Uusi vuosi

Vuosi meni taas ja vaihtui melko tuttuun kaavaansa. Vaikka olihan tässäkin eronsa, tällä kertaa olin töissä ja kotona odotti kaksi koiraa. Walma ei osoittanut paukkuarkuuden ensimmäistä merkkiäkään. Ennen kuutta ulkoiltiin vielä ihan turvallisin mielin, melko vähän täällä paukkui ennen luvallista aikaa. Kymmeneen asti venytettiin pissilenkkiä... ajattelin että sillon ihmiset istuu sisällä ja odottaa puolen yön paukutuksia. Mitä vielä, eikös tässä Aten taloyhtiössä aloitettu sillon rakettijuhlat. Onneksi oltiin sentään kerrostalon toisella puolella, ettei ihan vieressä paukkunut. Vaikka eipä tuo muuta kun tapittanut ceasar purkkia häntä vispaten. Olin kyllä tuon ulkoilun jälkeen ihan täpinöissäni, vaikka on tuo pikkulikka vaan muutenkin ollut niin mahtava! (alku vaikeuksista huolimatta, se oli varmaan se kielimuuri...)

Mitäs muuta tässä ollaan touhuttu, paikkailtu ollaan jonkun verran. Ehkä enemmän tavaraa on kumminkin käyty hamstraamassa kaupoista ja kaikki odottavat uutukaisina omissa laatikoissaan vielä käyttöönottoa. Kävästiin Pornaisissa pakkaamisen ohessa leikittämässä Ticoa, raukkaparka alkaa taas olemaan poppoon pienin ja jäämään jalkoihin. Toivottavasti senkin terrierin sisu sieltä puhkeaa jossain vaiheessa. Walma menetti leikeissään kaksi hammasta ylä- ja alarivistä, edestä. Ja tänään lähti vielä yksi lisää edestä alhaalta, ikää 16vko.
Tico oli hauska kun oltiin meillä ja Walma haukkui jollekin, olisiko isukki härnännyt kinkun kanssa. Tico rynnisti toisesta huoneesta, suoraan television ääreen ja istui toljottamassa ruutua. Miten voi oikeesti koira toimia noin, se on kyllä niin hauska terriäinen. Ehkäpä meillekin joku kaunis päivä sellainen tulee paapottavaksi.

Tänään ollaan kunnostauduttu vähän treeneissä. Lenkille päästiin pitkästä aikaa Walman kanssa keskenään ja pääsin pitämään uimahallin viereiseen metsään sitä vapaana. Otettiin luonnollisesti luoksetuloharjoituksia, sillä pienellä, noin 500m matkalla, kutsuin kolme kertaa ennen kiinniottoa luokse ja harjoituksen onnistuvuus täysi 100%, eikä hihnaan laittaminenkaan ollut ongelma! Jee, on ollut harjoituksista apua!
Lisäksi sitten illalla naksuteltiin seisomista ja istumista, jälkimmäinen on hieman luonnollisempi ja Walpurille helppotajuisempi liike, joten sitä se sitten useimmiten tarjoaakin. Ruokakupin kanssa Walma kyllä seisoo jo noin 3 sekkaa ennen kuin pylly painuu maihin. Pitäisi alkaa uskaltaa liittää käskyjä istumiseen ja maahan menoon ja viedä ne ärsykekontrolliin, jos se selkeyttäisi seisomisharjoituksia. Lopuksi otettiin kosketusalustaa joka tuntuu olevan Walmasta tosi hauskaa, onnistuvuus on täysi 100% jo metrin matkalla ja vaikka nostin alustan seinää vasten noin 50cm korkeuteen niin tuo läppää tassunsa siihen ja pysyy alustalla aina palkansaantiin asti. Tänään jo töissä katselin vähän kapulaa... tulevaisuus on jo suunniteltu! ;)

Roopellekin kuuluu ihan hyvää, naisia riittää molemmille etutassuille ja vielä kahdessa maassa. Banjon juoksua siis odotetaan, ei onneksi sentään pyhinä jouduttu hommiin. Ja toinen neito odottaa Ruotsissa, nimeltään hän on Wilda - PMV-07 & PMJV-07 LP1 (=TK1) Bryngans Nina Ricci (Fanica Isak Ingeman x Swedisch-Quiny v.h. Rollecaterdeel). Hommaa siis riittää ensi vuodelle. Päällimmäisenä tässä taitaa nyt kuitenkin olla muutto.

PS. Walman paino 15viikkosena oli 6.8kg ja korkeus 37cm. Kohta päästään taas rokotuksille ja sitten voidaan alkaa katselemaan turistireissuja.

Harvahammas-Walma, purenta on täydellinen saksipurenta vaikka kuvasta ei ihan huomaakkaan.