Viikon tehot.

Ollaan selvästi menossa kohti kevättä ja valoisampia aikoja kun tämä treenailu on nyt ottanut kunnolla tulta alleen. Roopen kanssa ollaan tehty päivittäin alokasluokan liikkeitä, ollaan käytetty innokkuutta hyväksi ja treenattu seuraamisen käännöksiä joka suuntaan, onnistuu ihan mielettömän hienosti vaikka itse sanonkin! Hyppy pitäisi saada kotipihaan, että päästäisiin sitä tekemään ja alottamaan liikkeiden takaperin ketjuttaminen. Katselin tuossa jo koiramme-lehdestä kisoja, mutta eipä osu ihan tähän Uusimaalle sellaisia mihin päästäisiin näin aikaisin keväällä, täytyy odottaa mitä seuraava lehti tarjoaa.
Innostuttiin kokeilemaan ongelma noutoa samaan syssyyn ja yllätys oli suuri kun kapulan nostin hyllystä ja näytin Roopelle: herra nappasi sen muitta mutkitta suuhunsa ja seurasi vielä keittiöön asti namia ottamaan... ulkona tehtiin alkuun muutama pitoharjotus sivulla istuen ja sitten otettiin pari kokonaista liikettä. Roopen inhokki liikkeeksi meni aivan mielettömän hienosti, pysyy sivulla kun heitän kapulan (en ihmettele..), käskystä noutaa kapulan laukaten (ihmettelen..) ja tulee sivulle istumaan - viimeinen on hitain ja epävarmin osuus, mutta kyllä sekin vielä rupeaa sujumaan paremmin kun ollaan jo kerta tähän asti päästy! Upeeta saada tämmösiä onnistumisia ja hyvää mieltä jatkotreeniä ajatellen.

Tytöt saavat vielä hetken olla hyllyllä, Herthan kanssa haluaisin edetä koulutussuunnitelman mukaisesti.. kunhan saan sellaisen tehtyä jossain vaiheessa. Neiti itsenäinen nainen (lue Walma) taas olettaa, että istu, maahan ja katsekontakti riittää.. jos ei niillä palkkaa tipu niin sitten loppuu yrittäminen. Hankala akka!

Treenailun lisäksi käytiin torstaina treffaamassa Urhoa Nummelassa. "Pikku" ukko otti meidän lauman vastaan avoimesti ja oli heti tyttöjen leikeissä mukana ja otti Roopen idolikseen. Roope ei moisesta pienestä niin jaksanut välittää, mutta kun tuo oli niin hyvää pataa tytsyjen kanssa niin täytyhän siinä nyt vähän vahtia pitää ja puhaltaa peli poikki jos meni liian rajuksi. Urtsi ei moisesta ärhentelystä välittänyt, kävi näennäisesti maissa ja hetken päästä meno jatkuin ihan samanlailla. Urho oli jo melkein Herthan mitoissa (~41-42cm) ja 11kg. Komea mies siitä tulee, kunhan hampaisto tuosta vaihtuu ja nähdään mihin se purenta asettuu, tällä hetkellä muutaman millin yläpurennan puolella. Harmaasta säästä huolimatta jotain kuvia tuli otettua, niitä lisää galleriassa osoitteessa: http://pilviparta.kuvat.fi/kuvat/2010/14-01-2010/

Voittajassa hukkunut Walman arvostelu tuli postitse viikolla kotiin, hatun nosto Kennelliitolle, että hoiditte kadonneen arvostelun kotiin! Kiitos! Tässä tämä, kovin kehitystä kaipaavan tuomarin mielipide Walpurista:

Good size. Very feminine. Head must develop, especially the nose. Good eyes, ears and topline. Straight upper arm. Brest and body must develop. Lose elbows. Moves well from the side. Good temperament. (Vapaa suomennos: Hyvä koko. Erittäin feminiininen. Pään tulee kehittyä, etenkin kuonon. Hyvät silmät, korvat ja ylälinja. Suorat lavat. Rinnan ja kropan tulee kehittyä. Löysät kyynärpäät. Liikkuu hyvin sivulta. Hyvä luonne.)

Semmoista tällä viikolla, tänään vietiin Roope Pornaisiin hoitoon ja tytöt saavat seuraa Villestä Lontoon reissun ajaksi. Tico mahtaa nauttia Roopen seurasta kun saa leikkikaverin rähinäleikkeihinsä, se on raukkaparka kissaakin yrittänyt saada leikkimään kun ei hapannaama Ollista ole sisäleikkeihin ja ulkona pyöritys on ihan epäreilua kun toinen jyrää massalla yli vaan. Tänään Ticsi esitteli terrierimäisiä "taitojaan" murisemalla luustaan ensin muille koirille ja sitten jopa minulle ja isukille, no siinähän me sitten istuttiin olkkarissa harjottelemassa Ticon kanssa luun luovutusta.. eipä tuo onneksi kiinni asti käynyt kehenkään, vaikka Walma leikkikin hengellään yrittämällä ihan viimeiseen asti saada luun itselleen. Se tekee Roopelle samaa ja kaiketi luottaa elekieleensä niin paljon, että uskalsi kokeilla tehoaako Ticoon yhtään paremmin. Ei tehonnut ja Ticci sai pitää luunsa.

Ens viikolla sitten Turkuseen Herthan ja sisarusten junnuluokka debyyttiin, paikalla Herthan sisko Leia ja veikka Keke, joka napataan matkan varrelta kyytiin. Katsellaan kuka juoksee missä kehässä kun mukana matkassa on myös aussieneito Naomi, jolla kehä tottahan toki samaan aikaan! :)