Terveiset Düsseldorfista.

Kotiuduttu ollaan niin Saksasta kuin uuteen isompaan kotiimme. Vietimme Marin kanssa ihanan, ja melko rankankin muutaman päivän loman Saksan Düsseldorfissa. Rahaa paloi, niin etten varmaan koskaan aikaisemmin ole shoppaillut sillä tavalla, siellä oli kyllä niin hämmästyttävän halpaa, että pakkohan se oli ostella. Matkan päätarkoitus oli siis kuitenkin kotiuttaa uusin tuontiuroksemme Urho, virallisesti poika on Dancing Bear's Incredible Iceman. Urhon isä on hollantilainen Malle Zwabber van Flodders Haven ja äiti Dancing Bears Florence Nightingale. Urho oli kyllä todella reipas matkalainen, itku ei päässyt junassa, ei hotellissa, ei taksissa, ei lentokoneessa, eikä edes ravintolassa jossa käytiin perjantai iltana vielä syömässä (ja ihailemassa Cristiano Ronaldon näköistä säihkysilmä tarjoilijaa, jota jo torstaina olin katsellut..).

Saksassa koirat olivat tervetulleitä kyllä ihan kaikkialle, niitä oli merkkiliikkeissä, ruoka kaupoissa ja niissä ravintoloissa. Suurinosa niistä tosin oli semmoisia kylärakin näköisiä, että näyttelykoirat taitavat olla ihan lukunsa erikseen siellä. Koirat kulki paljon vapaana ihan kaupunkien keskustassa, torstaiaamuna hämmästeltiin koiraa joka jäi leipomon oven ulkopuolelle niin tottuneen näköisesti odottamaan omistajaansa, nosti vain koipeaan ja jäi odottamaan, että isäntä saa ostoksensa. Oli muuten älyttömän hyvät suklaacroisantit mitkä syötiin sinä aamuna..! ;)
Muutaman päivän shoppailukierroksen jälkeen on koivet hellänä, mutta niin paljon uusia kokemuksia rikkaampana. Aivan ihana kaupunki, josta jäi paljon näkemättä. Jos oltaisiin tajuttu aikaisemmin, miten helppoa siellä oli pummilla matkustaa junassa niin oltaisiin varmaan ehditty näkemään vähän enemmänkin, helposti meni reippaat puolenkin tunnin junamatkan pennun haussa ilman lippuja. ;)

Kotiin oli vähän haikea tulla, mutta olihan näitä omiakin karvapalloja ikävä. Hyvin olivat ilmeisesti Villen kanssa pärjänneet kun mitään ei ollut tuhottu ja siistiäkin oli. Siis jos ei lasketa niitä muuttolaatikoita siihen lukuun. Ensimmäinen yö yhdessä uudessa kodissa meni rauhallisesti ja lenkkimaastotkin pysyvät melko samana. Urhosta ja Düsseldorfista kuvia kun saan oman nettini toimintaan, toivottavasti ensi viikon aikana.