Bikini Fitness

Hetki ehdittiin nauttia lumesta, onneksi
on sentään pieni pakkanen päällä!
Jepjep. Pari kuukautta menty sellaista haipakkaa tukka putkella, ettei ole ehtinyt purkaa ajatuksia ylös (paitsi tietty naamakirjaan..).

Koirapoikien (perkeleiden) kanssa ollaan kerran käyty verijäljellä, metsäilty, näytelty, puunattu ja puleerattu. Yritetty lihottaa Anttia, joka selkeästi yrittää olla aikaan kuuluvan trendikäs, kuivan lihaksikas fitness-malli - rasvaprosentti 0. Hitaasti hyvä tulee, överi raskas ruoka tulee läpi, että aika on paras apu tällä erää. Niin kuin tuon koiran kanssa ylipäätään, turkki, (lihas)massa yms. Mitenkä ne kauniit koirat voikin olla rumia tässä kehitysvaiheessa... ;)

Quasimodo
Edellisen kerran käytiin fysioterapeutti Jenni Laaksosella Tuusulassa syyskuussa. Uusittiin käynti viime viikon perjantaina, kun joku jumi oli alkanut vetämään Antin selkää/lantiota kyttyrälle. Ihme sinänsä ettei tuolle kaistapäälle enempää ole sattunut! Menoa kuvastaa kasvattajan taannoin kuvaama video, jonka voit käydä kurkkaamassa Exåress kennel facebook-sivulta tai suoraan tästä.

Kipupisteet löytyi kuin löytyikin rintarangan loppuosasta ja lonkan ojentajasta sekä koukistajasta. Mikä sitten on syy ja mikä seuraus, paha sanoa. Hyvin suurella todennäköisyydellä liukastuminen tai pennun kanssa metsässä päättömänä mennessä ottanut kipeää. Antti on aina ollut luvattoman huono (toimiston)portaissa ja niitä se joutuu kipittämään päivittäin. Jos ei nyt ihan joka toinen kerta, niin aika usein kuitenkin se on niistä tullut mahalaskulla.

Anyway siis. Antti sai sähköhoitoa kipupisteisiin ja sen jälkeen ranka saatiinkin kivasti liikkeelle ja patit poistettua. Kotihoitona Back On Track -loimi ja jumppaliikkeitä; matalan tuolin alta ryömiminen oikaisee rankaa, jota Antilla oli siis tarve pyöristää ja tasapainolaudalla vetkutellaan pieniä tukilihaksia + venytellään rankaa. Lenkille vaihdettiin valjaat (mä oon niin kaulapantaihminen!), ettei vetäminen ota niskan kautta kipeää selkään.

Näin vajaa viikko hoidon aloituksesta huomaan itse selvän eron liikkeessä (takapotkussa) ja selän asennossa, lisäksi Antti on alkanut taas venyttelemään itse paremmin takaosaansa mm. herätessään.

Mitä muuta?

Viimeinen schapendoes-lehti lähti käsistäni alkuviikosta. Nopeasti sen tekee kun homman osaa, mutta on tämä helpotus ajankäytöllisesti. Jää aikaa tehdä asioita itseään varten, kuten opiskella ja katsoa mihin se tie vie. Tästä syystä on myös katseltu ensi kevään näyttelykalenteria vähän kitsaammalla kädellä - otetaan täsmäiskuina parhaan kykymme mukaan.

Alle on listattu viimeisimpien näyttelykäyntien kirjallista antia. Seuraavat ja vuoden viimeiset käydään tulevana viikonloppuna Messarissa. Sitten vietellään lepoa aina Anteron syntymäpäiviin asti ja otetaan nokka kohti etelänaapuria.
   
 
Toimistopennut Arska 6kk & Mini 4kk (kuvanotto hetkellä)

  
ANTTI

20.9.2014 TAMPERE RN - Juha Putkonen
Arvostelu hukka nimisessä paikassa... NUO ERI 1

4.10.2014 TUULOS RN - Tapio Eerola
18kk. Kookas, mittasuhteiltaan oikea. Erittäin leveä kallo. Silmät, korvat ja purenta ok. Riittävä rintakehän vahvuus. Melko pystyt lavat. Pysty lantio. Melko niukat takakulmaukset. Oikea turkinlaatu. Kinnerahtaat takaliikkeet. Kapeat etuliikkeet. Keskipitkät askeleet. Oikein kannettu alaskiinnittynyt häntä. NUO EH 1

9.11.2014 JYVÄSKYLÄ KV - Paula Heikkinen-Lehkonen
Kookas, mutta ei liian raskas. Vankka luusto. Oikeanmuotoinen pää ja silmät. Hyvä selkälinja. Eturinnassa saisi olla enemmän täytettä. Hyvä rintakehän syvyys ja tilavuus. Takakulmaukset voisivat olla voimakkaammat ja taka-askeleessa enemmän työntövoimaa. Oikea hännän asento ja häntä heiluu liikkeessä. Sekä etu- että takaliikkeet hieman kapeat. Karva vielä pehmeähkö. Reipas iloinen käytös. NUO ERI 1 SA PU 2 VASERT CACIB


ARSKA

26.10.2014 LAHTI EPN - Tarja Löfman
Mittasuhteiltaan tyypillinen urospentu. Hyvä purenta. Oikea otsapenger. Kallo-osa saa vielä täyttyä. Tasapainoiset kulmaukset ja oikea raajakorkeus. Eturinta saa vielä täyttyä. Liikkuu hyvin sivulta, etuliike saa tiivistyä. Hyvä häntä. Mukava käytös. PEK 1 KP

8.11.2014 HELSINKI EPN - Hilkka Salohalla
Kooltaan ja mittasuhteiltaan erinomainen. Sopivan vahva kokonaisuus. Hyvät kallon ja kuonon mittasuhteet. Hyvä purenta, silmät ja korvat. Hyvä kaula ja ylälinja. Riittävät kulmaukset. Hyvä luusto. Rodunomaiset liikkeet ja häntä liikkeessä. PEK 1 KP ROP-PENTU


Veljekset kuin ilvekset <3