tiistai 9. kesäkuuta 2015

Ei niin huonosti ettei hyvinkin

Näytelmiä, näytelmiä... molemmin puolin Suomenlahtea.

Muuten ei mainittavaa tässä elossa, pahimmasta kyynärpettymyksestä on selvitty ja ihan kaikesta huolimatta ylpeänä katson kaikkien muiden sisarusten terveitä 0-kyynäriä ja A ja/tai B-lonkkia. Eipä löydy ylipäätään rodusta toista jalostuskoiraa kuin äiti Iris, jolla 89% jälkeläisistä (8/9) lonkista ja kyynäristä kuvattu (ja ainoa negatiivinen näiden osalta on tuo Arskan kyynärtulos). :))

Jälkihuomautus. Kuka noita omiaan muistaa, Walmalla ja Väinöllä prosentti on tietty 100% ja vielä tervettä jälkeä, mutta kyseessä onkin kahden pennun pentue. ;)


Tuplavoittajat

Mutta ne näytelmät. Viime hetken muutoksella aikataulujen tultua tehtiin Tallinnan näyttelyreissusta päivämallinen keikaus. Aamun ensimmäinen LindaLine keikutteli meidät hyvissä ajoin perille pitämään kuurosateita ennen omaa vuoroa, jolloin onneksi (!) paistoi aurinko ja selvittiin kohtuullisen kuivin jaloin. Onneksi kehä oli juoksuradalla eikä tarvinnut litsiä märällä nurmella. Päivän kelit oli muutenkin mielenkiintoiset kun taivas antoi kaikkea kuumasta auringonpaisteesta rankkoihin raekuuroihin.

Tuomari ranskalainen Salvatore Giannone oli varsin mukava ja nauravainen tapaus. Arvioikin koirat tiukalla seulalla vaikka erinomaista jakoikin, SA:t sen sijaan oli nihkeässä kun seitsemästä koirasta niihin ylsivät ainoastaan juniorisisarukset Arska ja Fiilis. Antti-kuikelolle ihan oikeutetusti sileä ERI, enää se on ilmoitettu yritykselle Latviaan ja sitten se saa jäädä kotiin määrittelemättömän pitkästi kasvattamaan itseään.


Arska
13 months, masculine dog, nice type, beautiful head & expression. Correct bite. Excellent topline, underline, bone structure. Well angulated. Well standing. Light chest. Excellent colour. Tail well carried. JUN ERI 1 SA PU 1 JUNSERT JUNROP ROP > EEJV-15 EEV-15

Antti
Correct size. Excellent breed type. Masculine dog. Nice head, typical expression. Complete bite. Excellent body proportions, bone structure. Well angulated infront, correct behind. Out of coat, excellent colour. Well standing. Light chest. Moves close behind. Excellent movement. Tail well carried. AVO ERI 131.5.2015 Tallinna kv EEV-15, Salvatore Giannone, Ranska

JUN ERI 1 SA PU 1 JUNSERT JUNROP ROP EEJV-15 EEV-15 Exåress Party Animal
AVO ERI 1 Exåress Be My Valentine
VAL ERI 1 Puuparran Mauritz
JUN ERI 1 SA PN 1 JUNSERT > EE JMVA JUNVSP VSP EEJV-15 EEV-15 Exåress Party Alarm
JUN EH 2 Nalle-Haukun Charlotta
VAL ERI 1 Buffing Ruska Quibus
VAL ERI 2 Nalle-Haukun Öötär
KASV 1 KP ROP-KASVATTAJA Kennel ExåressSisko ja sen veli; EE LT JMVA LTJV-15 EEJV-15 EEV-15 Exåress Party Alarm & EEJV-15 EEV-15 Exåress Party AnimalSertimies

Olen ollut henkeen ja vereen yksityisautoilija tähän asti, mutta pakko sanoa, että kyllä julkiset taipuu hyvin käyttökelpoisesti ja apostolinkyydillä menee loppumatka. Junailtiin Arskan kanssa lauantaina aamusta Riihimäelle, jossa rodun arvosteli portugalilainen Pedro Sanches Delerue. Ihan käypänen linja oli vaikken kyllä allekirjoita Arskan pientä kokoa, mutta toki se varmasti siltä näytti raajakkaan ja kookkaan urospennun jälkeen. Arska yltää kotimitassa kuitenkin siihen 48cm.


Typical, small size. Correct head. Good body proportions. Correct chest. Typical movement. Correct coat. JUN ERI 1 SA PU 1 SERT VSP


6.6.2015 Riihimäki kr, Pedro Sanches Delerue, Portugali

PEK 1 KP ROP-PENTU Trasseli Hunningolla
JUN ERI 1 SA PU 1 SERT VSP Exåress Party Animal
AVO ERI 1 SA PU 2 VASERT Karvarallin Poppaskonsti
AVO EH 2 Lumikuono Oro Manolo
JUN ERI 1 SA PN 2 VASERT Nalle-Haukun Bintje
AVO ERI 1 SA PN 1 SERT ROP Nadine Bibi v.h. Molengat
AVO ERI 2 Disa
VET ERI 1 ROP-VETERAANI Lumikuono Querida MiaArskan tapa valmistautua näytelmäpäivään

2 kommenttia:

  1. Pakko huomauttaa, että on niitä paremmankin kuvaus- ja tulosprosentin jalostuskoiria http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKasvattaja.aspx?K=WALMAN&R=313 :D Mutta I get the point ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oot ihan oikeassa, mutta eikös se nyt pitäs olla jo itsestäänselvyys, että kasvattaja saisi kahden pennun pentueesta kuvaustulokset aikaan.. ;)

      Poista