Uusi vuosi

Vuosi vaihtui ja homma taitaa lähinnä vain hurjemmaksi muuttua...

Kuin kuuta nousevaa odotellaan Antin ja sisarusten helmikuisia terveystutkimuksia ja jos näyttää siltä miltä pitää niin laitetaan hakemus paikalliseen agilityseuraan, josko kelpuuttaisivat meidän kaahottajan koulutukseensa kevään katselmuksessa. Verijälkeä pitäisi päästä ajamaan muutama pidempi pätkä, jos sitten kävisi ihan kokeessa asti kokeilemassa koiran kykyjä... ainakin tällä hetkellä nostaa kyllä vapaana ollessaan jälkiä missä ja mistä tahansa, että kohta harkitaan pelkkää flexi-ulkoilua tuollaiselle rynnistäjälle!

Show must go on...

Näyttelyt - tietenkin! - ovat katsottu jo aikaa sitten tälle uudelle vuodelle ja tuomaritietojen myötä sitten vain varmistellaan osallistumisiamme sinne sun tänne. Viikon päästä alkaa näyttelyvuosi Lahden ryhmänäyttelystä ja jo se seuraava ulkomaan näytöskin on jo kohta, kun helmikuun alussa otetaan suunnaksi Tallinna Antin ja Islan kanssa. Nähtäväksi jää sitten onko näyttelyvuosi täynnä onnistumisia vai pelkkiä pettymyksiä meidän körmyn kanssa...

Monimuotoisuus edellä puuhun

Joskus olisi hyvä sitoa silmänsä kaiken maailman pentusuunnitelmilta...!
Helmikuussa olisi Hollantiin syntymässä melko mukavanoloinen yhdistelmä noin monimuotoisen jalostuksen kannalta - koira jonka sukutaulusta ei löydy ainuttakaan Rollecaterdeel, Molengat tai Wietse Sebastiaan koiraa ja vain yksi ainut Korte Toren - kolmannesta polvesta. Ei silti, ei tämäkään mitään niin uutta ja ihmeellistä ole, mutta sentään eritavalla kasattua ja kaikin puolin suomalaisille käyttökelpoista. Ajatuksia neljännestä koirasta on siis vaihdettu, mutta ihan vielä en ole itsekään ajatukselle sulanut... kerran jo päätin ettei pentua tule, kunnes kasvattaja ilmoitti nartun olevan astutettu ja 9.1. tulevasta ultrasta. Ihminen on sitten heikko!!

Sitä mukaa kun rodun JTO (jalostuksen tavoiteohjelma) edistyy on monimuotoisuus noussut ajatuksissa entistä korkeammalle jalostussuunnitelmia pyöritellessä. Huomisesta alkaa rankka arki ja kuluvan kuukauden tavoitteeksi on asetettu JTO:n loppuun kirjoitus lehti artikkeleineen. Eikä asiaa helpota yhtään ettei tänä vuonna ole enää töissä luppoaikaa kirjoitella omiaan - teemana töistä töihin ja jossain välissä pitäisi myös huolehtia vyötärölle kertyineiden makkaroidenkin riittävästä ulkoilutuksesta koirien ohella!


Alla kuvin Antin jalkapalloharjoitukset vuoden vaihteesta... ei haitannut rakettien paukkeet meidän elämää, keskiyöllä otettiin vain juoksurallia rakettien tahtiin omassa pihassa!