Sapiskaa

Tuli sapiskaa kun ei ole blogia päivitetty hetkeen... onhan tässä kaikenlaista koko ajan koirien kanssa tapahtunut, muttei nyt mitään ihan hirvittävän maata mullistavaa.

Viimeisen parin viikon aikana ollaan aktivoiduttu huomattavasti tokon kanssa ja Roopen liikkeestä maahanmeno ongelmakin on taas vaihteeksi ratkaistu. Itse päästin homman vakavoitumaan niin etten muistanut palkkailla satunnaisemmin, siis tein vain valmiita liikkeitä.. ei onnaa Roopen kanssa, se tarvitsee "välipalkkaa" treeneissä, jotta pysyy vireessä. Heinäkuulle ollaan ilmoittauduttu kisoihin, tuskin aikaisemmin ehditään ja onpahan aikaa hioa, aina on jotain mitä voi tarkentaa. ;) Vaikka Roopella on kyllä niin mahdottomasti kevättä rinnassa, että se suorastaan lentää seuraamisessa ja lempiliikkeessään luoksetulossa.

Walman ja Herthan tokotreenit on pidetty sisätiloissa ja edistys on hidasta.. mutta kai niistäkin joku päivä jotain tulee. Walma on aina niin innoissaan treeneistä, että hyppii vaan kaniloikkia eikä keskity tekemiseen, siinä tuppaa menemään omat pasmat niin sekasin ettei enää muista mitä sitä oli tekemässä. Hertha taas on toinen ääripää: niin rauhallinen, että se istuu vaikka 5min ja vain katselee, että mitäs tässä nyt on tarkoitus tehdä. Raukka parka elänyt pellossa elämänsä ensimmäisen vuoden ettei edes kosketuskeppiä ja -alustaa ole opetettu. Kiitos Marille saatiin ihan fantastinen kosketuskeppi jossa on naksutin samassa, click stick, Mustissa&Mirrissä näin saman tyyppisen itseasiassa pari päivää sitten. ;)

Agilityä odotetaan innolla alkavaksi, toivottavasti saadaan vaan haluamamme vuoro, jotta päästäisiin mahdollisimman usein hyödyntämään yksityistä treeniaikaamme. Omat kepit oli näin alkuun pakko pystyttää koiratarhaan, siis auraskeppejä rautakaupasta, hyvin toimaa ja koirat on tykänneet toisenlaisesta tekemisestä.. ei aina samaa tokon pilkun viilaamista.

Viime tiistaina pitkästä aikaa oli koko remppajengi kasassa, kun Olli ja Tico tulivat käymään.. tai siis minä toimin herroille hovikuskina rokotuksille ja trimmaukseen. Ollista otettiin samalla verinäyte DLA-monimuotoisuustutkimukseen, Roopesta näyte on annettu jo aikaisemmin. Kallis, mutta toivottavasti todella hyödyllinen työväline tulevaisuuden kasvatustyölle. Torstain vapaa taas pyörähti Hyrylässä varuskunnan metsässä sompaillessa, kumpparit olisi ollut pop, kengät meinaan lotisi ihan mukavasti kun kotiin päästiin... tästä viisastuneena kävinkin sitten ostamassa kadonneiden saappaiden tilalle vaaleanpunaiset sellaiset, ihanat! Koirat nautti suunnattoman paljon vapaudestaan, vähemmän sitten siitä risusavotasta mikä tehtiin pesun ja kuivumisen päätteeksi.. Illalla käytiin Herthan 1v synttäreiden kunniaksi silmäpeilauksessa Nurmijärvellä, kauniit terveet silmät olivat!

Terveysteemalla jatketaan maanantaina kun käydään Roopen, Herthan ja Banjon kanssa ottamassa verikokeista maksa- ja munuaisarvot. Herthan kahdella sisaruksella on todettu korkeat maksa-arvot.. kaikki tosin lähti siitä että ensimmäistä tapausta hoidettiin/hoidetaan ksylitolimyrkytyksenä, vaikka ell jo silloin ihmetteli ettei arvot niin korkeat niin pienellä ksylitoli määrällä voi olla. Kiitos kunniallisen kasvattajan, Mari pyysi ottamaan seuraavilla rokotuksilla muiltakin arvot ja näin selvisi toinen. Hertha on nyt seuraava joka menee ottamaan kokeet, toivottavasti muut seuraavat perässä. Tästä viisastuneena aion kyllä omilta jalostuskoiriltani ottaa kaikilta tästä lähin arvot, ei voi sanoa koiraa terveeksi, jos ei sitä ole tutkittu....

Nyt pihalle nauttimaan auringosta ja jos sitä treenaisi noi, lähes vihreät, nakit pois jääkaapista, ennen kuin uusia ostaa.. Palaillaan.. :)

PS. Galleriassa uusia kuvia pitkästä aikaa (äipälle tiedoksi: Lontoon kuvat tuloillaan..) http://pilviparta.kuvat.fi/