Valioainesta

Viime viikonloppuna tehtiin syysretki Muuramen Riihivuorelle, ihan käsittämättömän huikeisiin maisemiin (eikä kamera tietenkään ollut mukana!). Varsinainen agenda viikonlopulle oli työt harrastuksen parissa, mutta ehti siinä sunnuntaina pyöräyttämään omat ja muidenkin koirat ryhmänäyttelyn puolella kehässä.

Antti ei ole Suomen kehissä ollut sitten viime vuoden Messarin, muutama sileä erinomainen ollaan käyty kokeilemassa Viron puolella ja kesä on kasvatettu massaa ja turkkia. Ihan karvan verran hirvitti katsoa aamupäivä kroatialaisen tuomarimme Jadranka Mijatovicin arvostelua, jossa käytettiin kaikkea erinomaisesta tyydyttävään...

Syksyn näyttelyt on mennyt niin putkeen meidän porukalla, eikä se katkennut edes Anttiin; erinomainen, luokkavoitto, paras uros, viimeinen serti, jolla kruunattiin kerralla Suomen ja Liettuan muotovalioarvot. Rodun voiton vei Arskan siskolikka Senta, Exåress Party Spirit, joka sai ensimmäisen Suomen sertinsä.

Samalla reissulla tuli kotimatkalla koitettua Jyväskylä-Mikkeli välistä bussilinjaa. Hyvin toimii, ystävällinen naishenkilö tarjosi meille koirien kanssa takarivin jotta saatiin levittäytyä rauhassa levolle ilman, että täytyisi varoa ohitse haluavia ihmisiä. Matka-aika hieman vajaa kaksi tuntia ja bussi jätti noin 1,5km päähän kotoota, että sen kärsi vielä kahden koiran ja rinkan kanssa kävellä. Senta lähti siis meidän matkassa reissuun ja tänä viikonloppuna ruskeat sisarukset (+ muut matkakumppanit) tavoittelevat Liettuan ja Baltian juniorimuotovalio-titteleitä Kaunasissa. Peukutetaan niin maan pirusti!!


FI LT MVA EE JMVA LTV-15 Exåress Be My Valentine ... 2,5 vuotta

Mikkelieloa

Ollaan kotiuduttu Mikkeliin tosi hyvin. Sanoisin jopa, että viikonloput on tylsiä koulupäiviin verrattuna. Pitäisi tehdä paljon priorisointityötä tällä hetkellä, että saisi kaiken tehtyä; AMK, avoin yliopisto ja sosiaalisen elämän rakentaminen tänne uudelle paikkakunnalle. Lukeminen vie valtavan paljon aikaa ja sitten pitäisi tuolla metsässä tallustellessa yrittää tunnistaa mahdollisimman paljon kasveja. Ensimmäinen tentti oli onneksi itselle helpohko konetentti Wordin käytöstä, ensi viikolla pitääkin sitten jo tunnistaa puita näytteistä...

Antti on jatkanut hiljaista yksinoloa, tällä viikolla ollaan päästy huonosti liikkumaan päälle puskevan flunssan takia, mutta onneksi on tuota metsää tuossa heti talon nurkalta alkaen niin pääsee edes vähän höntsäämään vapaana. Kouluunkin Antti on pariin kertaan päässyt mukaan metsäilemään, oli varsin riemuissaan kun pojat jaksoi heittää keppiä ja painia siinä opiskelun ohella. Onneksi viikon päästä saadaan meidän Mokkapala kotiin niin ei enää itse tarvitse tuntea niin huonoa omatuntoa näistä laiskoista päivistä.