Treeniä

Eilen oli treenipäivä... tai ei Roopen kanssa ollut tarkotus tehdä mitään. Se vain kävi niin ylikierroksilla, että oli pakko käyttää hyödyksi se järjetön hösötys. Siis se kyllä keskittyi vaikka olikin sellaisella höselö tuulella. Käytiin viemässä Olli ja Juulia agility treeneihin Mäntsälään ja siitä kävästiin nopeasti kaupassa ja huristeltiin Mäntsälän aseman parkkikselle tokoilemaan.

Omassa hiljaisemmassa nurkkauksessamme sitten otettiin liikkeestä jääviä liikkeitä ja uskokaa tai älkää maahan menot onnistuvat salamana käskystä... siis niin kuin sillä ei olisi koskaan ollutkaan koko unohdus kautta. Innolla se siinä teki maahan menoja, istumisia, luoksetuloja, seuraamista kävellen, juosten, kulmia jne. Tehtiin vähän jokaista osa-aluetta ja ei kyllä treenit ole pitkään aikaan maistunut noin kivalta.

Siitä sitten lähdettiin onnistuneiden treenien jälkeen kävelemään radan vartta pitkin pieni lenkki. Sai Roopekin nauttia vapaana juoksemisesta, eikä junat ja Lahden motarin äänet häirinnyt ollenkaan menoa ja meininkiä. Harmi vaan kun ei vieläkään ole se järkkärikamera käytössä...

Ollin agitreenit vähän venähti ja siinä sitten kuikuilin puskissa miten treenit edistyvät, siis kun eihän sinne saa avoimesti jäädä katsomaan kun ei parivaljakko muuten pysty keskittymään. Ollilla oli vauhti päällä ja meinasi valssit mennä pieleen kun Olli hyppäsi juuri siihen suuntaan mihin käsi osoitti... siis vaikka ei estettäkään olisi ollutkaan.
Roopekin esitteli hyppytaitojaan. Jätin autosta ikkunat kokonaan auki, ajattelin ettei se onneton hyppääjä sieltä ulos tule, ja kävelin siihen muutaman metrin päähän katsomaan Ollin menoa. Roope päättikin, ettei häntä saa jättää missään tapauksessa yksin ja hyppäsi tyynesti ikkunasta ja tepsutteli mun jalkoihin.

Viikonloppuna pääseekin sitten pitkästä aikaa näytelmiin täysin ilman omaa koiraa. Kiva päästä vaan pyörimään omin nokkineen ilman, että täytyy olla koira repimässä hihnan päässä.

Töissä on sujunut ihan hyvin, Pornaisten "keskustan" piiriä harjoitellessa on täytynyt aikaistaa heräämistä, että kerkiää puoli kuudeksi töihin vastaanottamaan saapuvan postin ja tekemään muut aamutoimet jne.
Äiti kertoi toissa päivänä, että oli Roope rassu istunut pihan perällä katsellut siihen suuntaan mihin minä marssin aamuisin töihin. Raasuparka. Äitin oli pitänyt käydä hakemassa se, että sai sen ylipäätään sisälle.

Että tälläistä tällä erää. Parin viikon päästä käyn katsomassa Roopen jälkikasvun Lahdessa.