Kaksin kaunihimpi

Kirjoitusinto hoi, missä olet?! Ei, on tähän ihan syynsä, juuri sain kirjoitettua loppuun rodun jalostuksen tavoiteohjelman (70 sivua) ja nyt alkaa tarkistusrumba ja sitten se kierrätetään kennelliitossa, rotuyhdistyksellä, rotujärjestöllä ja vielä kerran kennelliitossa, jokaisessa välissä sitä sitten varmaan myös korjaillaan parempaan suuntaan. Kiitos työryhmälle, homma on edennyt sutjakasti ja täytyy kyllä olla tyytyväinen, kyselyvastauksista saatiin kattava otos erityisesti rodun arkipäivän käyttäytymisestä ja se kyllä herätti ajattelemaan. Miksi ihmeessä luonnetta määrittelevistä testeistä ja kokeista saatuja tuloksia ei arvosteta samalla tavalla kuin terveystuloksia; vertaa 0-kyynärät vs. 1-kyynärät tai luonnetestissä pieni toimintakyky vs. kohtuullinen tai jopa hyvä toimintakyky! Ei tietenkään ole niitä täydellisiä koiria, mutta sitten on se tärkeääkin tärkeämpi kuin valinnan mahdollisuus parituskumppania etsiessä.

No mutta se siitä, viikon päästä kokoustetaan JTO-toimikunnan kanssa ja tehdään viikon aikana huomatut korjausta vaativat kohdat kuntoon, sitten päästetään kirjoittamisen ammattilainen korjaamaan teksti kieliopillisesti oikeaoppiseksi. Sen jälkeen se lähtee kennelliiton jalostustieteellisen toimikunnan tarkasteltavaksi, josta se tulee sitten aikanaan korjauskehoitusten kanssa takaisin. Kevätkokoukseen pitäisi ehtiä sitten kaiken kansan luettavaksi, jos vaikka hyvällä tuurilla saataisiin tämä hyväksytysti läpi ensimmäisellä kertaa... toivossa on ainakin hyvä elää!

Se ensimmäinen ..ja toinen

Vuosi avattiin tammikuun 11. päivä Lahden ryhmänäyttelyssä, jossa rodun arvosteli Pirjo Aaltonen. Antti kohelsi itsensä kahdesta junnu-uroksesta voittoon ja sai ensimmäisen sertinsä. Vähäinen osallistujamäärä ja taas oli Isla ilmoitettu ihan väärään paikkaan... seuraavaksi viikonlopuksi Turkuun, jonne oli ilmoitettu 20 schapea. Alla Antin arvostelu Lahdesta;

Selvän sukupuolileiman omaava kookkaampi uros. Oikeat mittasuhteet. Erittäin hyvä pää. Tyypillinen ilme. Riittävät kulmaukset. Hyvä karvapeite. Käyttää häntäänsä hyvin. Liikkuu ryhdikkäästi sivulta, kapeasti takaa. JUN ERI 1 SA PU 1 SERT VSP (Pirjo Aaltonen)

Niin ja se toinen sitten. Eilen vietettiin päivä Turku Winter Dog Show'ssa, jossa rodun arvosteli nuoremmanoloinen puolalainen Anna Dominiak. Antti esiintyi kuin maailman valloittaja konsanaan ja juoksi itsensä aina serti-voittajaksi asti. Päivän teema oli hyvin pitkälti koko sekä turkin mitta, sillä näytti menestyvän. ROP-voitto meni ihan oikeutetusti kauniille ruotsalaiselle valioluokan nartulle, siinä oli liikkeet joissa silmä lepää!

Antin lisäksi meidän poppoosta mukana oli kasvatti Isla (Walman Actually I'm The One), joka oli avoimen luokan toinen laatuarvosanalla erinomainen. Erityisesti mieltä lämmitti pitkän tauon jälkeen arvostelun lause "excellent temperament" ja hänti iloisesti viuhuen Isla juoksikin kehässä sekä sen ulkopuolella.
Antin sisko Rose voitti juniorinartut ja jäi juuri sijoittumatta paras narttu kehässä, mutta ensimmäiseksi näyttelyksi suoritus oli laatuarvosanan mukaankin erinomainen ja Rose esiintyi kauniisti. Alla Antin arvostelu;

Typical. Masculine. Very nice head. Good body. Moves typical for the breed, but a little narrow in going. Very nice coat. Super temperament. JUN ERI 1 SA PU 3 SERT (Anna Dominiak, Puola)

Kiitos kaikille mukavasti päivästä, seuraavaksi näyttelyt vie meidät lahden toiselle puolen Tallinnaan. Nyt naatiskellaan muutaman viikon "lomasta" ja pakkaskeleistä, ihanaa kun ei ole hiekkaa joka nurkka täysi! Alla kuvia tämän päivän Ainolan reissulta; olkoon nuoria tai vanhoja, isoja tai pieni, yhtä kaikki ketteriä!