Kuukausikatsaus.

Jees, eiköhän sitä jo olla toivuttu kotimatkan kauheuksista ja olisi aika rustata pientä päivitystä blogin muodossa myös. Lepuutettu ei olla reissun jälkeen, paitsi saikulla muutama päivä..


Viimeistä vailla

Walpurin syyskuisten "kakkosten" jälkeen odotukset eivät olleet korkealla Tuuloksen ryhmänäyttelyyn ajellessa.. etenkin kun matkalla näyttelypaikalle sain vielä puhelun, että tuomari on vaihtunut viime tipassa. Jes, ei mitään käsitystä mitä Gunnel meidän pienestä tykkää, saatika Urhosta.
Urho kisasi omassa seurassaan ja sai kauan kaivatun punaisen laatuarvostelunauhansa. Jässikkä esiintyi taas omaan tapaansa iloisesti ja ihanasti, eikä tällä kertaa tarvinnut punnertaa sitä pöydällekään. Raskasluustoiseksi ja aavistuksen pitkäksi Gunnel Holm Urhon arvosteli, mutta muuten kuulemma miellyttävä nuori mies.
Walma ja kolmekilpasisartaan avoimessa luokassa aiheuttivat pientä jännitystä vatsan pohjassa, vaikka ei olisi tarvinnut. Holm oli aivan ihastunut meidän pieneen hännän heiluttajaan ja palkitsi sen erinomaisella, luokkavoitolla ja pisti vielä PN-kisassa valionarttujen edelle. Näin meillä on perheessä uusi muotovalio!! ROP-ruusukkeenkin Holm ojensi meille saatesanoin: "Minä sitten niin tykkään tästä, niin rotutyypillinen."! Ryhmiin ei jaksettu jäädä kokeilemaan.


Lainaohjaajat on yhtä kuin virhe!

Walma oli hetken mielijohteestani ilmoitettu sittenkin schapeyhdistyksen järjestämään MH-luonnekuvaukseen.. ei olisi kannattanut! Omat piuhat petti juuri, kun olisi ollut Walman vuoro ja jonkin sortin paniikkikohtaus se kai oli. Ei siis toivoakaan että olisin itse uskaltanut Prinsessan viedä kuvaukseen koeteltavaksi. Marian oli lupautunut varaohjaajaksi, kaikki meni haalarille asti ihan ok, mutta siinä tuli aikaraja vastaan, kun Walma jäi selvästi videolta katsottuna kahden vaiheille totellako Marianin kutsua tulla luokse vai juoksisko autolle mamman kainaloon. Niinpä kuvaus keskeytettiin ja uusintamahdollisuutta odotellaan. Yritin jo marraskuulle päästä, muttei onnistunut ja seuraavana keväänä aikeen estää pennut. Syksymmällä sitten toivottavasti, ikää on karttunut siihen mennessä enemmän ja tuon videopätkän perusteella uskallan viedä koirani itse, se oli juuri sellainen kuin sen tiesinkin olevan. Ja senkin tiedän, että jos itse olisin ollut haalarilla kutsumassa, se olisi tullut luokse aivan varmasti.. selityksen makua, mutta uskokaa tai älkää.

Schapeyhdistys järjestää seuraavaksi MH-luonnekuvauksen käsittääkseni vuonna 2012, siihen tuskin Walman kanssa odotetaan, mutta sinne toivottavasti päästään Urhon ja Herthan kanssa.


Viimeisimmät

Viime sunnuntaina Walma korkkasi valioluokan Lahden kv-näyttelyssä, missä se oli luokassaan kolmas vaaleanpunaisen nauhan kera. Tuomarina meille uudempi suomalainen tuttavuus Tanya Ahlman-Stockmari. Mukava arvostelu, ei mitään vikaa, mutta ei mitään erityistäkään, peruspiski. :)
Roopen poika Lumikuono Basajaun "Basso" voitti valiourokset ja oli loppupeleissä PU2 ja avasi Cacib-tilinsä vihdoin! Onnea uudemman kerran Kata & Basso! :) Basson siskolikka Besadora esiintyi avoimissa sinisen nauhan verran, kova kiire kehästä ulos oli Pessillä, eikä juoksemisesta tahtonut tulla mitään. Kuvia näytelmästä löytyy galleriasta: http://pilviparta.kuvat.fi/

Viime viikonloppuna Kinnaria viihdytti viisikko, kun Olli ja Tico olivat hoidossa. Olli-pappa ei ole enää ihan parhaimmassa vedossa, lenkkivauhti on hidastunut ja taitaa niitä jalkoja taas kolottaa, kun ei perjantaina meinannut sohvalle päästä hyppäämään. BOT auttaa onneksi jonkun verran jäykkyyteen. Kuulosta en tiedä onko enemmän jääräpäisyyttä vai onko se todella heikentynyt kesän aikana niin huomattavasti. Muutamat rasvapatitkin vaivaa... Toivottavasti tämä olisi vaan hetkellinen alamäki. :/
Tico sen sijaan voi oikein reippaasti. Lauantaina se oli päivähoidossa Irmelillä.. siistittävänä samalla. Hieno linjakas mies kuoriutui sen pöhöttyneen karvapöheikön alta. Kelpaa lähteä Viroa valloittamaan ensi viikonloppuna. :)

Terveystuloksetkin ollaan saatu viimeisimmästä kirjoituksesta: terveiden silmien lisäksi, Walman ja Urhon PRA-geenitestit palautuivat tuloksella ++ (terve, ei PRA-geenin kantaja). Lisäksi Walman sulholla Väinöllä sekä Urtsilla on terveimmät mahdolliset lonkat ja kyynärät, A/A ja 0/0. Nyt vaan odotellaan sitten Walman juoksuja alkavaksi ja Urholle (vähintään) viimeinen EH, toivottavasti seuraavasta näytelmästä.

Semmosia meille, ensi viikonloppuna tosiaan bussireissulla Tartoon kv-näytelmiin Walman ja Ticon kanssa. Lauantaina kehät päällekäin ja tietty ihan eri puolilla hallia... handleri-ehdokkaita otetaan vastaan. ;)