Viimeisiä viedään tältä vuodelta

Aika päivittää kuulumiset loppu vuodelta.. vaikka eipä tässä nyt ihan kauheita ole tapahtunutkaan. Elämä koirien kanssa rullailee rauhallisesti samoilla raiteilla, satunnaisia muutoksia laumassa, kun parisuhteen kautta silloin tällöin hoidossa kaksi vilkasta tolleria. Alkuun neidoilla oli hieman kärhämää, mutta nyt mennään lenkeillä hienossa viuhkassa niin kuin aina oltaisiin oltu.. voimia tuo viiden koiran pitäminen kyllä hieman kysyy.. onneksi ahneutta löytyy sen verran, että sillä pystyy suurinta osaa hallitsemaan.
Voittaja 2010


Vuoden viimeinen näyttely käytiin meidän osalta sunnuntaina 12. joulukuuta Helsingin messukeskuksessa Voittaja 2010 -näyttelyssä, jossa schapendoesit arvosteli ihastuttava ja hauska hollantilainen erikoistuomari. Urho esiintyi taas tapansa mukaan hienosti ja pöydällekin tuon sain taas punnerrettua, vaikka vähän pelotti juhlamekon puolesta repeääkö sauma kun rempasen reippaan 20 kiloa ylös.. ei onneksi! Tuomarisedän mukaan Urhossa on paljon positiivista, mm. kaunis maskuliininen leveä pää, hyvä turkki ja ihastuttava luonne.. mutta koska yleisvaikutelmaan vaikuttaa niin paljon tuo pitkä lanneosa ja etujaloista puuttuvat 2cm laatuarvosana oli tällä kertaa hyvä. Siitä huolimatta vaikkei pojasta ole tuomareiden lellikkiä kehkeytynyt, pakko todeta, että joka kerta kun Urhoa näkee, siihen vaan ihastuu enemmän ja enemmän!! Luonne on ehdottomasti sen parhaimpia puolia, iloinen, avoin ja taspainoinen hännän heiluttaja, parempaa ei voisi toivoa! ...pieni miinus Urholle messarista kyllä revenneet sukkahousut (prkl!)... kiitos Liinulle neulasta ja langasta, kehtasi kehään mennä sentään! ;)


Walma esiintyi kehässä tuttuun tapaan iloisena itsenään.. sitä en tiedä mistä tuomari repäisi kommenttinsa "saisi olla lyhyempi..", ja minun mielestä kun tuo prinsessa muistuttaa jo nyt laatikkoa mittasuhteiltaan? No anyway se oli sen päivän mielipide, ja koska tuomari oli tarkka yleisilmeestä ja mittasuhteista, Walmalle laatuarvosana erittäin hyvä ja luokassaan kolmas. Tyytyväinenhän tuohonkin kyllä saa olla, koska kyllä kehästä lensi valiokoiriakin sinisellä nauhalla pellolle.


Harvinaista kyllä tällä kertaa noinkin isosta näyttelystä tarttui mukaan ainoastaan harja kotiin viemisiksi ja muutama pinssi joululahjaksi.. jälkikäteen kirosin kun en huolella kiertänyt kojuja läpi. Ostin meinaan seuraavalla viikolla töiden kautta kivan musta/harmaa/vihreä raidallisen pedin 75 eurolla ja jouluna Pornaisissa käydessäni sain kuulla äidiltä että samoja petejä myytiin messarissa 30 eurolla!!!!!!!! Mennyt raha, mikä mennyt raha.. tuli kannatettua ainakin omaa kauppaa, kai sekin on jo jotain. :)

Messukeskuksen mainostetuista ruuhkista selvisimme loistavasti.. menomatkalla ei mitään ongelmaa, saatiin auto parkkihalliin kohtuullisen matkan päähän ja iltapäivästä pääsimme jouhevasti kotiin pudotettuamme pari täti-ihmisiä matkalle, siis Ticon henkilökohtainen trimmaaja Keravalle ja kummitäti Järvenpään keskustaan. :)
Jouluaika


Tänä vuonna tuntui hieman siltä että joulu tuli ja meni.. lahjoista parhaat taisivat olla koirien saamat uudet pedit, kotiin ihana krumeluuri pinkki/musta patja ja "toiseen" kotiin Klaukkalaan se surullisen kuuluisa kallis peti. Itselle tällä kertaa ei mitään paloturvallisuuteen liittyvää, sen sijaan kokkis-kirjoja tuli kolmin kappalein, että kai se olis alettava harjoittamaan kokin/leipurin taitoja. Television orjuutus loppui tähän kun sain viimein tallentavan digiboxin, villasukkia ja Harry Potter -sarjasta ensimmäiset kolme osaa.. ja siis nämä jälkimmäiset on saatava vain siksi että ne näyttää kirjahyllyssä hyvältä. ;) Alkuilta aatosta vietettiin perinteisesti mummilla syöden ja lahoja jakaen, hieman pienemmällä porukalla mitä ollaan normaalisti, mutta menihän tuo noinkin. Loppuilta vietettiin Klaukkalassa, Pornaisissa käytiin joulupäivänä pikaisesti syömässä.. Tico oli taas kovin innoissaan kun pääsi hätyyttelemään Roopea.
Mitään niin ihmeellistä ei ole tapahtunut, loppuvuosi vietetään töissä ja kotosalla koiruuksien kanssa. Uusi vuosi toivottavasti tuo tullessaan ne kauan odotetut Walman juoksut ja pennut, Herthalle tukan ja valio-sertit, sekä Roopelle toivottavasti paljon veteraani-voittoja.Hauskaa uuden vuoden 2011 odotusta kaikille, nähdään ensi vuonna ja tuhannet kiitokset ystäville tästä vuodesta!! :)