Syksyn kuulumiset

Syksy on ollut lähinnä flunssaa on-offina. Jokaisen taudin jälkeen sitä on toivonut, että joko nyt saataisi pysyä terveenä ja elää normaalia arkea. Ei ainakaan vielä. Viimeisin flunssa alkaa taas olla selätetty tällä erää, seuraavaa odotellessa. Koirahommia ei ole onneksi tarvinnut perua, sitkeästi on aina h-hetkellä oltu sen verran terveenä, että ollaan kehdattu lähteä reissuun.

Alpoa on hoidettu kesän onnettomuuden jäljiltä fyssarin toimesta. Muutaman käsittelyn jälkeen rupesi koira venyttelemään huomattavasti enemmän itsenäisesti ja venkkailusta on tullut rutiinia. Varsinaisesti mitään isoa ongelmaa ei ole käsittelyssä löytynyt ja ne mitkä on löytyneet ovat auenneet mukavasti. Käsittelyssä on käytettyä fysioterapiaa, kraniota ja laseria. Lämpimästi voidaan suositella Vilma Muurosta muillekin, tiedot löytyy mm. nettisivuilta: www.vinksallaan.fi.
Seuraava lihashuolto on huomenna, sopivasti vetrein lihaksin sitten messariin ja Ruotsin retkelle.

Alla pieni kooste syksyn koiramaisista retkistä.


Paimennus

Syyskuun alussa käytiin Somerolla Woollandiassa katsomassa lampaita. Alpo oli aika varovainen ja enemmän kiinnosteli papanat. Päivän aikana pari kertaa käytiin lampailla ja se oli ihan riittävä siihen aikaan viiden kuukauden vanhalle pennulle. 

Seuraavan kerran koitetaan päästä lampaille tuossa keväällä ja katsotaan sen perusteella sitten kehdataanko jo kesällä koittaa paimennustaipparia. Sen suurempia harrastusintoja meillä ei paimennukseen ole, mutta kun kasvattaja on järjestänyt mahdollisuuden tutustua lajiin ja pääsee näkemään tuttuja, niin mukavia päiviähän nämä ovat olleet.

Tulevana keväänä schapendoesyhdistys järjestää ainakin yhden treenipäivän Woollandiassa, seuraa rotuyhdistyksen tiedotusta ja ilmoittaudu mukaan. Paikkoja on rajoitetusti. Schapeyhdistyksen järjestämä paimennustaipparikin tulee taas ensi kesänä.


Amatöörit tutustumassa, huomaa taustalla ammattilaiset työssään
Porvoon näyttely

Saulin kanssa käytiin viimeistä kertaa tälle vuodelle kehässä Porvoon näyttelyssä. Vara-Sertiä pukkasi taas kerran. Katsellaan ensi vuonna uudestaan näyttelyitä Saulin kanssa. 

Porvoo KR - Patsy Hollings, Iso-Britannia: Very pleasing head portions. Good bone. Muscular and clean in outline. Can roach a little in topline when standing. Very well handled. Wiry coat. Moved well. Perhaps a touch close behind. AVO ERI 1 SA PU 2 VARA-SERT 


Kotkan pentunäyttely

Kotkassa syyskuun lopulla koitti se odotettu hetki, kun päästiin Alpon kanssa korkkaamaan näyttelyt. Kaksipäiväisessä pentunäyttelyssä kilpailimme molempina päivinä saman narttupennun kanssa, ensimmäisenä päivänä narttu oli rodun paras ja seuraavana päivänä Alpo. Tuomari Perttu Ståhlberg palkitsi Alpon myös näyttelyn toiseksi kauneimpana paimenkoirana. Ihan kuin kotiin olisi palannut, kun pääsi oman uuden schape-pennun kanssa kehään.

Kotka EPN - Nina Janger: 6kk vanha. Kookas mittasuhteiltaan oikea uros ja vahva oikeanmallinen pää. hyvä vahva kuono-osa. kauniit tummat silmät. erinomaiset korvat. ikäänsopiva eturinta runko saa vielä täyttyä. Hyvä raajaluusto. käyttää hyvin häntäänsä liikkessä. tasapainoisesti kulmaulmatunut. hieman jyrkkä lantio ja seisoo mielellään takaraajat hieman rungon alla. liikkuu riittävällä sivuaskeleella, melko löysä vielä edestä. Ilonen, vilkas esiintyjä. PPEK 1 KP VSP-PENTU

Kotka EPN - Perttu Ståhlberg: Hyvä sukupuolileima ja vahvuus, oikeat mittasuhteet, vahva pää, jossa hyvä pituus, tummat silmät, hyvä kallon muoto ja leveys, hyvä kaula ja selkä, sopusuhtainen runko, tasapainoisesti kulmautunut, hyvä karva, liikkuu kapeasti takaa, kevyt tasapainoinen liike, miellyttävä käytös. PPEK 1 KP ROP-PENTU RYP2-PENTU


Lahden pentunäyttely

Lahdesta ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa, ei ollut meidän isopieni poika tuomarin ykkösvalinta tällä kertaa ja jäätiin sijoittumatta edes luokassa. Seuraaviin koitoksiin harjoitellaan malttia liikkumiseen ja seisomiseen. 

Lahti EPN - Juha Putkonen: 7 kk. Oikeat rungon mittasuhteet, erinomainen luusto. Lupaava urosmainen pää ja korvien asento. Tummat silmät. Hyvä purenta. Kaunis ylälinja. Ikäisekseen hyvin kehittynyt rintakehä ja riittävä eturinta. Hyvä väri ja pentukarva. Lyhyt lantio. Pysty hännänasento. Riittävät mutta tasapainoiset kulmaukset. Liikkuu lyhyellä töpöttävällä askeleella. Vielä nuoren koiran löysyyttä etuliikkeissä. Kapeat takaliikkeet. Ihana temperamentti. PEK -


Seuraavat näyttelyt on ihan kulman takana. Alpo on ilmoitettu Messariin heti lauantaille, kun 9kk pärähtää mittariin ja seuraavaksi tietenkin myös sunnuntaille. Sitten lähdetäänkin merta edemmäs näyttelyyn eli Ruotsin Voittajaan heti seuraavana viikonloppuna. Tulee yhdellä kertaa se laivaretki isännälle ja tyttärelle, eikä tämän äidin tarvitse lähteä "pelkälle" risteilylle.


Seisojan treenissä kehittyy paimenkoirankin muskelit (joku linssilude yritti kuvaan)
Taistelupari Siiri ja Alpo


Tämä oli paras mihin ryhmäkuvassa tällä kertaa pystyttiin 😅


Mutamaakari alkaa vetää vertoja Arska-isosedälle, joka olisi löytänyt vettä vaikka autiomaasta


Ripa kohta mummokoirakin on reippaana menossa mukana vaikkei missään juurikaan koskaan näy