Kevään loppukiri

Kevät keikkuen tulevi. Lumi on sulanut hurjaa kyytiä, viime viikolla käytiin viimeistä kertaa jäällä ja nyt tyydytään remmilenkkeilemään hetki, että metsäpolut ennättää sulaa jäästä. Ehkä vähän suojellakseni myös itseäni jatkuvalta hiekan lappamiselta. Onneksi kadut alkaa olla hyvin putsattuna, että aika vähällä siivolla ollaan tänä keväänä toistaiseksi päästy.

Kuukauden päästä on pyörähtänyt Stora Ensolla kesätyöt käyntiin jo ja tentitään viimeiset kurssit loppuun tältä toiselta vuodelta. Ensi syksylle on ilmoittauduttu sekä kolmannen, että neljännen vuoden opintoihin, sillä ajatuksella, että saisin paperit ulos keväällä 2018. Vuotta aiemmin kuin olin suunnitellut. Hieman hirvittää oman jaksamisen puolesta, mutta onneksi mikään ei ole kiveen hakattua, jos ruuti loppuu kesken kaiken.
Onneksi on aikataulutuksen mestari, ettei tarvitse luopua Kaveri- ja Lukukoirahommista. Niistä saa paljon iloa, vaikka olisi kuinka apea päivä muutoin!


Luonnetestiin

Jos odotellaan kesää, niin kyllä odottelen syksyäkin ihan mielenkiinnolla. Eikä vähiten koulun, vaan Arskan luonnetestin vuoksi. Schapendoesyhdistys järjestää luonnetestin 14.-15.10. Hämeenlinnassa tai Kärkölässä, paikka varmistuu myöhemmin. Tuomarit ovat Lea Haanpää ja Tarja Matsuoi, jotka ovat luonnetestanneet monen monia schapeja ennestään eli rotutuntemusta luonnetestin valossa löytyy, muusta kokemuksesta puhumattakaan.

Ilmoittautumiset ja lisätietoa testistä antaa Kari Iivonen sähköpostilla karipekka.iivonen(a)gmail.com tai puhelimitse 041-545 2091.

Alla muutamia syitä miksi luonnetestaan ja/tai MH-luonnekuvaan koirani:

+ voimakkaasti periytyvä ominaisuus, jonka kanssa elämme 365 päivää vuodessa koko koiran eliniän
+ myös jalostukseen käyttämättömien koirien testaaminen antaa erinomaista lisätietoa rodusta
+ riippumatonta ja vertailukelpoista tietoa koirayksilön luonteesta
+ tietoa voidaan hyödyntää myös esimerkiksi koulutuksen tukena
+ voi saada yllättävää tietoa koiran arkipäiväisen käyttäytymisen syistä

Olisikohan siinä riittävästi syitä mainittuna, joku muu voi keksiä toisenlaisia syitä. Henkilökohtaisesti tärkeimpänä pidän juuri tuota jalostukseen kerättävää tietoa, koska tasapanoisen luonteen omaavan koiran kanssa on vain yksinkertaisesti miellyttävämpi elää jokapäiväistä arkea.
Testitilanne ei aiheuta normaalille kotikoirallekaan pysyviä traumoja. Ammattitaitoiset tuomarit osaavat kuormittaa jokaista koiraa sille riittävällä tasolla ja ääritapauksissa testi keskeytetään, ennen kuin koiralla menee kuppi nurin kokonaan.

Kannustan reilusti kaikkia joita asia vähääkään kiinnostaa testaamaan koiransa. Emmehän me voi tietää millaisen luonteen omaava kultakimpale sinulla on, jos siitä ei ole saatavilla vertailukelpoista ja riippumatonta tietoa. Syksyn testiä siis odotellessa!


Käytiin makkaranpaistossa ja naatiskelemassa kevään tulosta 


Toista putkeen

Lahti on ollut armollinen paikka Ripalle näytellä. Tammikuussa ensimmäinen serti ja muutama viikko takaperin Lahden kansainvälisessä näyttelyssä toinen serti putkeen ja kaupan päälle ensimmäinen cacib, jotta jos reilun vuoden päästä voitaisiin juhlia uutta kansainvälistä muotovaliota tässä taloudessa.

Feminin tik, fint huvud & utryck, men kunde ha bredare skalle, korrekt bett, mörka ögon. Välvinklad fram & bak. Tillräckligt bröstkorg. Rör sig mycket rastypiskt. Väl presenterad. AVO ERI 1 SA PN 1 SERT CACIB VSP

Meidän tiimin miesvahvistus eli Robban voitti rodun ja herätti kiinnostusta ryhmätuomarissakin, mutta jatkoon poimimatta jäi kuitenkin vielä tällä kertaa. Hauska tyyppi esittää, vilpittömän iloinen tapaus!

Seuraavan kerran näytellään viikon päästä Imatralla, jossa koitellaan sitten sitä Ripan viimeistä sertiä. Ja jos ei siellä, niin katsotaan tuleeko kaikki sertit Lahdesta, kun vappupäivänä näytellään Jokimaan raviradalla. Kesäreissutkin alkaa olla toteutusta vailla valmiina; Viron voittajanäyttely sekä Norjan Tromssa.

Lahden kuvista kiitos Tuija Laurila!


EE LV LT BALT JMVA LVJV-16 SEJV-16 Carnac's Tricky Tseen Ke "Robban" SERT CACIB ROP

EE LV LT BALT JMVA TLJW-16 LVJV-16 Marisa Diròsa van Hoefflaecken's Cocó "Marisa" SERT CACIB VSP 

Marisa & Robban <3