Herthan hattutemppu

Porvoon potti


Niinhän se sieltä tuli! Hertha on perheemme tuorein muotovalio, se juoksi kovempaa ja paremmin kuin kukaan muu rodussa. Taakse jäivät aikansa menestynein parivaljakko Roope & Seita, joista pappakoira oli VSP ja ROP-vet ja Seita PN2 ja VSP-vet. Hertha napsi sertinsä kolmesta perättäisestä näyttelystä kuukauden sisällä, melkoinen suoritus! Ihan ei tuohon aikaan pystynyt äitinsäkään, vaikka Banjo on myös tullut muotovalioksi kolmella perättäisellä näyttelyllä.


Näyttelypäivä alkoi mukavan lämpimissä tunnelmissa, mutta eikös ne sadekuurot ehtineet pyykäistä oikein kunnolla yli juuri ennen kehää. Ei sattunut Norjasta saadut "työsaappaat" mukaan, olisivat olleet oikein edukseen siellä vetisellä liukkaalla nurmikentällä. Alla arvostelut ja tulokset.

Roopen arvostelu: Erinomainen tyyppi, hyvä koko. Erittäin hyvä pää, hyvä kaula ja ylälinja. Oikea häntä. Riittävä runko ja luusto. Hyvä turkki. Liikkuu erittäin hyvin. VET ERI 1 SA PU 1 ROP-VET VSP


Herthan arvostelu: Erinomainen tyyppi, koko ja mittasuhteet. Erinomainen pää, kaula ja ylälinja. Oikea häntä. Hyvin kulmautunut. Riittävä runko ja luusto. Liikkuu rodunomaisen kevyesti. Hyvä turkki. AVO ERI 1 SA PN 1 SERT ROP > FI MVA


Urokset junioriluokka:
ERI 1 High Volts I Am A Hooligan

Urokset valioluokka:
ERI 1 SA PU 3 Trasseli Coco Mocoma


Urokset veteraaniluokka:
ERI 1 SA PU 1 ROP-VET VSP Buffing Pilviparta
ERI 2 SA PU 2 Trasseli Oikosulku


Nartut nuortenluokka:
ERI 1 Buffing Quibus Seita

Nartut avoinluokka:

ERI 1 SA PN 1 SERT ROP > FI MVA Aurinkokeijun Please Please Me
ERI 2 Olivia Infinity von Happy Shaggy Family

Nartut veteraaniluokka:

ERI 1 SA PN 2 VSP-VET Seita v.h. RollecaterdeelMainio matami mimmimmeMuutoksia suunnitelmissa


Eihän tässä taas suunnitella ollenkaan sen pidemmälle kuin ensi vuoden syksyyn... nälkä kasvaa syödessä ja nyt suunnitellaan kovasti Herthan ulkomaan reissuja. Ja kun ei nyt ensin niitä pentuja pitänyt seuraavana vuonna tulla niin vedetään se takaisin, jos passeli mies löytyy voi meillä kasvaa ensi vuonna uusia tyyppejä. Muutama on kiikarissa, mutta katsotaan niitä sitten tarkemmin ensi vuonna.


Viikonloppua odotellaan kuin kuuta nousevaa.. joo on näyttelyvuoden päätapahtuma erikoisnäyttely ja 76 ilmoittautunutta schapea, mutta eniten kiehtoo tieto siitä että tähän se hetkeksi loppuu. Pieni näyttelyväsymys alkaa painaa, kun ei sellaisesta kuin vapaa-aika ole mitään tietoa. Vaikka vähän sentään jotain puuhataan ennen Voittaja-näyttelyitä, lokakuun puolessa välissä meinaan käydään Walman kanssa uusimassa MH-luonnekuvaus ja Isla aloittaa näyttelyuransa lokakuun lopulla Lahden pentunäyttelystä.


Vuosi sitten keskeytetty luonnekuvaus kun meni poskelleen ja se on jäänyt omaa mieltä hieman kaivelemaan.. että pitää itse olla oikea herkkänahka, kun ei oman koiran kanssa kuvaukseen uskaltanut. Mitä muuta voi odottaa mamman prinsessakoiralta, että jossain vaiheessa riittää ja nykyinen rouva, silloinen neiti, lähtee etsimään tukea ja turvaa p-paikalle jääneestä omistajastaan. Ensimmäisellä kerralla se oli haalari jossa se otti hatkat, jos nyt paremmalla onnella.. yritän keksiä käyttööni kaikki mahdolliset rentouttavat tekijät ennen omaa vuoroa. Omistajan douppaaminen ei ole kielletty, eihän?