Vähän uutta joka päivä.

Koira koirana laumassa

Meidän etuoikeutetut mukulat ovat päässeet kahleistaan ja pentuaitaukset ja barrikaadit on purettu piiloihinsa viime perjantaina pentujen ollessa reippaan viisi viikkoa vanhoja. Nyt ainoastaan koirien jäädessä keskenään pennut ja Walma ovat makuuhuoneessa portin takana. Pennut ovat reippaita ja uteliaita, mutta niin ihanan rauhallisia. Aamulla herätään vasta herätyskelloon ja kun talossa ei ole elämää (lue: kasvattaja vetelee päiväuniaan..) pennutkin relaavat omissa koloissaan.. Demo useimmiten hännystelee suurta idoliaan Roopea ja Isla mamman tyttö löytyy yleensä äidin kainalosta (samalla on ahneen hyvä vetää vähän välipalaa).

Toinen madotuskerta hoidettiin kuntoon muutama päivä takaperin ja eläinlääkäriaika sirutukselle ja terveystarkastukselle on varattu ensi viikon keskiviikoksi. Demolla tuntuu molemmat kulkuset ja purennat ovat tällä hetkellä ok, Islalla tuntuu reilu napatyrä, vaikka luulin molemmilta sen häipyneen. Muutenkin pennut oman silmän mukaan ovat fyysisesti ja henkisesti oikein terveenoloisia tapauksia.

Uusia juttuja ollaan koettu päivittäin. Vähän yksinoloharjoittelua, autoilua, lapsia, koiria, ruohonleikkureita jne. Kaikesta uudesta ollaan selvitty terveellä uteliaisuudella ja itsesuojeluvaistolla, vähän saatetaan jännätä, mutta kun huomataan ettei tässä asiassa mitään kuolettavaa ollutkaan, niin ollaan ihan rentoa tyyppiä. Iloisesti otettiin vastaan ensimmäinen pieni autoilureissu tänään, kun käytiin kahvittelemassa sukulaisilla ja tutustumassa lapsiin ja Dali-mitteliin. Dali raukan piha ja koti vallattiin hetkessä kaikkine luineen ja leluineen, vaikka ikävä sille taisi kuitenkin tulla kun pakattiin oma viisikko takaisin autoon ja suunnattiin takaisin kotiin. Iloisempi en voisi olla penneleiden luonteista, niin avoimia, reippaita ja tasapainoisia ne ovat.. leikkiä, painia ja rauhallisuutta hyvässä tasapainossa. :)

Huomenna suoritetaan vähän pidempi autoilu Säkylään mökkeilemään ja sukuloimaan muutamaksi päiväksi. Että sinnehän tämä lomaviikko sitten hujahtaa kun alkuviikko kuluu Säkylässä, keskiviikkona eläinlääkäri (ja Esan kauhulla odottama hammaslääkäri..), torstaina Roope pääsee Junior Handler-koiraksi Helsinkiin ja ja... harvinaista, loppuviikosta ei toistaiseksi olekkaan suunnitelmia. :)


Isla 5 viikkoa vanhana

Demo 5 viikkoa vanhana
"Kuvauskeikalla"


Viikko sitten perjantaina kävin paijailemassa 7-viikkoisia mustahopeita kääpiösnautseripentuja Tuusulassa. Niin ne vain joutuvat pienet naperot heti pentulaatikosta trimmauspöydälle siistittäväksi, hienosti olivat ammattilaisen käsittelyssä vaikka vähän välillä meinasi alkaa kiukuttamaan moinen puuha. Trimmin päälle oli sitten hyvä ottaa passikuvat koko viisikosta, joka sekin onnistui helposti ja kivuttomasti ammattilaisen avustuksella. :)

Ps. Osa pennuista on vailla omaa rakastavaa kotiaan, tutustu pentuihin lisää www.sutturan.com