Ihanaa, aurinkoa!


Laiska kun olen niin en jaksa noita varsinaisia kotisivuja päivittää, mutta siis täältä löytyy kuvia tämän kauniin aurinkoisen aamun peltolenkiltä: http://pilviparta.kuvat.fi/kuvat/2009/22-03-2009/. Kennelnimen mahdollisesti vahvistuttua jaksetaan taas panostaa oikeisiin kotisivuihin, ovat nuo kennelsivut jo jonkun aikaa olleet valmiina, että olisi tosiaan paras saada haluamani kennelnimi. Parin kuukauden sisällä luulisi asian selviävän, jos eivät ole kadottaneet tätä satsia niin kuin jonkun aikaisemman olivat hävittäneet.Viikko on meillä mennyt aika haipakkaa, töissä lähinnä ja iltaisin saa lakaista kilokaupalla hiekkaa lattioilta. Kuivuisipa tiet nopeasti ja lakaisisivat nuo hiekoitushiekat pois pölyämästä. Roopessa näkyy niin inhottavasti tuo hiekkapöly ja pissan yhdistelmä, että ällöttää. Koko ajan ei viitsisi olla pesemässäkään. Etenkin kun turkki on kärsinyt ilmiselvästi tästä lääkeruokakuurista ja sen lisäksi Walmasta on tosi kiva roikkua kylkikarvoissa ja repiä noista jumbokorvista... Parisen tuntia meni tänään takkuja aukoessa, missään nimessä kun en halua vain repiä ronskisti pois, menee muuten entistä pahemman näköiseksi.

Viikolla sattui pieni ikävyyskin, joka ei onneksi ole jättänyt mitään jälkitauteja kumpaiseenkaan karvakuonoon. Satuttiin samaan aikaan tuohon lähimetsään jonkun juopon ja flexin päässä tempovan mäyräkoiran tyyppisen koiran kanssa... minulla toki koirat irti ja ennen kuin kerkesin reagoimaan niin Roope lähti salamana huutamaan vierasta pois hänen "reviiriltään". Walmakin sinne rytäkkään meni haukkumaan, mutta se ei onneksi ole kuin tapa jonka on oppinut Roopelta, muuta syvällisempää merkitystä sillä ei ole koska kuitenkin haastaa kaikkia tuttuja ja tuntemattomia leikkimään. Aikansa koirat saivat puolin ja toisin louskuttaa kunnes kerkesin paikalle niin äijä päätti potkaista ensin Roopea, joka lähti nolona heti kauemmas. Mutta Walma parka ei tajunnut tilanteen vakavuutta ja yritti vielä lähestyä vierasta koiraa häntä heiluen ja leikkiin pyytäen, ei äijä ajatellut sen enempää vaan potkaisi Walmaakin suoraan rintakehään! Rupesi äijä minullekin uhoamaan poliiseilla ja että tekisi mieli turpaankin antaa, poistuttiin paikalta kun olin sanottavani sanonut. Totuushan toki on se, että minun koirat olivat vapaana vastoin lakia, eikä asiassa sen kummemmin puolusteltavaa ole... siinä metsässä ei olla vähään aikaan nyt käyty ja voi olla että ei mennä enää. Ei todellakaan huvita törmätä tuollaiseen juoppoon metsäpoluilla. Harmi vaan, metsä oli hirmu kiva ja sitä kautta pääsi hyvin lähtemään pidemmille remmilenkeillä kun koirat pääsivät purkamaan ensin ylimääräiset energiansa.

Mitään kammoja kummallekaan koiralle ei ole jäänyt, Roope egoilee vastaantulijoille samaan tahtiin ja Walma tutustuisi kaikkiin. Ainoa joka pelotti lenkillä viikolla oli ison lumikasan päällä olleet tummat lumikökkäreet... niitäkin kiivettiin katsomaan ja se oli siinä. Taisi ohikävelevät ihmiset vähän ihmetellä mitä me siellä kukkulan päällä kiipeiltiin keskellä kaupunkia. Roopekin katsoi meitä kun halpaa makkaraa kun sekin joutui korkeuksiin kiipeämään.
Roopelle hankittiin liiallisen egoilun takia kuonopanta taas käyttöön, huomattavasti kivemmin menevät ohitukset ja Roopekin osaa käyttäytyä kuonopanta päällään hyvin, ei yritä hangata pois tai protestoida muutenkaan. Pystytään nyt keskittymään enemmän Walman hihnakäytökseen. Ja jos se Roopekin pienillä pakotteilla jotain ymmärtäisi. Alkuun se oli hyvin herkkänä, itse piti tajuta pysähtyä jos toinen rupesi hidastamaan, että nyt voisi merkata, muuten reppana vaan olisi jolkottanut lenkin perässä ja imenyt hajut ilmasta.

Eipä meille sen kummempaa, Roopen ja Banjon pennut varmistuivat ultrassa viikolla ja 3-4 viikon päästä pitäisi pieniä vaaveja mönkiä pentulaatikossa Banjon helmoissa.
Ensi viikolla viedään pissanäyte ja todella toivotaan, että kolmen viikon lääkeruokakuuri olisi tehonnut virtsakiteisiin. Säkkiä on kyllä vielä reippaasti jäljellä, mutta jos nuo nyt häviäisivät niin voitaisiin siirtyä aamuisin ruokailemaan nappuloita ja iltaisin liha-aterioita. Walmakin on nyt "barffannut" pari viikkoa, nappulana satunnaisesti käytetään Natural Menua jos ollaan unohdettu ottaa ruokaa sulamaan. Muut nappulamerkit ovat tulleet melkein suoraan ulos sekaruokinnan yhteydessä, mutta tämä toimii ja etenkin maistuu! Roopelle vaan täytyy kysyä tulevaisuuden ruokinta-ohjeita viisaammilta, jotta kiteet eivät uusiutuisi.