Pää kolmantena jalkana

Ihan kauhean helppoa olisi tehdä vaan pikainen kuvapäivitys meidän elämästä, mutta koitan rustata jotain kiireen keskellä. Koulun myötä sosiaalista elämää on tullut harjoitettua varmaan enemmän kuin aiemmassa elämässä yhteensä.. hengästyttävää! Ja ammattikorkean lisäksi pitäisi suoria vielä muutama viestinnän kurssi yliopistoon, tentit alkaa syysloman lähetessä painaa päälle ja kasvien tunnistus on... en edes sano.


Reilu viikko sitten elettiin kuitenkin syksyn kohokohtaa, kun saatiin meidän pikkuveikka Arska kotiin pitkältä menestyksen täyttämältä näyttelyturneelta!

Vietettiin kiireinen viikonloppu etelänlomalla, jossa treffattiin kaverit, ihmis- ja koirasukulaiset. Sunnuntaina vietettiin Klaukkalassa Exåress-päivää rallytokon, hyvän seuran ja syöminkien merkeissä. Party-pentueen osallistuminen taas täysi 100%, eikä Valentinet sen pahemmaksi jääneet kun vain yksi oli joukosta poissa.

Samalla keikalla saatiin otettua kymmenkunta koirasta verinäytteet PRA-geenitestiä varten. Antilla ei pitäisi tulla ylläriä, kun isä on markkeritestillä ja äiti suoralla geenitestillä terve, ei kantaja. Arskan isää ei puolestaan ole testattu, joten kattotaan mikä on sen tulos sitten aikanaan. Party-sisaruksista otettiin kaikista näytteet kerralla kuntoon.

Ihan huikeaa panostusta kasvattajalta, ei voi kun hattua nostaa viitseliäisyydelle. Kyllä se tuottaa tulosta, kun töitä tehdään yhteistuumin!


VeljesrakkauttaRoopen saappaat

Tilastollisesti Arska on näyttelymenestyksensä osalta tässä iässä mennyt jo Roopesta ohi. Ihan ei ole niin paljoa näyttelykäyntejä Suomen kamaralla, kun piti hoidella nuo junioritittelit alta pois vielä kun ehtii, mutta kaiken kaikkiaan huikea 13:n näyttelyn katkeamaton ERI-putki kaikkine lisukkeineen, siis vähintään varasertin verran.

Mutta ei pelkästään näyttelymenestys ole kuin Roope vaan ihan yleiset käytöstavat, kuten käden suuhun ottaminen ja mamman kainaloinen halinalle. Jos nyt jotain eroa, niin Arska on aktiivinen sitten Roopenkin edestä... se on niin lapsi vielä!

Tyypiltään Roope ja Arska osuvat sellaiseen omaan ihanteeseeni, jos jossain Arska voisi esikuvaansa petrata niin turkissa ettei tulisi toista karvakerää, jonka yleisilmeen pilaa jäätävä karvaläjä. Ei ainakaan tällä haavaa onneksi näytä siltä, ihan kivasti tuo pentukarva hitaasti, mutta varmasti tuntuu vaihtuvan aikuisen karkeaan kuontaloon.

---
Jaa niin juu, kun en viime kirjoitukseen ehtinyt lisäämään niin kerrottakoon vielä kertauksen vuoksi, että Arska saavutti Senta-siskonsa kanssa Baltian juniorimuotovalionarvot Kaunasissa pari viikkoa takaperin. Viidestä Party-pennusta kolme on BALT JMVA, neljä serti- sekä kaksi Cacib-voittajaa ja viideskin on erinomaisella palkittu, ikää tässä kohtaa 17 kuukautta. Alla muutama arvostelu Arskan näyttelyturneelta.


29.8.2015 Tervakoski kv, Harri Lehkonen
Hyvänkokoinen. Reippaasti esiintyvä nuori uros. Oikeanmuotoinen pää. Erittäin hyvät kulmaukset. Eturinnan tulee vielä vahvistua. Oikeat mittasuhteet. Hyväasentoinen häntä. Oikeanlaatuinen turkki. Terveet liikkeet. NUO ERI 1 SA PU 1 SERT CACIB ROP

6.9.2015 Vantaa kr, Jo Schepers, Alankomaat
Very nice dog. Very good in type. Ok in size. Very nice male head. Strong teeth. Good topline and loin. Good angulations. Good boned legs. Good feet. Very good coat. Very good moving. Nice temperament. NUO ERI 1 SA PU 1 SERT VSP

19.9.2015 Kaunas kr, Liettua, Svein Helgesen, Norja
Excellent type + balance. Excellent head + expression. Excellent neck + topline. Very good body for the age. Excellent back + tail. Well angulated. Excellent coat. Very free and stable in movement. JUN ERI 1 PU 1 JSERT ROP RYP-5

20.9.2015 Kaunas kr, Liettua, Jadranka Mijatovic, Kroatia
16 months. Nice type. Good underjaw. Nice expression. Good neck. Good chest. Good topline. Good type of coat. Prefer better shoulder. Very well presented. JUN ERI 1 PU 1 JSERT > LT & BALT JMVA ROP


EE LV LT BALT JMVA EEJV-15 EEV-15 LVJV-15 BALTJV-15 Exåress Party Animal "Arska" 17kk iässä
 
C.I.B POHJ FI SE NO NL EE MVA CW-05 WA-04-05 V-06 MH Buffing Pilviparta "Roope" 16kk iässä


Terriäispentu

Enpä ollut piitkään aikaan nähnyt Morrista, muistan sen kesältä vielä semmoisena pikkasena makkarapötkönä. Siitä oli kasvanut aika huikea nuori, sosiaalinen ja rohkea pakkaus, jota kiikutin viikonlopun menoissa mukana. Vähän reenailtiin lokakuun lopun NN-terriereiden pentu- ja junioripäivää varten, jossa tehdään ensi esiintyminen.

Muutenkin meno kotikotona on muutoksen alla, kun Walma on muuttanut siskon matkassa Mäntsälään ainakin osa-aikaisesti, jos vanha mamma oppii olemaan yksin.


Heilurihännän Power Of Love "Morris" 5kk