P*skaviikko

...kirjaimellisesti!! Mistä lie saatiin pöpö, lenkkireittien varrelta vai viime näyttelystä, mutta koko kolmikko on nyt käynyt sellaisen ripulin käynyt että oksat pois. Walma aloitti, Roope seurasi pahiten perässä, pennun kohdalla ehdin jo huokaista ettei se sitä saanut, mutta seuraavana aamuna keittiössä odotti sitä itseään seiniä ja kaapin ovia myöden. Onneksi keittiö on ollut pennun takia pelkitetty, että siivouskin kävi "kätevästi". Inupekt Fortea on kulunut, mutta nyt aletaan olemaan jo voiton puolella. Normaali ruokakin alkaa upota, viikon verran tässä oltiinkin piimällä ja raejuustolla, mahalaukkua vasta loppuvaiheessa ja sekin veti alkuun uudestaan sekaisin. Viikko on siis toisin sanoen muuten ollut melko hiljainen.

Viikko sitten sunnuntaina oltiin Heinolassa erikoisnäyttelyssä. Roope ja Walma pääsivät mukaan, paikan päällä totesin kyllä, että olisi sen Herthankin saanut sisään ilman rokotuksia Rialle ja Jokelle näytille. Punto parka oli kyllä niin täyteen ahdettuna kun mukaan piti mahduttaa hollantilaisia varten picnic-varusteet + koirien kamat: kaksi häkkiä, vetoalusta, neljä tuolia, trimmauspöytä eväille, kylmälaukku, reppu, kameralaukku, kaksi koiraa ja me kaksijalkaiset. Eväät tuli kyllä syötyä, mutta ei ihan niin kuin oltiin ajateltu; yhdessä mukavasti rupatellen... vaan siinä näyttelyn lomassa silloin kun ehti jotain suuhunsa pistää.
Itse kehässä Roopen esitti Paula-kasvattaja, harvinaista, että annan jonkun muun koirani esittää... itse menin Uunon (FIN MVA Buffing Kuuraparta) kanssa joukon etunenässä, Riitan ja Markun viettäessä lomaa Sisilian auringon alla. Taitaa Uuno olla sen verran mamman poika, että perhe ensin, sen verran ainakin käsinahoissa tuntui kehän jälkeen. ;) Muuten Uuno esiintyi niin hienosti kuin muulloinkin, eipä siinä paljoa tarvinnut tehdä kun pitää hihnasta kiinni, kyllä komeat pojat osaa. :) Uunon tulos oli luokkansa neljäs+erinomainen sekä loppuen lopuksi neljänneksi paras uros. Roope ohitti pykälällä, ollen ERI3, PU3.

Roopen arvostelu: 6,5 years. Masculine male of good type. Excellent head and expression. Well defined stop. Nice dark eyes. Shoulder too up-right. Correct topline. A bit falling croup. Good enough body. Very good angulation, but stands a bit cowhoct, which also see in the movement. Excellent coat. Moves with good drive.
(Vapaa suomennos: 6,5 vuotias. Maskuliininen hyvän tyyppinen uros. Erinomainen pää ja ilme. Hyvä selkeä otsapenger. Hyvät, tummat silmät. Liian etuasentoiset olkapäät. Oikea ylälinja. Hieman laskeva selkä. Tarpeeksi hyvä runko. Erittäin hyvät kulmaukset, mutta seisoo hieman jalat yhdessä, mikä näkyy myös liikkeessä. Erinomainen turkki. Liikkuu hyvällä voimakkaalla askeleella.) VAL ERI 3, PU 3

Walma esiintyi hienosti kuten aina, ja olikin ison junioriluokan kolmas laatuarvosanalla erittäin hyvä. Arvostelu oli erinomainen, joten täytyy pikkasen ihmetellä, miksei nauha ollut vaaleanpunainen. Lukekaa itse...

Walman arvostelu: 10 months, very feminine bitch. Excellent type. Correct head. Well set and carried ears. Very thin and nice actually. Good body for the type. A bit high on the hocks and still very narrow behind when moving. Excellent coat.
(Vapaa suomennos: 10 kuukautta, erittäin feminiininen narttu. Erinomainen tyyppi. Oikea pää. Hyvin asettuneet ja kannetut korvat. Erittäin kapea ja hyvä itse asiassa. Tyypille hyvä runko. Hieman korkea kinner ja liikkeessä ahdas takaa. Erinomainen turkki.) JUN EH 3

Erkkaria edeltävän yön Hertha oli hoidossa Pornaisissa, hyvin oli kuulemma mennyt. Yöllä tosin Olli oli hermostunut kunnolla kun ei saanut nukkua rauhassa. Taisi olla Ollilla leiriväsymystä, kun olivat edeltävän viikon olleet Kokemäellä Kennelliiton suurleirillä. Leiri oli mennyt kuulemma ihan mukavasti, varmaan jo totuttuun tapaan, olihan tämä jo kuitenkin neljäs leirivuosi molemmille. Kuvat leiriltä kertovat varmasti enemmän: http://pilviparta.kuvat.fi/kuvat/2009/12+-+18-07-2009/ (yritän saada jossain vaiheessa kuvatekstit Juulialta)

Maanantai hujahti töissä. Tiistaina käytiin aamupäivästä Herthan kanssa ensimmäisillä rokotuksilla. Reippaasti likka käveli itse lekurin ovesta sisään ja pöydällä ei edes huomannut pistosta. Käynti oli nopea ja kivuton. Sitten vaan kotio ja iltapäivästä uudestaan koko lauma autoon ja suunnattii Jäniksenlinnaan hiekkakuopille. Vähän oli kuumat oltavat montulla, mutta kyllä nuo päästeli siitä huolimatta menemään mäkiä ylös ja alas. Hertha kävi vähän tutustumassa vesilätäkköönkin, muttei ihan uimaan asti uskaltanut, läpsytteli tassuillaan vaan. Roope ja Walma tyytyivät vaan juomaan ja muuten kiersivät moiset ojat kaukaa. Loppupäivän olivatkin ihanasti poikki, ettei tarvinnut sen kummemmin enää hihnassa ulkoilla. Kuvia montulta: http://pilviparta.kuvat.fi/kuvat/2009/23-07-2009/

Lauantaina oli koirien siistimispäivä. Tytöt pääsivät tukan laittoon ja kynsien leikkuuseen, Atte pääsi opettelemaan koiransa (lue: Herthan) tukan hoitoa... ja Hertha opetteli käsittelyyn rauhoittumista. Ihan mallikkaasti meni molemmilla, jos olisi vaikka itsellä yksi tukka vähemmän laitettavaksi tulevaisuudessa. ;)
Roope pääsi kokovartalo pyykkiin ja sunnuntaina sitten oikastiin tukka suoraksi. Nyt on taas tukat kunnossa vähän aikaa, voipi viiletellä menemään rauhassa koirat ja itsekin kun ei omatuntoa paina hoitamattomat turkit. Sunnuntaina käytiinkin itseasiassa hiekkamontulla sotkemassa jo itseämme, kameraa en vaan ottanut mukaan tällä kertaa kun itsekin päätin hieman liikkua... ja nyt särkee jalkoja, liikunta ei voi olla terveellistä! ;)

Eipä tässä kummempia, pitäisi ottaa viimestään ensi viikonloppuna jonkinlaista tottelevaisuustreeniä, jos meinaa herätellä itseä ja koiraa parin viikon päästä koittavaan alokasluokan debyyttiin. Nyt jo on alkanut jännittää, että katsotaan miten menee kun kaksi viikko kerää jännitteitä! Taitaa joku muu kun koira olla kuralla silloin. ;)