Kuulumisia

Pitäisikös tätä elämää hieman päivitellä.. hulinaa on riittänyt niin koirien, töiden kun muunkin elämän kanssa. Hoitolaiset Amelie ja Quibus on lähetetty kotiaan jo aikaa sitten: Amelie menetti täällä ollessaan viiden viikon aikana kolme kiloa ja Quibus sai kolmen viikon tehokkaan sosiaalistumiskuurin. Täytyy kyllä tämän "höykytyksen" jälkeen sanoa, että meille ei pentua tule piiiiitkään aikaan, lyökää jos kuulette mun puhuvan edes mitään siihen suuntaan viittaavaa. Ylipäätään on tullut mietittyä haluaako sitä alkaa edes pennuttamaan näitä omia narttujaan, on se kuitenkin todella iso vastuu saattaa pennut tähän maailmaan ja löytää rakastavat ja huolehtivat kodit. No onneksi nämä ovat sen verran nuoria, ettei ole mihinkään kiire.

Herthasta tuli vihdoin aikuinen nainen, se alotti kunnon juoksut parisen viikkoa sitten ja pääsi hoitoon kasvattajalleen. Hyvin oli viihtynyt hoidossa ja nauttinut Banjo-äipän leikeistä, mutta kyllä kun tuo on nyt pari päivää kotona ollessaan ollut niiin mamman sylivauva! Walmallakin alkaa selvästi juoksut olemaan tuloillaan, tunteet käyvät neidoilla hieman ylikierroksilla ja meinasivat jo napata yhteen, muuten ollaan pelkin jäykistelyin selvitty. Ja ulkona painellaan menemään ihan niin kuin ennenkin. Walmalla on muutenkin luonne topakoitunut huomattavasti, se on aikaisemmin ollut semmonen nyyhöttäjä, mutta nykyään se on oikein reipas itsenäinen nainen joka ei anna muiden pompottaa.

Ollaan taas aktivoitu toko-harrasteita ja aiheena on lähinnä ollut Walmalle sivulletulo (juu ei olla harjoiteltu aikaisemmin..) ja Roope harjottelee noutoa, kuppipalkkaa ja liikkeestä jääviä liikkeitä. Sisällä on lähinnä treenailtu, mutta siirrytään pihalle kun pikkasen kuivaa lisää. Herthan kanssa olisi tarkoitus alottaa treenaamaan jäljen ilmaisuja ja esineruutua. Keväämmällä päästään sitten treenaamaan asiantuntijan valvovan silmän alle lisää jäljestystä.

Näytelmiä olisi tulossa taas rutkasti, lähinnä Walmalle yritettäisiin juosta sertit kasaan, josko siitä muotovalion syksyllä saisi. Karvat on alkaneet kasvamaan ihan kiitettävästi ja hieman muotoilin pentuhapsuja siistimmäksi..
Reipas viikko sitten käytiin tosiaan silmätarkastuksessa Walman ja Ticon kanssa, lisäksi mukana oli Roopen äiti Amelie. Toistetaan täällä vaikka kotisivuilla sama jo onkin: Walmalla siis täysin terveet silmät, Ticolla muuten terveen paperit, mutta linssin saumojen kärjissä on minimaaliset vihreäkaihi pisteet. Eivät kuulemma ell Juha Pärnäsen kokemuksen mukaan tule leviämään. Amelie-mummulla oli terveet vanhuksen silmät, joissa linssissä oli hieman samentumaa, joka kuuluu 10v ikään lähes poikkeuksetta. Harvinaisia ovat kuulemma ne tapaukset, joissa silmät pysyvät kirkkaina loppuun asti.. tosin Roopen isä Nero on yksi niistä jolla on vielä 10v ollut kirkkaat silmät kauttaaltaan.

Eipä meille nyt sen enempää, odotetaan agilityharjoituksia alkavaksi ja kesän kilpakoitoksia.