensan hinnoilla!! Tälläistä tämä on, enkä yhtään kadu! Yaya oli kyllä yhtä kaunis näky kuin muutama vuosi sittenkin, nyt vain paljon tummempi väriltään. Ja Neropatista ei edes tarvitse sanoa miten komea ja miellyttävä vanhaherra on kyseessä, sehän on itsestään selvyys. Atte puki hyvin Yayan kauneuden sanoiksi, "Sehän näyttää ihan majesteettiselta!"... ja siltä Yaya todella näyttää ja WAU mikä liike, ihanan kevyt ja lennokas askel! Siinä näkyy miten eleganssi koira Yaya on!

Mc Marra's Yaya Want It All "Yaya"
(Fanica Hobo Havanna x Colette de la Richesse)


Yaya & Nero 13.7.

Yaya & Annette från kennel Chappers, Sverige


Tässä ollaan pentuhuumassa jo käyty tuhlaamassa rahaa enemmän kuin olisi ehkä tarve, pennun tuloon on sentään vielä neljä kuukautta, mikäli edes kaikki menee hyvin. Noh, eläintarvikeliikkeestä on lähtenyt tähän asti mukaan musta pehmeä nahkahiha, vaaleanpunainen pehmeä solkipanta, pinkki ruokakuppi ja pennun kuljetuskoppa. Ja Viking Clubiinkin olen kasvattajan suosituksesta liittynyt, kaikki loppuvuoden ulkomaanmatka suunnitelmat on peruttu. Nyt me odotetaan vaan pentua! Ollaan jo alustavasti puhuttu, että mennään itse katsomaan pentuja niiden ollessa noin kuuden viikon iässä, siksi tämän Viking Clubiin liittyminen, että saa alennuksia matkoista. ;)

Roopen kanssa ollaan hiottu toko-juttuja BH-koetta varten, edistystä on tapahtunut etenkin seuraamisen osalla!! Luoksetulo eteen sujuu, satunnaisia hutiosumia tulee, mutta toivotaan että kokeessa menee nappiin. Paikalla oleminen ei mikään ongelma koskaan ole ollutkaan, nyt ollaan saatu siihen peräti hieman aktiivisuuden näköisyyttäkin. Nyt hiotaan sivulle tuloa ja liikkeestä istumista jossa tahtoo jäädä seisomaan minun jatkaessa matkaa. Kulmat sujuu, täyskäännös sujuu, että kyllä me aika valmiita aletaan olemaan. Minäkään en enää jännitä Marin läsnäoloa, täytyy vielä muutama harjoituskappale saada katselemaan treenejä jos vaikka kokeessakin sujuisi liikaa jännittämättä. Mari on kyllä luvannut antaa lentopelko pillerin ettei verenpaine nouse liikaa. ;)

Viime viikolla käytiin keskiviikkona Suomenlinnassa Marin & perheen kanssa. Sää oli hieman tumma, mutta kyllä sieltä muutama hieno kuva tuli, jotka löytyy kuvagalleriasta. Mentiin junalla Hesaan ja Roope yllätti käytöksellään, viimeksi siltä pääsi anaalirauhaset kun ollaan junalla matkustettu, tosin se oli se eteinen missä vaunut liittyvät toisiinsa ja lattia vääntyilee ja kääntyilee, nyt oltiin väärässä eteisessä ja siitä lipunmyyjä huomauttikin, mutta mitäpäs tuosta kun ei enempää kuin suullinen huomautus tule. Saatiinpahan istua.
Kotimatkalla Tikkurilasta Järvenpäähän kaverina oli rotweileruros Nemo, varsinainen ilopilleri, eikä välittänyt vaikka Roope alkuun kirosikin moisen mustiaisen läsnäoloa. Hyvin huomasi taas miten on koulutus purrut kun aikaisemmin rähinä päällä Roopeen ei saanut kontaktia millään, nyt ei tarvinnut kun sanoa kerran EI ja Roopen kontakti siirtyi minuun/nameihin. Nameja kului iso kasa, mutta saatiin mukava kokemus ja junasta poistuttaessa Roope seisoskeli Nemon vieressä kuin se olisikin ollut vanha tuttu. :) Kannatan pureutumaan ongelmakäyttäytymiseen, koska se muutti ainakin meillä koko koiran olemusta!

Roope & Banjo 9.7. Suomenlinnassa


Muuta koiramaista ei pahemmin ole sitten tapahtunut, on vaan nämä ihmiskemiat ja kateusjutut jotka välillä nostaa ikävästi päätään! Siteeratakseni Susien sanomaa: "Mitä enemmän koirastasi juorutaan, sen parempi koira sinulla on!".

Roope 11.7.