Perintöprinsessa

3xVASERT voisi olla 3xSERT

...niin siis voisi olla, vaan ei ole. Viime sunnuntaina näyteltiin Porin raviradalla kansainvälisissä merkeissä. Rodun arvosteli hollantilainen erikoistuomari Hans v.d. Berg. Roope ei pettänyt luottamustani vaan oli ainut pojista, joka ansaitsi laatuarvosanan erinomainen ja SA:n kaupan päälle, lopputulos olikin sitten VSP ja VSP-veteraani kauniimman sukupuolen jatkaessa loppukilpailuihin.

Hertha osallistui piiitkästä aikaa mukaan menoon ja ei yhtään hassummin, vaikka se näyttää tyytyvän tuohon perintöprinsessan rooliinsa... Vähäisistä esiintymisistään huolimatta Hertha esiintyi mallikkaasti, joskin seisominen on hieman levotonta kun toinen ei oikein osaa kuin istua. Tarttis ilmeisesti tehdä jotain asialle. Hertha oli yksi harvoista päivän erinomaisista SA:lla palkittuna, PN-kilpailussa viitattiin kolmannelle pallille ja annettiin nippuruusukkeita, siis ne varat. Noh, tästä on hyvä jatkaa, meni siellä monilla "huonomminkin". Eikä sillä että huonommalle oltaisiin hävitty, kyllä Teslalle oli hyvä hävitä. :)
Alla omien kirjalliset selosteet tuomarin silmin ja rotutulokset.

Roopen arvostelu: Well trained. Light in bone. Good expression. Good earset. Strong muzzle. Short back. Sufficient angulations in rear. Strog topline. Good tailset. Good rear. Coat texture could be slighlty better. Very nice in temperament. Excellent in the move.

Herthan arvostelu: Excellent in type, but slightly short in legs, but very nice in head expression. Ear carriage could be better. Dark eyes. Excellent front and rear. Like the tailset. Good coat texture. Excellent temperament. Excellent mover.


Urokset pentuluokka 7-9kk:
1 KP ROP-PENTU Nalle-Haukun Änkyrä

Urokset junioriluokka:EH Harco Abbe de Olde Grise
EH Nalle-Haukun ZenithEH Purzel Maxima von Happy Shaggy Family
Urokset avoinluokka:H Nalle-Haukun Turkka
Urokset valioluokka:

EH Beau Meike v.h. Molengat
Urokset veteraaniluokka:
ERI 1 SA PU 1 VSP-VET VSP Buffing Pilviparta
Nartut junioriluokka:
ERI 1 Lumikuono Hermana Pastora
H Tiny Scoundrel Beatrix Kiddo

Nartut nuortenluokka:
ERI 1 SA PN 4 Buffing Quibus Seita
EH Swifty's Design

Nartut avoinluokka:
ERI 1 SA PN 1 SERT CACIB ROP > FI MVA Flying Duster's Time Bomb
ERI 2 SA PN 3 VASERT VACA Aurinkokeijun Please Please Me
ERI 3 Nalle-Haukun Yönkuningatar
EH Bijou Meike v.h. Molengat
POIS Buffing Miss North Star
POIS Trasseli Eloveena


Nartut veteraaniluokka:
ERI 1 SA PN 2 ROP-VET Seita v.h. Rollecaterdeel


Rakas treenipäiväkirja

Viime perjantaina kävimme Kiljavan sairaalan pihamaalla treenimässä tyttöjen kesken. Pappakoira oli mukana henkisenä tukena ja maskottina. Walman kanssa harjoittelimme kosketuskepin kanssa seuraamista, kun imuttaminen/muu yritys tuotti ainoastaan erinäisiä koikkalointeja ja epäkeskittyneisyyttä. Kepin pään seuraamisen pitää keskittyä ja askellaji muuttui heti tasaisemmaksi ja helpommaksi käsittää. Paikkamakuuseen saatiin häiriö treeniä hyvin ees sun taas menneistä uimareista ja autoilijoista, joten siihen nähden meni hyvin vaikka muutaman kerran joutui korjaamaan. Walma omaa tarkan "henkilökohtaisuusrajan" joka on vaikea ylittää, usein se johtaa vierelle palatessa koiran väistöliikkeeseen. Ei voi käsittää kun Roopen yli sai kävellä ihan miten vain ja tyyppi vain oli.. joutuu opettelemaan ihan uusia juttuja uuden koiran kanssa. Ihana päästä vähän vaivaamaan omiakin aivonystyröitä pitkästä aikaa ja treenailemaan, josko sitä tulosta syntyisi ensi kevääseen mennessä.

Hertha harjoitteli tulevaa näyttelyturneeta varten ja hiffasikin hienosti ravaamisen ja hihnassa käyttäytymisen. Seisominen on enemmän semmoista "kakat housussa" näköistä touhua "istunko?". Naksun kanssa vahvistetaan oikeaa asentoa, jos vaan tässä ehtii kun nuo nelipyöräiset vempaimet aiheuttavat toimenpiteitä. Viime viikollahan vietiin Punto huoltoon lukkosepälle. Sitä ei saatukaan kerralla kuntoon vaan nyt se odottelee uutta osaa Mäkelän Koneella... matkalla kotiin Porista hajosi Primeran viitosvaihde ja nyt se on levitettynä osiin Pornaisissa. Peukut ja varpaat ristissä toivotaan että saadaan auto viikonlopuksi takaisin kasaan, jotta päästään Kuopioon mökkeilemään ja näytelmiin. Ja jos ei nyt niin ihan viimeistään Norjan matkalle auto on pakko olla kunnossa, telttailuvälineet on jo huollettu ja tarkastettu. Innolla odotan, että pääsen viettämään tämän 5 päivän minikesälomani autossa ja ulkomaan näyttelyssä. Siis ihan oikeasti odotan tätä innolla. :)


Paras porukka ikinä!
Boogie, Hertha, Walma, Banjo ja Roope