Kesä on täällä!

Ja kaikki kesän kiireet, kalenterissa ei montaa vapaapäivää ole etenkään viikonloppuisin.. vaikka tosin nytkin aloitettiin viikon loma, mutta siihenkin mahtuu tämän illan tokokisat, viikonloppu Tallinnassa ja tiibetinterrierivanhukset Blackie ja Bertta. Ja kaiken järjestelyn kruunaa vielä Walman juoksu.. onneksi on useampikin paikka jo tarjoutunut ottamaan Roopen hoitoon, vaikka hyvinhän tuo Roope on tähän asti jo viikon ollut kotona ja seurannut juoksun etenemistä.


Aptus Show
Parisen viikkoa sitten osallistuttiin pitkästä aikaa Helsingin jäähallilla pidettävään kv-näyttelyyn.. paikanpäällä ihmettelin miksei olla siellä moneen vuoteen oltu, ehdottomasti yksi mukavimmista näyttelypaikoista ja hyvin järjestetty. Mitä nyt aavistuksen oli harjoitushallissa trooppinen ilmasto. Edellisenä iltana tuli opiskeltua Helsingin karttaa ahkeraan, ei ole meinaan tullut ajettua Viikkiä pidemmälle Helsingissä.. 2,5 tuntia ennen kehän alkua lähdettiin jo matkaan, ettei vain myöhästytä jos lähden sompailemaan ihan väärille reiteille. No näin jälkikäteen pakko myöntää ettei se reitti Pasilan kautta nyt niin vaikea ollutkaan, etenkin kun bongasi jo motarilta häkillä varustetun koira-auton. ;)

Kaikki paikalle ilmoitetut 19 schapea oli paikalla ja hollantilainen erikoistuomarimme, Roel van Veen-Keur, oli hyvällä tuulella ja laatuarvosanat olivat melko vaaleanpunaista. Walman punainen linja katkesi sitten viime syyskuun, ja tuli siinä kaupan päälle sitten kerralla kaikki muukin: paras narttu, serti, cacib ja rotunsa paras! Pitkä päivä siitä tuli kun vielä jäätiin ryhmiin näytille, eihän sieltä siis mitään muuta saatu kun lämmintä kättä. Kokemusta tosin ja Walma oikein tuntui "heräävän" musiikista ja ihmisten taputuksista, se oli itselle tosi upea fiilis katsoa kun neiti selvästi nautti! Nyt kun kasvatetaan vielä tukkaan sama pituus kun Yaya-mammalla niin katsotaan sitten miten ryhmissä käy. ;)


Kaikkien rotujen kansallinen kotinäyttely
Siis niin lähellä kuin näyttely meille vain voi olla, Järvenpäässä. Kehäkin oli vasta reippaasti iltapäivän puolella, Ritva Raita arvosteli hartaudella jokaisen koiran, niin että meidän viimeisten aika oli vasta puolen neljän tienoilla. Hertha esiintyi mukavasti kokemukseensa nähden, hieman koikkailoi, mutta sai erinomaisen nauhan ja loppujen lopuksi päätyi kolmanneksi kauneimmaksi nartuksi kera vara-sertin, siitä huolimatta että tuomarin mielestä vuoden vanha Hertha oli vielä kooovin pentumainen.

Walma palasi takaisin totuttuun ja sai punaisen sen niiin tutun punaisen nauhan ja oli nuorten luokassa toinen. Oli kuulemma laiha (ja p*skan marjat, se on normaalia paksumpi juoksuistaan), korkeajalkainen (pitää paikkansa ja lyhyt tukka vielä korostaa).. ja ehkä se oli tuomarin linjaan vielä vähän väärää väriäkin.

Kumpikaan näyttely, Aptus eikä Järvenpää, huolinut pentuja näyttelyynsä, joten Urho pääsee kehään seuraavan kerran vasta heinäkuussa junnuluokkaan Maret Kärdillä Karjaalla.

Seuraavaksi sitten ensi viikonloppuna Tallinnaan Eestin Voittaja 2010 -näyttelyyn. Lauantaina kehässä 2 norfolkinterrieriä, Tico ja toinen osallistuja on narttu. Sunnuntaina Walma + 9 muuta schapea (mennään siis ottamaan ..toivottavasti.. aurinkoa) ja Tico terrierien erkkarissa ainut folkki.


Schapetreeniä ja -treffiä
Tänään mennään sitten mittaamaan kevään ahkeraa treenaamista, nyt tarttis taas olla kirjailtu liiviin "kyllä se kotona osaa"... No mennään katsomaan mitä me siellä paikanpäällä osataan ja onko Walman kosiskelu vieny kaikki voimat ja keskittymisen.

Vaikka ihan hyvää treeniä ollaan saatu, kun on ollut eri liikkureita ja eri paikkoja ja rotuja mukana. Mutta ainahan se vaan tuntuu siltä että enemmänkin olisi voinut tehdä.

Ollaan me treenien ohessa rentouduttukin ja osallistuttu Mäntsälän hiekkakuopalla schapetreffeille jossa oli kaiken kaikkiaan 16 schapea paikalla, uroksia ja narttuja, eikä mitään ongelmaa. Huippu rotu kun ei mitään kärhämöintiä poikienkaan kesken vaikka kaksi narttua porukasta alotti treffien jälkeisellä viikolla juoksut. Kiitos kaikille mukana olleille, meillä oli väsynyttä porukkaa kun kotiin päästiin. :)