Somelakko

Otsikkoon viitaten, lakkoon sisältyvät lähinnä Facebook ja Instagram, sen sijaan Messenger ja Whatsapp tavoittavat ihan normaalisti, enkä ole lukenut blogiakaan somen piiriin - sen verran hiljaista on tällä puolella pitänyt entuudestaan. Lakon lähtökohtana on katsoa mitä kaikkea hyödyllistä somessa seikkailulta vapautuvalla ajalla saa aikaan. Tavoitteena täyttää puhelimella räpeltäminen kasvokkain keskustelulla ja ajankohtaisia aiheita (metsää!) lukemalla. Koulukin kysyy aika paljon aikaa ja viitseliäisyyttä näin loman lähestyessä, on pienellä työläisellä ollut tottumista tähän työmäärään verrattuna aiempaan työelämään. Tässä yksi niistä syistä miksei blogi ole päivittynyt viime aikoina, kirjoittamisresurssit on priorisoitu kouluhommiin.

Koirat heiluu arjessa mukana ihan niin kuin ennenkin, mitään metsässä höntsäämisen lisäksi ei olla tehty. Alku viikko saatiin nauttia jo talvesta, mutta nyt siitä ei ole enää jäljellä kuin alla oleva kuva. Minulle olisi sopinut tuommoinen 20cm lunta ja -5 astetta, saatiin nauttia vielä Urpolan lenkkipoluista ilman lycrapukuisten pelkoa.

Viime viikonloppu vietettiin Jyskälässä kavereiden ja näyttelyiden merkeissä kyllä, siitä alla oma kappaleensa tuloksineen. Tämä viikonloppu pakerretaan maaperäekologian ja puun rakenteen sekä ominaisuuksien parissa, että päästään ensi viikonloppuna nauttimaan hyvillä mielin pitkästä aikaa etelän reissusta ja Messarista.
Pitkä viikonloppu

Viime viikonloppuna vietettiin koirien kanssa työntäyteistä aikaa Jyväskylässä; kavereita, kissoja, näyttelyitä, liian vähän unta ja ja... no anyway, hengissä selvittiin ja sunnuntaina päästiin ihmisten aikaan kotiin lepäämään uutta viikkoa varten.
Sen verran reissuväsymys kostautui, ettei meidän laiskanpulskealla esiintymisellä hoidettu lauantain kehää kotiin vaan napsahti hieno ERI-putki rikki. Oli toki tuomari Haapaniemi tiukalla tuulella noin muutenkin kun kymmenestä koirasta vain kaksi sai SA:n. 

21.11.2015 Jyväskylä kv, Elina Haapaniemi
19kk vanha, miellyttävä luonne, maskuliininen hyväntyyppinen nuori uros, jolla saisi olla parempi tasapaino. Hyvä kallo, silmät ja ilme. Kuono-osa saisi olla lyhyempi. Hyvä purenta. Riittävä etuosa. Hyvä runko, mutta liian luisu lantio. Saisi seistä paremmin takaraajoillaan. Ahtaat takaliikkeet. Käyttää häntäänsä hyvin liikkeessä. Hiljattain pesty turkki, liian liukas. NUO EH 1

Sunnuntaina oli kaikin puolin parempi päivä, yöunia kohtuullinen määrä alla ja ulkona ihana lumikeli - koira aivan umpi innoissaan = parempi esiintyminen! Ensimmäistä kertaa olin Irina Poletaevan kehässä ja voihan vitja, että oli muuten mukava tuomari, kuin myös harjoitusarvostellut Hilkka Salohalla.

22.11.2015 Jyväskylä kv, Irina Poletaeva
Excellent type. Masculine typical proportions. Correct dentition. Good neck & back. Could have better croup. Still needs better forechest. Correct angulations & movement. Excellent coat. NUO ERI 1 SA PU 2 SERT CACIB
EE LV LT BALT JMVA EEV-15 EEJV-15 LVJV-15 BALTJV-15 Exåress Party Animal "Arska" 19kk


Ja kun ei omat riitä, niin innostin luokkakaverin ilmoittamaan australiankarjakoiransa myös. Pikku-Mortti tarvitsee vielä vaan aikaa ollakseen valmis avoimeen luokkaan, tällä kertaa laatuarvosana erittäin hyvä. Mukava kokemus kehässä ihan uuden rodun kanssa, vaikka toki koira oli tuttu ja meillä on aina kemiat kohdannut hyvin. Niin hyvin, että askelletaan todistetustikin samaan tahtiin (ks. kuva alla). Näyttelykuvista kiitos kuvaaja Jassulle!


Suosikkikuva Jyväskylästä!

Cossaks Holy Ghost "Mortti"