Puuhaa kerrakseen

Tiineystarkastuksilla

Ihka ensimmäiseksi varmasti kaikkia, kiinnostaa kuulla miten Walman raskaus etenee? Kiitos "ahkeran" bloggaamiseni... ;) Alkuun meinasin olla jo aivan varma, ettei meille mitään pentuja ole tulossa kun Prinsessa on ollut normaali itsensä, vasta vähän ennen ultraa alkoi "mahan" esittely aina rapsuttelun yhteydessä ja leikit Herthan kanssa ovat vähentyneet. Ja niinhän se eläinlääkäri sitten viime perjantaina 18.3. kertoi, kuin kertoikin, että pentuja on tulossa. Ei tarvinnut hakea, kun heti löytyi neljä helposti ja lisääkin voi olla, lopullinen lukumäärä selviää sitten vasta pupsien synnyttyä. Oma veikkaus on 5-6 pentua.. toivottavasti tyttö painoitteinen porukka tulisi, kun nartuille olisi näköjään ottajia. Vaikka toki ostajaporukka elää koko ajan, mikään ei ole varmaa ennen kuin pennut ovat oikeasti lähteneet maailmalle omiin koteihinsa.

Walman lisäksi uä-tutkimuksessa kävi jo muutamaa viikkoa aikaisemmin Roopen Luna-morsian, joka sekin oli kovasti raskaana. Niihin pentuihin ei sitten enää olekaan aikaa kuin pari viikkoa. :)

Tuleva mammakoira Walma poseeraa
helmikuun auringossa



Taitava Hertha..

..ainakin omasta mielestään. Työpaikan vaihdoksen johdosta, ovat koirat joutuneet viettämään pitkästä aikaa aamuja yksinään.. paitsi tänään, kun menen ensimmäistä kertaa vähään aikaan iltaan. Joten eiköhän Kerttuli (lue: Hertha) ole keksinyt omaa kivaa viihdykkeeksi. Taitavaksi sen tekee erityisesti, se kuinka neiti on poiminut kynttilöitä pikkukivillä täytetyistä tuikuistaan, ilman, että kiven murenaakaan on tippunut lattialle. Mitään ei onneksi enää ole varsinaisesti hajotettu, kynttilätkin olivat vain levitelty lattialle, samoin kengät... ja ne vaatekaapin pari alinta hyllyä...

Samalla kertaa, kun Walma ultrattiin, Herthalta otettiin uudestaan veriarvot maksasta ja munuaisista. Tällä kertaa myös urean arvo oli hieman korkealla 9,9 (norm. 9,6) ja edelleenkin maksan alt-arvo on niin korkealla ettei Järvetin laite antanut sille lukuarvoa. Verta lähetettiin tällä kertaa myös Vetlabiin, jotta saataisiin numerollinen arvo. Vaikka ei tuolla sinänsä merkitystä ole, se on mikä se on ja muuksi se tuskin muuttuu, korkealla se jokatapauksessa on. Vetlabista pitäisi tulla tulokset tässä alkuviikon aikana.


Uutta kerrakseen

Jottei elämä ihan tylsäksi kävisi niin uuden työn ja pentujen lisäksi edessä on vielä mahdollinen muutto omaan kotiin. Sikäli mikäli homekoira ei löydä tänään mitään huomautettavaa rivitaloasunnosta, josta olemme tehneet tarjouksen, muutamme ensi kuun lopulla takaisin Järvenpäähän. Uudessa kodossamme koirilla onkin sitten käytettävissä sekä etu- että takapiha, ja tutut lenkkimaastot. Ja pennuille ihan oma leikkihuone, josta on suora pääsy ulkoilemaan.. luxusta siihen verrattuna, että olisimme ulkoiluttaneet pentu kerrallaan täältä kolmannesta kerroksesta. Vaikkei Klaukkalassa sinänsä vikaa olekaan, ikävä tulee ainakin tuota pelto/metsälenkkiä jossa voi kulkea puolitoista tuntiakin ilman hihnaa.

Palataan astialle kun on taas jotain kerrottavaa. Nauttikaahan auringosta! :)


Tälläisiä hetkiä ei meillä sitten vietetäkään ennen,
kuin joskus heinäkuun puolella...