Sosiaalisia sankareita

Sisarukset silmätarkastuksilla

Kuten jo tuossa muutama viikko sitten kirjoittelin niin Roope ja Walma kävivät tosiaan Sukokan järjestämässä joukkotarkastuksessa. Molemmilla oli puhtaat silmät ja Walmasta eläinlääkäri tokaisi vielä, että onpa todella kirkkaat silmät. Ja onhan se, varsinainen Prinsessa Säihkysilmä.

Monimuotoisuustestistä ollaan ehditty tähän mennessä saamaan tieto, että näyte on mennyt perille ja lasku on maksettu. Nyt vielä odotusta jokunen hetki ennen kuin saadaan tulos pohdittavaksi.
Myös Rollen Pelle-pojan lonkka- ja kyynärlausuntoja odotellaan edelleenkin saapuvaksi Kennelliitosta. Useamman kerran päivässä tulee klikkailtua KoiraNettiin katsomaan joko tuloksia olisi saatu aikaan.


Viimeinen ja ensimmäinen

Vuoden ensimmäiset näyttelykuulumiset tulivat Lahden ryhmänäyttelystä. Ei suoraan omasta puolestamme vaan Demo kävi viimeiset pentuluokan pelit sunnuntaina 15.1., eikä tällä kertaa ollut niin tuomarin mieleen. Luonne se sai kuitenkin jälleen kerran kehuja. Heti seuraavana lauantaina 21.1. Demonsteri korkkasi junnuluokan Turun kv-näyttelyssä ja sieltä laatuarvosana hyvä, tuttujen lauseiden saattelemana "Tarvitsee aikaa kehittyäkseen.". Alla tuomareiden näkemykset pikkumiehestä.

Lahti rn 15.1.2012 - Soile Bister
Kauttaaltaan melko kevyt ja hieman narttumainen uros. Toiv. vahv. kuonon/kuonoa. Hyvä purenta. Niuk. kulm. ed. ja takaa. Ulkokierteiset etukäpälät ja hieman pihti takaa. Vaikuttaa tällä hetkellä hieman takakorkealta. Hyväasent. häntä. Lupaava karva. Liikkuu kapeasti takaa, hieman tepsutellen edestä. Kerrassaan ihastuttava luonne.

Turku kv 21.1.2012 - Espen Engh, Norja
9 months old and very much a puppy. Does not know where to put his feet. Great character. Rather narrow in the skull, needs to develop in cheek. Accept. neck, fine bone, absolutely high on top, good tail-set. Very loose and uncordinated on the move.


Synttäriviikonloppu

Eilen juhlittiin Roopen 9v synttäreitä pitkällä metsälenkillä tai oikeastaan useammalla koko viikonlopun aikana. Ihanat aurinkoiset pakkaspäivät houkuttelivat ulkoilemaan ja käytiin pitkästä aikaa kokeilemassa hautausmaan metsäpolkuja. Positiivinen maku jäi lenkeiltä, siellä selkeästi ulkoilevat kulmakunnan sosiaalisimmat ja rennoimmat tapaukset sillä meidän ryhmä rämä sai hyvää treeniä tälle saralle. Yksikään omistaja ei kauhuissaan kiljunut koiraansa takaisin jos lähtivät tulemaan kohti ja miksi olisi pitänyt, kun kaikki tuntuivat luottavansa omiinsa ja meidänkin porukka huomasi että samaan metsään mahtuu monta kulkijaa. Viikonlopun aikana ehdittiin vaihtaa sananen jos toinenkin metsän vakikäyttäjien kanssa joiden koirarodut vaihtelivat runsaasti, oli käppänää, flättiä, tolleria, suomenlapinkoiraa, sammaria, erilaisia terriäisiä jne, uroksista narttuihin, nuorista vanhoihin. Edes maastopyöräilijä ei saanut ryhmää sekoamaan ja mies sai rauhassa jatkaa matkaansa tulematta haukutuksi. Ihan hieman olen ollut onnellinen tästä koko viikonlopun ja aiotaan jatkaa metsäilyä jatkossakin. :)
Hihna kaulassa -käytös on edelleen omanlaistaan ärrinmurrin menoa kun koiria sattuu tulemaan vastaan, mutta antaa olla. Ei oteta tästä ressiä, kun sitä aiheuttaa ihan riittämiin muutkin kommervenkit maailmalla.

Muutaman kuvan sain viikonlopun aikana napattua ja niitä mahdollisimman pian yritän kuvagalleriaan latailla - www.pilviparta.kuvat.fi